Μπράβο που βάζεις αντηλιακό στο σώμα σου και προσέχεις έτσι το δέρμα και την υγεία σου! Το  ήξερες όμως ότι κάποια σημεία του σώματός σου που είναι απροστάτευτα στον ήλιο πρέπει να τα προσέχεις και να βάζεις αντηλιακό; Ποια είναι αυτά; Δες παρακάτω:

1. Χείλια

Μα καλά, αντηλιακό στα χείλια, είσαι σοβαρή; Αυτό θα σκεφτείς, αρχικά, αλλά σύντομα θα διαπιστώσεις πως όταν είσαι ώρα στον ήλιο, τα χείλια σου ξεραίνονται και τα αισθάνεσαι άτονα και ξερά. Γι'αυτό και πρέπει να φοράς lip balms με αντηλιακό δείκτη, που προστατεύουν τα χείλια σου από τις ακτίνες του ήλιο. Δες εδώ τι άλλο πρέπει να βάλεις στην τσάντα για την παραλία.

2. Περιοχή  γύρω από τα μάτια

Δεν βάζουμε ποτέ αντηλιακό, γιατί το ξεχνάμε και γιατί φοράμε γυαλιά ηλίου που μας προστατεύουν. Εάν όμως τα γυαλιά που έχουμε δεν είναι καλής ποιότητας ή εάν μια μέρα τα ξεχάσουμε, τότε είναι βασικό να βάλουμε αντηλιακό και στην περιοχή γύρω από τα μάτια -και φυσικά, στη μύτη που καμιά φορά ξεχνάμε. Παράλληλα, δες εδώ τα top χτενίσματα για την παραλία!

3. Πέλματα και πατούσες

Πόσες φορές το έχουμε ξεχάσει και έχουμε γίνει κατακόκκινες! Άπειρες... Και μάλιστα, σε μια περιοχή που την βλέπει κατευθείαν ο ήλιος, είτε είσαι ξαπλωμένη μπρούμυτα, είτε ανάσκελα, είτε περπατάς. Μην ξεχνάς λοιπόν να βάζεις αντηλιακό στην περιοχή των πελμάτων, στις πατούσες και στα δάχτυλα των ποδιών σου.

4. Νύχια

Κι όμως! Εάν έχεις θέμα γενικά με τα νύχια σου, πρέπει να γνωρίζεις ότι οι έντονες ακτίνες του ήλιου το καλοκαίρι, μπορεί να κάνουν τα νύχια σου κίτρινα! Εάν λοιπόν δεν τα έχεις βαμμένα, δεν έχεις παρά να τα πασαλείψεις με λίγο αντηλιακό. Δες εδώ συμβουλές για να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου, εάν το κάνεις!

5. Αυτιά

Ένα όμορφο καπέλο δε μπορεί να προστατέψει τα αυτιά σου, εάν είσαι ευαίσθητη στον ήλιο κι αν κάθεσαι ώρες, κάτω από αυτόν. Δεν έχεις παρά να τοποθετείς λίγο αντηλιακό λοιπόν και στα αυτάκια σου! Δες εδώ ποιο καπέλο να βάλεις στην παραλία!

6. Αυχένας

Όχι, τα όμορφα μαλλιά σου δεν προστατεύουν από τις ακτίνες του ήλιου. Μπορεί να καλύπτουν τον αυχένα σου, αλλά μόλις τα πιάσεις ψηλά, πρέπει να θυμηθείς να βάλεις αντηλιακό, γιατί ο αυχένας σου θα γίνει κατακόκκινος από την ηλιοθεραπεία. 

Δες εδώ τα δέκα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στα μαλλιά σου.