Το φλερτ μας προκαλεί αναταραχή και πεταλούδες στο στομάχι, το γνωστό σύνδρομο της πεταλούδας. Φυσικά όμως δε θα μπορούσε κάτι τόσο ξεχωριστό να είναι και τόσο απλό. Έρευνες λοιπόν δείχνουν ότι το φλερτ απαιτεί αρκετή σκέψη, δεν είναι παίξε - γέλασε. Το μυαλό σου κάνει αγώνα δρόμου για να καταλήξει στο τι πρέπει να πει, τι θα κάνει καλή εντύπωση, τι θα συνεχίσει την κουβέντα και κάπως έτσι καταλήγεις να κάνεις χιλιάδες σκέψεις μέσα σε μισό λεπτό. Πάντως, το 7% μόνο του τι θα πεις κατά τη διάρκεια του φλερτ αποδεικνύεται καθοριστικό, ενώ 38% της εντύπωσης που θα κάνεις προκύπτει από τον τόνο και την ταχύτητα της φωνής σου.

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως το φλέρτ είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, γι' αυτό άλλωστε το 55% των ατόμων που φλερτάρουν προτιμούν τη γλώσσα του σώματος, παρά τις λέξεις. Όσο εσύ λοιπόν χάνεις τα λόγια σου προσέχοντας το τι θα πεις, κάποια άλλα αδιαφορεί παντελώς για το τι θα πει και δίνει βάση στη σωστή εικόνα του σώματος της, δηλαδή ίσια πλάτη, πλατύ χαμόγελο, τη μέθοδο ''τυχαίο άγγιγμα'' και πόσες άλλες τεχνικές. Μην ψάχνεις αυτή την τέλεια ατάκα που θα τον ρίξει, άδικος κόπος. Κοίταξε τον και όταν γυρίσει το βλέμμα του σε σένα θα δεις αν νιώθεις αυτή τη σπίθα, μην το ψάχνεις στα λόγια.

Το φλερτ = το ναρκωτικό σου.

O κοινωνική ψυχολόγος, Arthur Aron, από το Stony Brook University, μελέτησε τον ανθρώπινο εγκέφαλο για να αποκτήσει πληρέστερη εικόνα του τι συμβαίνει εκεί όταν ο άνθρωπος φλερτάρει και ερωτεύεται. H μελέτη του πραγματοποιήθηκε με βάση το κάθε άτομο '' μετά από μια μαγική συνάντηση ή ένα τέλειο πρώτο ραντεβού'' και έδειξε πως τα τμήματα του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται τότε θυμίζουν λίγο πολύ την κατάσταση του εγκεφάλου ατόμου που παίρνει ναρκωτικές ουσίες.