Οι περισσότερο άντρες ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν πολύ καλά τις γυναίκες. Η αλήθεια είναι όμως ότι νομίζουν πως τις ξέρουν. Όλοι έχουμε ακούσει ανέκδοτα για ξανθιές, ενώ οι περισσότεροι άντρες θεωρούν τις γυναίκες κακούς οδηγούς. Η ιστορία έχει να επιδείξει άπειρες στιγμές διακρίσεων και άσχημης συμπεριφοράς, και παρόλο που στον δυτικό κόσμο έχει σημειωθεί πρόοδος, τα στερεότυπα και οι μύθοι διαιωνίζονται. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα!

  1. Οι γυναίκες έχουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης

Ο συγκεκριμένος μύθος είναι εντελώς αβάσιμος. Μάλιστα, τα περισσότερα IQ test που γίνονται από γυναίκες αποδεικνύουν ότι το «ασθενές» για πολλούς φύλο έχει κατά μέσο όρο αποτελέσματα εξίσου καλά ή λιγότερο ικανοποιητικά όπως αυτά των ανδρών.

  1. Οι γυναίκες φοβούνται τον πόνο

Ο φυσικός πόνος δεν είναι σίγουρα αυτό που φοβούνται οι γυναίκες. Μπορούν να αντέξουν πολύ περισσότερο από τους άνδρες και αυτό συμβαίνει διότι το γυναικείο σώμα περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες αναλγητικών παραγόντων από ότι το ανδρικό. Αυτό ακριβώς είναι που βοηθάει τις γυναίκες να αντέξουν τους πόνους ενός τοκετού. Επίσης έρευνες έχουν δείξει πως ακόμα και στη θέα του αίματος οι γυναίκες είναι πιο δυνατές από τους άντρες που τείνουν λιποθυμούν.

  1. Οι γυναίκες δεν αποδίδουν στη δουλειά όσο οι άνδρες

Έρευνες δείχνουν ότι ακόμα και στις μέρες μας οι γυναίκες εξακολουθούν να κερδίζουν 30% λιγότερα χρήματα από τους άνδρες συναδέλφους τους. Οι άνδρες θεωρούνται ότι είναι ισχυρότεροι, περισσότερο ανθεκτικοί και λιγότερο συναισθηματικοί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες αδυνατούν να αναλάβουν διοικητικές θέσεις. Από τη θέση σε μια εταιρία, την ανατροφή της οικογένειας, μέχρι και την διακυβέρνηση της χώρας, οι γυναίκες φαίνεται να τα πηγαίνουν μια χαρά!

  1. Οι γυναίκες είναι μονογαμικές

Οι γυναίκες θεωρούνται μονογαμικά όντα. Προτιμούν να συνδέονται με ένα άτομο επειδή εκτός από τη σωματική επαφή συνδέονται και συναισθηματικά. Η εξέλιξη δείχνει πως οι γυναίκες επιλέγουν την πολυγαμία προκειμένου να βρουν τον ιδανικό σύντροφο.

  1. Οι γυναίκες υποφέρουν από ενδοοικογενειακή βία

Ένα ακόμη στερεότυπο που έχουμε την τάση να πιστεύουμε είναι ότι μόνο οι γυναίκες πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Στην πραγματικότητα υπάρχει ένα ποσοστό των ανδρών που δέχεται επιθέσεις συζύγων ή συντρόφων. Οι τρέχουσες στατιστικές δείχνουν ότι το ποσοστό των αρσενικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας υπερβαίνει το 40%. Ο λόγος που συχνά δεν γνωρίζουμε για αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι το πρόβλημα αγνοείται από την αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης.

  1. Οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες

Μπορεί μία γυναίκα να κλαίει κάθε φορά που βλέπει τον Ryan Gosling στο Ημερολόγιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δείξει πυγμή και δύναμη εκεί που πρέπει. Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες μπορούν να φανούν πολύ πιο σκληρές από τους άντρες.

  1. Οι γυναικείες φιλίες δεν στεριώνουν

Η γυναικεία φιλία είναι πιο περίπλοκη και ιδιαίτερη από την αντρική, αλλά όταν ανθίσει μετατρέπεται σε αδελφική σχέση. Όπως συμβαίνει σε κάθε σχέση, έτσι και στη φιλία μεταξύ των γυναικών, το θέμα είναι να υπάρχει σεβασμός, ειλικρίνεια και κατανόηση.

  1. Οι γυναίκες κουτσομπολεύουν περισσότερο από τους άντρες

Αλήθεια, έχετε βρεθεί σε παρέα αντρών; Όσο κι αν οι άντρες επιμένουν να βάζουν στις γυναίκες την ταμπέλα της κουτσομπόλας, στην πραγματικότητα αγαπούν τον «κοινωνικό σχολιασμό» το ίδιο ή και περισσότερο από τις γυναίκες.

Πηγή: www.tsemperlidou.gr