Νά μαστε ,λοιπόν, στην  περίοδο που όλοι παντρεύονται, βαφτίζουν  και εσύ δεν ξέρεις τι να βάλεις!

Παντρεύεται η ξαδέρφη σου,  παντρεύεται σε νησί η συνάδλεφος του διπλανού γραφείου, βαφτίζει το παιδί του ο θείος σου και ούτω καθεξής... Χρειάζεσαι κάτι οικονομικό, που δεν θα το φοράνε όλες όμως -μου έχει τύχει να φοράω ίδιο φόρεμα σε γάμο με μια άλλη κοπέλα και δεν ήταν πολύ ευχάριστο συναίσθημα-, που είναι stylish αλλά και να μην βγάζει μάτι.

 

Δες εδώ δέκα πράγματα που ακολουθούν μετά την πρόταση γάμου -σε περίπτωση που είσαι σε παρόμοια θέση.

Πάμε να δούμε κάποιους βασικούς κανόνες για όλους τους γάμους και μετά θα πάρουμε κάθε κατηγορία ξεχωριστά:

Κανόνας πρώτος: Δεν φοράς άσπρα

Κάποια πράγματα καλό είναι τα τηρούμε, πρωτίστως γιατί δεν ξέρεις πως θα το πάρει το ζευγάρι που παντρεύεται -και κυρίως η νύφη, που μπορεί να είναι κομπλεξική ή παράξενη ή απλά να σκεφτεί όταν σε δει με ένα κατάλευκο μακρύ φόρεμα «Μα, καλά, τίποτα άλλο δεν μπορούσε να βάλει αυτή;». Και εδώ που τα λέμε, θα έχει δίκιο. Απόφυγε λοιπόν τα μακριά άσπρα φορέματα, γιατί θα θυμίζεις νύφη. Εάν έχει κάποια λουλούδια ή σχέδια πάνω, μικρό το κακό. Το θέμα είναι να μην μοιάζει με νυφικό.

Κανόνας δεύτερος: Δεν φοράς μπουζουκοφόρεμα


Ωραίο το προκλητικό μίνι κολλητό φόρεμα με όλη την πλάτη έξω, αλλά βάλτο στον Βέρτη, όχι σε γάμο. Πρώτον, θα σε κοιτάζουν όλοι -και πίστεψέ με, αυτό δεν είναι ωραίο, δεύτερον μπορεί να γίνεις ρεζίλι καθώς χορεύεις και τρίτον υπάρχουν και θειάδες συνήθως στους γάμους -μην πάθουν κανένα έμφραγμα, μεγάλες γυναίκες!

Κανόνας τρίτος: Δεν φοράς ρούχα μεγάλων αλυσίδων


Ξέρεις, τα γνωστά μεγάλα καταστήματα που, εντάξει, εάν έχεις το ίδιο μαγιό με άλλες τρεις στην παραλία δεν έγινε και τίποτα, αλλά να πας σε γάμο και να σκάσει η άλλη με το ίδιο φόρεμα, ε, είναι λίγο άβολο- ειδικά εάν δεν είσαι απλή καλεσμένη αλλά παντρεύεται η αδερφή σου ή είσαι η κουυμπάρα.

Κανόνας τέταρτος: Δεν φοράς πέρλες

Μαργαριτάρια δηλαδή (φο ή αληθινά) σαν σκουλαρίκια ή κολιέ. Λένε πως είναι πένθιμα, οπότε καλύτερα να τα αποφύγεις.

Δες εδώ, τι πρέπει να κάνεις για να διοργανώσεις τον σωστό γάμο!

Πάμε τώρα να δούμε μία-μία κατηγορία γάμων και τι πρέπει να βάλεις:


Γάμος σε νησί


Το καλύτερο και το πιο βολικό -από άποψη μόδας τουλάχιστον! Δεν χρειάζεται καν να φτιάξεις μαλλί, δεν χρειάζεται καν να βάλεις τακούνια!

Σανδαλάκι -αλλά καλό, αέρινο φόρεμα σε τόνους κοραλί ή μπλε, με μια ωραία εσάρπα -γιατί έχει και δροσιά στα νησιά- είναι η καλύτερη επιλογή νομίζω για ένα γάμο σε νησί. 

Χλιδάτος γάμος


Ξέρεις, ότι εκεί που θα πας δεν είναι σαν τον γάμο σε ένα νησί που δεν σε πολυενδιαφέρει για το πόσο επίσημη θα είσαι, αλλά θα είναι σε πολυτελές κτήμα ή ένα ξενοδοχείο. Δεν αλλάζουν και πολύ τα πράγματα, δηλαδή μπορείς να βάλεις το ίδιο φόρεμα που είπαμε προηγουμένως, αρκεί να φτιάξεις λίγο το μαλλί σου και να βάλεις ένα ωραίο ψηλοτάκουνο.

 

 

 

Έχω να σου πω βέβαια να πάρεις και ένα χαμηλό -πρώτον γιατί με το χορό θα το χρειαστείς και δεύτερον εάν έχει γρασίδι θα δυσκολευτείς με το δωδεκάποντο.

Να δες κι άλλες ιδέες που περιλαμβάνουν και παντελόνι!

 

 


Γάμος σε ταβέρνα-σπίτι-κλειστός


Πιο παραδοσιακά ή σε στενό οικογενειακό κύκλο, έχεις το βασικό άγχος μην είσαι πιο επίσημη ... από τη νύφη! Δεν χρειάζεται καν να αγοράσεις φόρεμα, καθώς κάτι θα βρεις από αυτά που ήδη έχεις.

Μπορείς άνετα επίσης να βάλεις και μια ωραία ψηλόμεση παντελόνα καθημερινή με ένα όμορφο τοπάκι ή ένα απλό μακρύ φόρεμα, χωρίς πολλά πολλά.

 

 

 

Eπίσης μία ανάλαφρη maxi φούστα  συνδυασμένη με έντονα αξεσουάρ πάντα θα σε βγάζει ασπροπρόσωπη

 

Και στα δικά σου κοπελιά! Και μην πεις ''ναι'' στην πρόταση γάμου, πριν αποκτήσεις αυτές τις εμπειρίες!