Το αρχικό σοκ διαδέχεται η μεγάλη χαρά και την μεγάλη χαρά διαδέχονται κάποια πράγματα που δε πίστευες ότι θα έκανες, κι όμως τα κάνεις. Κανείς δε σου έχει μιλήσει για αυτά, κι αν δεν στα πω εγώ φίλη μου που μου έκαναν πρόταση γάμου και σε 5 μέρες παντρεύομαι, ποιος θα στα πει;
Άκου λοιπόν:

1.    Θα έχεις ένα αστείο ύφος για τις επόμενες μέρες
Εμένα μου έκανε την πρόταση γάμου παραμονή Πρωτοχρονιάς. Μέχρι και τα Φώτα η έκφραση του προσώπου μου ήταν κάπως έτσι:


2.    Θα κοιτάς συνέχεια το χέρι σου
Μα αφού έχεις το πιο ωραίο –και ακριβό υποθέτω- κόσμημα που έχεις φορέσει ποτέ. Κάθε φορά που το κοιτάς, νιώθεις υπέροχα και ξεχωριστά! Συμβουλή: Επειδή όλοι θα κοιτούν το χέρι σου για το επόμενο διάστημα, κάνε ένα ωραίο μανικιούρ.

 

3.    Θα πεις την ιστορία ένα εκατομμύριο φορές


Και είχαμε πάει εκεί, και μου είπε αυτό, και εγώ έμεινα, και μετά μου έδωσε το δαχτυλίδι και τα λοιπά. Απλά συνήθισέ το και μην βαριέσαι! Μια φορά σου κάνουν πρόταση γάμου! (Άντε δύο…)


4.    Σε ρωτούν πότε και που θα παντρευτείς


Ενώ εσύ δεν το έχεις καν σκεφτεί ακόμα. Με αποτέλεσμα να σε αγχώνουν. Συμβουλή: Ηρέμησε και μην σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι –πότε μας ένοιαζε, άλλωστε;- Εσύ θα αποφασίσεις το πότε, μαζί με το αγόρι σου. Εμένα ας πούμε, μου πήρε ενάμιση χρόνο για να αρχίσω να το επεξεργάζομαι.

5.    Δε θα χαρούν όλοι…
Όπως έχω πει πολλές φορές, σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, οι δικοί σου άνθρωποι φαίνονται κυρίως στις χαρές! Τι εννοώ; Το να γίνει κάτι δυσάρεστο, οι περισσότεροι θα συμπάσχουν, θα λυπηθούν το «κακόμοιρο το κοριτσάκι που του έτυχε αυτό». Δυστυχώς, δε θα συμβεί το ίδιο και με τη χαρά. Είναι λίγοι αυτοί που θα χαρούν με τη χαρά σου και δε θα εκφράσουν ζήλια ή κόμπλεξ. Οχυρώσου καλά, λοιπόν.

6.    …Αλλά οι καλύτεροι σου φίλοι θα τρελαθούν


Κι εκεί είναι που διαχωρίζεις φίλους από γνωστούς. Με τους φίλους δένεσαι ακόμα περισσότερο και περνάς μαζί τους την πιο ευχάριστη περίοδο της ζωής σου: το γάμο σου.

7.    Θα πάρεις συμβουλές  από παντρεμένους (και ενίοτε θα είναι και κακές)

Δεν ξέρω από πού βρίσκουν το θάρρος, αλλά θα ξεκινήσουν να σου λένε πως πρέπει  να είναι η δεξίωση, ποια μουσική είναι η ιδανική, τι κουμπάρους πρέπει να κάνεις και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Εσύ θα είσαι με ένα βλέμμα: Συγγνώμη, κύριε, σας ρώτησα;

8.    Θα κοιτάς με άλλο μάτι περιοδικά-εκπομπές μόδας


Φυσικά και ναι, γιατί σε λίγο καιρό θα είσαι η νύφη! Πρέπει να δεις τι σου ταιριάζει, τι είναι στη μόδα- για μαλλιά και μακιγιάζ κυρίως – και γενικά να ξεκινήσεις τουλάχιστον να ψάχνεσαι. Συμβουλή: Πρόσεχε μην χάσεις την ουσία και σε απασχολεί μόνο το «φαίνεσθαι». Πρέπει να χαρείς και αυτό που βιώνεις. 

9.    Κάποιοι θα αυτοπροσκαλεστούν


Κι εσύ ούτε καν που τους υπολόγιζες –και μην τους καλέσεις δηλαδή, εάν σου φαίνονται άσχετοι. «Α καλά, πολύ χαίρομαι που αρραβωνιάστηκες! Πότε με το καλό ο γάμος; Θα περάσουμε τέλεια!!!!!!!!»
Κοπελιά, δε σε κάλεσα!!!!!!!!!!

10.    Η σχέση με το αγόρι σου θα είναι λίγο διαφορετική (ακόμα κι αν είσαι χρόνια μαζί του)


Όχι ότι αλλάζει κάτι, ούτε ότι θα διαφοροποιηθείτε σα ζευγάρι. Απλά, τουλάχιστον αυτό συνέβη με εμένα, νιώθεις ακόμα πιο κοντά του, ακόμα πιο «οικογένεια». Και αυτό, είναι από τα πιο ωραία συναισθήματα που έχεις νιώσει ποτέ! Η ώρα η καλή!