Ειδικά εμείς οι γυναίκες, το έχουμε στο τσεπάκι μας. Το φαγητό που προέρχεται για συναισθηματικούς λόγους. Τρως παραπάνω επειδή χώρισες, ξεσπάς στο φαγητό γιατί έχεις νεύρα, άγχος ή θυμό και βρίσκεις παρηγοριά σε αυτό όταν είσαι στεναχωρεμένη για έναν γκόμενο, μια δουλειά ή το μάθημα που δεν πέρασες στη σχολή... 

Δες εδώ άλλους τρόπους για να σταματήσεις να τρως ... από το άγχος.

Πόσο κρίμα είναι όμως, να έχεις κάνει κόπο για το σώμα σου και να παχύνεις γιατί απλά δεν είσαι καλά ψυχολογικά... Υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις αυτή τη συνήθεια. 

1. Μάθε να αναγνωρίζεις την αληθινή πείνα


Γουργουρίζει η κοιλιά σου; Νιώθεις ότι θέλεις να φας κάτι από αμηχανία, από συνήθεια ή από άγχος; Προσπάθησε να διακρίνεις το πότε πραγματικά πεινάς και το πότε το φαγητό σε βγάζει «από τη δύσκολη θέση». Έτσι, θα μειώσεις κατά πολύ τα γεύματά σου. Σκέψου μόνο πόσα άχρηστα γεύματα τρώμε μπροστά από την τηλεόραση, στο σινεμά ή όταν είμαστε με παρέα.

2. Βρες αλλού παρηγοριά


Με το θελήσεις να αγγίξεις φαγητό για συναισθηματικούς λόγους, ρίξε αλλού την προσοχή σου. Μπορεί να είναι σε μια βόλτα, σε ένα τηλεφώνημα, σε μια συζήτηση ή σε κάτι άλλο. Απλά προσπάθησε να μην φας, χωρίς να πεινάς. Δες εδώ γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι δεν κάνουν δίαιτα!

3. Απομάκρυνε όλα τα ανθυγιεινά φαγητά από κοντά σου


Ακόμα μια μέθοδος για να σταματήσεις να το ρίχνεις στο φαγητό για συναισθηματικούς λόγους είναι να απομακρύνεις τα φαγητά που σου κάνουν κακό την ώρα που ξέρεις ότι θα συμβεί η... εξόρμηση. Εάν τρως μηχανικά για παράδειγμα όταν βλέπεις μια ταινία, δεν χρειάζεται να έχεις τα πατατάκια πάνω στο τραπέζι. Επίλεξε φρούτα και λαχανικά, αφού δεν πεινάς πραγματικά. Εάν όντως πεινάς, φάε φαγητό -αλλά κανονικό, όχι fast food.

4.Φάε μια τσίχλα


Εάν θέλεις να το ρίξεις σε κάτι φαγώσιμο λόγω άγχους ή λύπης, προτίμησε τσίχλες χωρίς ζάχαρη, σε πολλές διαφορετικές γεύσεις που θα σου δώσουν την ψευδαίσθηση ότι κάτι μασουλάς, ενώ στην πραγματικότητα δεν τρως και δεν επιβαρύνεις το οργανισμό σου με έξτρα θερμίδες. Δες εδώ πως θα γλιτώσεις 100 θερμίδες από 15 τροφές. Με ένα μέτρο βέβαια η κατανάλωση τσιχλών γιατί πρώτον, μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα με τα δόντια και δεύτερον, δεν είναι ωραίο να μασάς συνέχεια σαν χαζή τσίχλα.

5. Πολύ νερό


Μη φας, πιες νερό! Ή τσάι, ή καφέ, ή αφέψημα! Εκτός του ότι θα σου κάνει πολύ καλό -ειδικά το τσάι- στο σώμα και στην ευεξία σου, θα σε «ελαφρύνει» κι από περιττές θερμίδες που θα σου έδινε ένα γεύμα. 

6. Κάνε γυμναστική


 Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν κάνει να κάνουμε γυμναστική εντελώς νηστικές. Θα πέσουμε κάτω από την κούραση, αλλά και να μην πέσουμε, δεν θα μπορέσουμε να αποδώσουμε στην προπόνηση σωστά. Εάν είσαι φαγωμένη, αλλά παρόλα αυτά νιώθεις πείνα για συναισθηματικούς λόγους, τότε η γυμναστική είναι η καλύτερη λύση. Σου φεύγει η ιδέα, σου κάνει καλό, σε γυμνάζει και σου κόβει την όρεξη και λίγο μετά την προπόνηση.

Δες εδώ δέκα λόγους που πεινάς συνέχεια!