Εχεις αρχίσει να βλέπεις τον κολλητό σου ερωτικά και δεν έχεις ιδέα πώς να διαχειριστείς την κατάσταση; Aπό το: «φίλοι» μέχρι το «φιλί» πως γίνεται η απόσταση γυαλί; 

Τρεις παράγοντες είναι απαραίτητοι για να πει κανείς ότι μια φιλία έχει στέρεες βάσεις: η εμπιστοσύνη, η αμοιβαία συμμετοχή και  η διαφάνεια των συναισθημάτων. Αν φαντασιώνεσαι πχ συχνά ότι εσύ κι ο καλύτερος σου φίλος περπατάτε πιασμένοι χέρι- χέρι και ξαφνικά σε σφίγγει στην αγκαλιά του και σου δίνει ένα παθιασμένο κινηματογραφικό φιλί, κάτω από τον έναστρο ουρανό, κάτι δεν πάει καλά

 

 Μια στιγμή φτάνει για να γίνει η σπίθα πυρκαγιά, αρκεί να είναι σωστό το timing. Μπορεί  να συνειδητοποίησες ότι είσαι ερωτευμένη μαζί του όταν τον είδες αγκαζέ με τη νέα του σχέση: η ζήλια σε «τύφλωσε» με αποτέλεσμα να άρχισες να «κράζεις» με μανία την (κατά τ’ άλλα πανέμορφη) αγαπημένη του σε όλη τη παρέα. Ίσως πάλι να ένιωσες ένα σεξουαλικό «σκίρτημα» όταν βρεθήκατε στις πέντε το πρωί ξαπλωμένοι στον καναπέ, μετά από ένα μεθύσι χωρίς προηγούμενο. Υπάρχουν ακόμη πολλές περιπτώσεις γυναικών που «ξύπνησαν» από τον ερωτικό λήθαργο, την ώρα που ο κολλητός τους τις πήρε αγκαλιά σε μια προσπάθεια να τις παρηγορήσει για τον πρόσφατο χωρισμό τους. Τέλος μπορεί να ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο ν’ άρχισες να σκέφτεσαι ότι μ’ αυτόν τον άνθρωπο σας συνδέουν τόσο πολλά  που θα έκανες άνετα σχέση μαζί του.
 

Do not panic!

Δεν είναι ανάγκη να παθαίνεις κρίση πανικού ή να φοβάσαι ότι θα καταστρέψεις τη φιλία σας και θα τον χάσεις για πάντα από δίπλα σου. Είναι πιθανόν η- μέχρι τώρα- σχέση σας να σηματοδοτήσει την αρχή ενός μεγάλου έρωτα. Η τηλεπαρουσιάστρια Σίσσυ Χρηστίδου και ο σύζυγος της και μέλος του συγκροτήματος «Οnirama» Θοδωρής Μαραντίνης ήταν κολλητοί μέχρι που ο μικρός, φτερωτός Θεός τους χτύπησε την πόρτα. Η ίδια δεν δίστασε να παραδεχτεί σε συνέντευξη της: “Είμαι πολύ τυχερή που ερωτεύτηκα τον καλύτερο μου φίλο. Είναι σημαντικό να γυρνάς στο σπίτι και να τα λες όλα στον κολλητό σου”.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι καλύτερο να… κουνήσεις τα πόδια σου παρά να «σέρνεις» για χρόνια τα ανεκπλήρωτα συναισθήματα σου. Πρέπει όμως πριν αποφασίσεις να του κάνεις καντάδα ή να τον καλέσεις σπίτι σου για να του εξομολογηθείς τα όσα αισθάνεσαι, να κάνεις μια «σφυγμομέτρηση» των συναισθημάτων σου: Είσαι όντως ερωτευμένη μαζί του ή είσαι σε μια ευαίσθητη φάση της ζωής σου και ψάχνεις από κάπου(οπουδήποτε) για να πιαστείς; Μπορεί ο πρόσφατος χωρισμός σου να σε έχει καταρρακώσει και να μην ξέρεις που πατάς και που βρίσκεσαι. Σ’ αυτή τη περίπτωση μην μετατρέψεις τον κολλητό σου σε  εξιλαστήριο θύμα σου.

Μ’ αγαπάει; Δεν μ’ αγαπάει;

Κάτι άλλο που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψην σου πριν κάνεις «οuting» είναι το αν θα έχεις ανταπόκριση. Φαντάσου ο κολλητός σου να σε βλέπει τελείως φιλικά κι εσύ να του εξομολογηθείς: “Σε θέλω σαν κολασμένη»; Αυτό ίσως να οδηγήσει ακόμη και σε διάλυση της σχέσης σας. Πριν «ανοιχτείς»  προσπάθησε να μάθεις αν τον ενδιαφέρεις ερωτικά ή αν η εξομολόγηση σου θα τον τρομάξει. Με σπόντες, υπονοούμενα και μισόλογα μπορείς εύκολα να «ρίξεις» τα δίχτυα σου. Έτσι θα καταλάβεις αν υπάρχει περίπτωση να διαγράψετε διαφορετική πορεία από την προδιαγεγραμμένη και δεν θα διακινδυνεύσεις να γίνεις περίγελος στα μάτια του..

 
 


Μη μου τον φίλο… τάραττε

 Πολλές φορές θεωρούμε τον κολλητό μας δεδομένο, μέχρι που τον βλέπουμε με μια δίμετρη ύπαρξη, που μοιάζει λες και είναι βγαλμένη από τα catwalks της Νέας Υόρκης. Παρ’ όλα αυτά αν ο φίλος σου έχει σχέση με τη “Θεά” και δείχνει ερωτευμένος σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναμειχθείς και να προσπαθήσεις να του «βάλεις» λόγια. Επίσης αν σκέφτεσαι να του χτυπήσεις  την πόρτα και να εμφανιστείς με γούνα κι από μέσα να φοράς μόνο sexy εσώρουχα, δεν είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή. Πρώτον μπορεί να σου ανοίξει η νέα του σχέση και να σε πετάξει έξω με τις κλωτσιές ή ακόμη κι αν σου ανοίξει ο ίδιος, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου. Περίμενε, γιατί το καλό πράγμα αργεί να γίνει!

Αύριο θα είναι μια νέα μέρα; 

 Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι μέσα στη ζωή σου: ήταν εκεί για σένα όταν είχες ξεμείνει  στο σπίτι με σαράντα πυρετό. Στο πλευρό σου σε κάθε χωρισμό, να κάνει τον καραγκιόζη για να γελάσει το χειλάκι σου. Αξίζει τον κόπο να τον χάσεις για ένα καπρίτσιο; Δε νομίζω! Προσπάθησε να σας φανταστείς ως ζευγάρι σε μακροχρόνια επίπεδο κι αν τα αρνητικά είναι περισσότερα απ’ τα θετικά μην κάνεις κίνηση, γιατί μετά από λίγο καιρό θα το μετανιώσεις. Άλλωστε οι καλοί φίλοι είναι παντοτινοί και πολύτιμοι..

Πηγή: http://eventcrasher.blogspot.gr/