Το άγχος μπορεί να μας διαλύσει στη ψυχολογία, τις σχέσεις, στην υγεία μας. Το ήξερες ότι μπορεί να επηρεάσει και την εμφάνισή σου; Καταρχάς, δες εδώ πως μπορείς να ξεπεράσεις το άγχος των εξετάσεων! Έπειτα, διάβασε παρακάτω τι μπορεί να συμβεί στο όμορφο προσωπάκι σου, στο όμορφο δέρμα σου από αυτό το διαβολικό το άγχος!

1. Μαύροι κύκλοι

Το άγχος φέρνει αυπνίες -δες εδώ πως θα τις καταπολεμήσεις- και οι αυπνίες φέρνει μαύρους κύκλους. Πολλοί βέβαια υποστηρίζουν πως οι μαύροι κύκλοι είναι ... σέξυ σε μια γυναίκα, αλλά, εδώ που τα λέμε, εάν ήμασταν όμορφες με μαύρους κύκλους, δε θα υπήρχε το κονσίλερ!

2. Ξηρό δέρμα

Ναι, το στρες φέρνει αφυδάτωση, άρα και ξηρό δέρμα! Ο καφές και τα αναψυκτικά φέρνουν αφυδάτωση, ενώ -όπως καταλαβαίνεις- το πολύ νερό κάνει το δέρμα σου λαμπερό και όμορφο. Δες εδώ τα έξι σημάδια ότι πρέπει να δεις έναν δερματολόγο.

3. Ακμή

Το άγχος προκαλεί πολλά δερματικά προβλήματα, μεταξύ των οποίων και η ακμή.  Ανεξάρτητα από το εάν έχεις τάση στα σπυράκια ή κληρονομικότητα, το άγχος μπορεί να τα επιδεινώσει, καθώς απελευθερώνει κορτιζόλη, η οποία μπορεί να προκαλέσει ακμή στο πρόσωπο ή το σώμα σου. Το στρες επίσης μπορεί να διαταράξει την ισορροπία μεταξύ των καλών και των κακών βακτηρίων στο έντερο. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να εμφανιστεί στο δέρμα σου, με τη μορφή της ακμής! Δες εδώ πέντε μύθους για την ακμή.

4. Λεπτά μαλλιά ή τριχόπτωση

Τα έντονα επίπεδα άγχους στην καθημερινότητά μας ή μια μεγάλη στεναχώρια, μπορεί να φθείρουν τα μαλλιά σου ή ακόμα και να τα λιγοστέψουν. Σε εμένα, ας πούμε, έχει τύχει, λόγω μιας μεγάλης στεναχώριας που πέρασαν, να μου πέφτουν τα μαλλιά τούφες!

5. Ευαίσθητα νύχια

Που σπάνε εύκολα, που εμφανίζουν αυλάκια, ραβδώσεις ή κάθετες γραμμές. Αυτό, εάν συμβαίνει, είναι κυρίως αβιταμίνωση. Παρόλα αυτά, ειδικοί λένε πως τα οριζόντια αυλάκια και οι ραβδώσεις που είναι από τη μία πλευρά στην άλλη, λέγονται γραμμές του Beau, και τείνουν να εμφανίζονται όταν το σώμα έχει υψηλά επίπεδα άγχους!

6. Εξανθήματα

Επίσης μου έχει τύχει, γιατί τα διάφορων ειδών εξανθήματα είναι πρώτα στη λίστα με τα ψυχοσωματικά προβλήματα. Τα δερματικά επηρεάζονται πολύ από το άγχος και με τη σειρά τους επηρεάζουν πολύ την εμφάνισή μας.

Δες εδώ τα πιο συχνά λάθη υγείας που κάνουν οι γυναίκες.