Εάν υπάρχει κάτι για το οποίο μια γυναίκα πρέπει να απολογηθεί στη ζωή της, είναι το ντύσιμο που επέλεξε στις διαφορετικές φάσεις της ζωής της! Είναι αυτή η κλασσική έκφραση που κοιτάς φωτογραφίες από τα παιδικά σου χρόνια και λες «μα, καλά, πως με έντυνε η μάνα μου έτσι;» ή στο σχολείο που φόραγες κάτι τραγικά συνολάκια και τα βλέπεις μετά από λίγα χρόνια και αναρωτιέσαι «τότε εγώ πίστευα ότι ήμουν ωραία!».

Ας δικαιολογηθούμε λέγοντας πως η μόδα πολλές φορές μας παρασέρνει σε λάθη, και πως... όλες έχουμε δικαίωμα στις διορθώσεις! Δες εδώ οκτώ φορέματα που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει.

Πάμε να δούμε λοιπόν, ανάλογα με την κάθε ηλικία, πως αλλάζει η διάθεση και το ντύσιμο μιας γυναίκας!

Ηλικία 2-4


Δεν αφήνεις τη μαμά σου να σε ντύσει το πρωί! Γίνεται πόλεμος και συνήθως σου φοράει ό,τι να ναι, γιατί αυτό το ρούχο είναι καθαρό, γιατί αυτό είναι σκουρόχρωμο και δεν λεκιάζει εύκολα ή γιατί αυτό είναι πιο ζεστό από το άλλο. Όπως και έχει, πάντα φοράς φουσκωτά μπουφάν.

Ηλικία 4-6


Όλα αστράφτουν! Σου αρέσουν όλα τα ροζ, όλα αυτά που γυαλίζουν και λαμπυρίζουν! Και φυσικά, έχεις σε μπλούζα-παπούτσια-καπέλο την αγαπημένη σου πριγκίπισσα του Disney. 

Ηλικία 7-11


Μα γιατί η μαμά μου δεν με αφήνει να βάψω τα νύχια μου; Αφού η συμμαθήτριά μου τα έχει βαμμένα! Αντε, να μεγαλώσω να τελειώνουμε!

Γυμνάσιο


Κάθεσαι μια ώρα στον καθρέφτη για να δεις πιο λιπ γκλος σου πάει, εάν σου «κάθεται» ωραία το καινούριο σουτιέν, εάν φαίνεται το σπυράκι που έχεις βγάλει στο μάγουλο. Επεισοδιακοί καβγάδες στο σπίτι για να μην βάφεσαι έντονα, να μην φοράς προκλητικά ρούχα και να μη φαίνεσαι μικρομέγαλο. Μετά από χρόνια, διαπιστώνεις ότι οι γονείς σου είχαν δίκιο! Αθλητικά χοντροκομμένα παπούτσια, σορτσάκια καυτά -αλλά δεν έχεις ακόμα κυτταρίτιδα για να σε νοιάζει!- και πολλές πόζες στις φωτογραφίες!

Λύκειο


Ειδικά προς την τρίτη λυκείου, «μαζεύεσαι» από τις βλακείες του γυμνασίου, αν και βάφεσαι όταν βγαίνεις. Ασχολείσαι πιο πολύ με τη μόδα, αλλά λάθη συνεχίζεις να κάνεις, γιατί με τη σχολική τσάντα δεν ταιριάζουν όλα! Συνήθως είναι τα τελευταία χρόνια που πειραματίζεσαι με το στυλ σου. Εγώ πρώτη λυκείου ήμουν με φαρδιές φόρμες και το έπαιζα ράπερ, στη δευτέρα λυκείου είχα καρφιά στο χέρι μου, μαύρο μολύβι έντονο στα μάτια και πολλές τρύπες σε αυτιά, μύτες, κοιλιά και το έπαιζα μεταλού και στην τρίτη λυκείου είπα να βάλω σαλβάρια και ινδικά φορέματα και να ακούω Πασχαλίδη, Παπακωνσταντίνου κτλ.

Πανεπιστήμιο

Πάλι κάνεις λάθη, συνήθως σε μακιγιάζ και μαλλί -δες εδώ tips για τέλεια μαλλιά-, τα ρούχα τα έχεις φτιάξει και -σίγουρα- έχεις βρει το στυλ σου! Πηγαίνεις για ψώνια και η ντουλάπα σου λίγο... μεγαλώνει.

Μετά τα 25

Πιο όμορφη από ποτέ, κοιτάς τις φωτογραφίες του σχολείου και λες «ήμουν λίγο πο)#%κι» ή «μα καλά, πως ντυνόμουν έτσι;». Σε νοιάζει το ντύσιμο και πρωτίστως το σώμα και η υγεία σου, γιατί τα χρόνια περνάνε και η κυτταρίτιδα εμφανίζεται. Προσέχεις τα κιλά σου, τρως λιγότερο και ενημερώνεσαι για τη μόδα, επιλέγοντας αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο στυλ σου!

Δες εδώ τη νέα hot τάση του καλοκαιριού: τα flash tattoos!