Τα ξενύχτια, οι βόλτες και ο ύπνος, μπορεί να πάνε λίγο πίσω... Ξεκινάς εξεταστική! Το ξέρω, είναι δύσκολο να διαβάσεις -ακατόρθωτο μη σου πω, αλλά κάνε υπομονή... 

Πως θα τα καταφέρεις να περάσεις όλα -ή έστω τα περισσότερα- μαθήματα; Καταρχάς, διάβασε εδώ τα tips της τελευταίας στιγμής και έπειτα, κάνε τα παρακάτω:


1. Βρες παλιά θέματα εξεταστικής


Κι αν δεν μπορείς με τον.... παραδοσιακό τρόπο, μπες στο GreekPastPapers.com που προσφέρει στους φοιτητές ένα φιλικό σύστημα αναζήτησης και καταχώρησης των παλιών θεμάτων εξετάσεων (Past Papers)! Έτσι, κερδίζεις χρόνο και οργανώνεις την προετοιμασία σου για την εξεταστική μελετώντας τα παλιά θέματα! Με αυτό τον τρόπο εύκολα θα διαπιστώσεις τα βασικά σημεία της εξεταστέας ύλης και το στυλ της διατύπωσης, το είδος και το επίπεδο δυσκολίας των ερωτήσεων.


2. Πάρε τα SOS από αυτούς που πήγαιναν


Κι αν πήγαινες κι εσύ, ακόμα καλύτερα! Επειδή όμως το πιο πιθανόν είναι να μην πήγαινες, εδώ θα σε βοηθήσουν οι καλές σχέσεις με τους συμφοιτητές σου. Ενημερώσου σύντομα λοιπόν και πάρε βοήθεια από τους φίλους που ξέρουν τι θα πέσει. Πρωτοετής ενημερωμένος, ποτέ ...ηττημένος και δες εδώ τι άλλο πρέπει να κάνεις εάν είσαι πρωτοετής!


3. Πιάσε τους καθηγητές


Καλό είναι να έχεις μια καλή σχέση μαζί τους, γιατί να που ήρθε η ώρα και την χρειάζεσαι. Πριν δώσεις, ρωτάς τους απορίες για το μάθημα, και μετά την εξεταστική, δείξε ενδιαφέρον για το πως τα πήγες. Δες εδώ πως θα κάνεις socializing με τους καθηγητές σου.

4.Πήγαινε στα τελευταία μαθήματα


Εάν υπάρχει περίπτωση ο καθηγητής να δώσει SOS, λογικά θα τα δώσει στα τελευταία μαθήματα. Προσπάθησε να είσαι λοιπόν παρούσα στα τελευταία τρία μαθήματα, μπας και καταφέρεις να ακούσεις κάτι από την παράδοση που θα σου χρησιμεύσει στην εξέταση του μαθήματος. 

5. Οργανώσου


Όσο και να διαβάζεις, εάν δεν έχεις οργάνωση δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα! Βάλε σε τάξη το δωμάτιό σου, πάρε χρωματιστά στυλό για να σημειώσεις τα πιο βασικά, διάβασε με συγκέντρωση και προσοχή και αφιέρωσε χρόνο στο να καταλάβεις τι διαβάζεις. Αγχώνεσαι για την εξεταστική; Διάβασε τι θα κάνεις εδώ!


6. Την ώρα της εξέτασης, κάτσε εκεί που πρέπει

Δηλαδή πίσω πίσω, χωρίς πολύ φως και με άλλους τριγύρω. Εάν κάτσεις πρώτη και μόνη σου, δεν ενδείκνυται για... συζητήσεις με άλλους ούτε για αντιγραφή. Εάν κάτσεις πίσω, πίσω, κάτι μπορεί να γίνει με λίγη τύχη!


7. Κάνε ότι σου λέει ο τύπος στο παρακάτω βίντεο

Ε μα δίκιο έχει! Καλή επιτυχία!