Πράγματα που κάνεις κάθε μέρα, αλλά ποτέ δεν είχες σκεφτεί ότι κάνεις κακό στην υγεία σου... Εντάξει, ας μην γινόμαστε υποχόνδριες, αλλά εάν κάνεις τα παρακάτω, καλό είναι τα περιορίσεις.


1. Τρως απέξω
Έστω και δύο-τρεις φορές να τρως ή να παραγγέλνεις απέξω πίτσες, σουβλάκια, πεινιρλί, burgers κτλ, διαταράσσει την ισορροπημένη διατροφή που έχεις την υπόλοιπη εβδομάδα, παίρνεις πολλά γραμμάρια λίπους, τρως ανθυγιεινά και επιβαρύνεις μακροπρόθεσμα την υγεία και το βάρος σου. Δες εδώ πέντε διατροφικές συνήθειες που αποκτάμε γύρω στα 20 και κάνουν πολύ κακό!

2. Κρατάς τη τσάντα σου  κάθε μέρα με τον ίδιο τρόπο
Εάν έχεις μία βαριά τσάντα και κάθε φορά επιλέγεις να την κρατάς από τον ίδιο ώμο, μπορεί να σου δημιουργηθούν προβλήματα. Οι ειδικοί αναφέρουν πως αυτό μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές μυϊκες ανισσοροπίες που οδηγούν σε τραυματισμό και χρόνιο πόνο. Άλλαζε ώμο συχνά λοιπόν, αλλάξε τρόπο που την κρατάς, επίλεξε σακίδιο ή μια πιο ελαφριά τσάντα.

3. Αργείς στα ραντεβού σου
Αν αργείς συνέχεια σημαίνει ότι δεν είσαι ιδιαίτερα οργανωτική με το καθημερινό σου πρόγραμμα. Έτσι, είσαι διαρκώς αγχωμένη, βιάζεσαι και βρίσκεσαι συνέχεια στη δυσάρεστη θέση να δικαιολογείσαι. Πολύ κακό για την ψυχολογία και τη διάθεσή σου. Το στρες επίσης, χαλάει την εμφάνισή σου! Δες εδώ πως!

4. Κάθεσαι με σταυρωμένα τα πόδια
Μελέτη έδειξε πως το να καθόμαστε με σταυρωμένα πόδια συχνά επηρεάζει την αρτηριακή πίεση.  Πιο συγκεκριμένα, το σταύρωμα των ποδιών αυξάνει τη συστολική αρτηριακή πίεση κατά 8% και τη διαστολική κατά 2%. Επίσης το συχνό σταύρωμα των ποδιών κουράζει τις αρθρώσεις του ισχίου και μπορεί να προκαλέσει υπερσυγκέντρωση του αίματος στα κάτω άκρα όταν οι φλέβες συμπιέζονται. Πρέπει να αποφεύγεις λοιπόν να σταυρώνεις τα πόδια σου για μεγαλύτερο διάστημα από 15 λεπτά και να περπατάς έστω και για λίγο κάθε μισή ώρα.

5. Τρως τα νύχια σου

Εκτός του ότι είναι μια ανθυγιεινή συνήθεια, το να τρως τα νύχια σου μπορεί να οδηγήσει και σε παθήσεις των δοντιών και του στομαχιού. Δες εδώ πως θα σταματήσεις να τρως τα νύχια σου!

6. Μιλάς στο κινητό το βράδυ
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Oυψάλα, το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας και από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Wayne του Μίσιγκαν, η χρήση κινητού τηλεφώνου το βράδυ διαταράσσει σοβαρά τον ύπνο και προκαλεί πονοκεφάλους και σύγχυση. Όπως διαπιστώθηκε, εκείνοι που χρησιμοποιούν το κινητό τους πριν πέσουν για ύπνο αργούν να φτάσουν στα βαθύτερα στάδια του ύπνου και παραμένουν λιγότερο χρόνο σε αυτά, γεγονός που περιορίζει την ικανότητα του οργανισμού να ανασυντάσσει τις δυνάμεις του. Τα ευρήματα αυτά είναι πολύ ανησυχητικά για τους εφήβους, που χρησιμοποιούν συχνά τα κινητά τους τη νύχτα.

7. Φοράς πολύ σφιχτά ζώνες
Μπορεί να δημιουργήσεις πρόβλημα στο πεπτικό σύστημα, καθώς υπάρχουν πολλές πιθανότητες ότι θα δημιουργήσει ενδοκοιλιακή πίεση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Οι γιατροί συστήνουν να μην φοράμε τις ζώνες μας πιο σφιχτά από τα παντελόνια που φοράμε. Θα πρέπει πάντα να είμαστε σε θέση να αναπνέουμε με άνεση.

8. Δεν πηγαίνεις τουαλέτα όταν σου έρχεται
Εάν καθυστερείς να πηγαίνεις τουαλέτα, βοηθάς στην ανάπτυξη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Τα βακτήρια στα ούρα μπορούν και πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα, οπότε η συγκράτηση των ούρων για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις. Λοιμώξεις μπορούν να δημιουργηθούν και με το να φοράς στρινγκ κάθε μέρα, δες εδώ!

9. Τρως μπροστά στην τηλεόραση
Λάθος, λάθος, λάθος! Εάν τρως μπροστά στην τηλεόραση, τρως μηχανικά με αποτέλεσμα απλά να γεμίζεις το στομάχι σου με περιττές θερμίδες και να παχαίνεις. Κι όπως ξέρεις πολύ καλά, η παχυσαρκία ενέχει κινδύνους για την υγεία της καρδιάς, αυξάνει την πιθανότητα καρκίνου, αρθρίτιδας και άλλων παθήσεων. Δες εδώ δέκα λόγους που πεινάς συνέχεια και γι'αυτό δεν μπορείς να αδυνατίσεις!

10. Φοράς τακούνια συνέχεια
Έρευνα στο πανεπιστήμιο Γκρίφιθ στο Κουίνσλαντ, έδειξε ότι οι γυναίκες που φορούν συνέχεια τακούνια κινδυνεύουν περισσότερο από οστεοαρθρίτιδα, λόγω της ανομοιογενούς επιβάρυνσης μυών και συνδέσμων. Επίσης παρατηρήθηκε ότι οι γυναίκες με ψηλά τακούνια κάνουν πιο «επιθετικά» και μικρά βήματα, τα οποία επιβαρύνουν το σώμα τους, ενώ καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια για να περπατήσουν.