Στάσου μη φεύγεις. Η απάντηση στον υπότιτλο δεν είναι η μοναδική. Είναι μια καλή αρχή για να σε βάλω στην ψυχολογία του αρσενικού την ώρα που βλέπει να απειλείται η θέση του και να διεκδικούν όσα με κόπο έχει κατακτήσει. Θα τον ακούσεις να λέει πολλές φορές ότι βρίσκει γόνιμο το να φλερτάρεις με άλλους και να φλερτάρει κι αυτός, αλλά η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας. Αυτό που θέλει είναι εκείνος να φλερτάρει κι εσένα να σε κλείσει σε ένα γυάλινο κουβούκλιο και γύρω σου να βάλει ακτίνες που μόλις περνάει κάποιος θα ειδοποιούν το συναγερμό. 

Σου φαίνεται υπερβολικό; Κι όμως είναι αληθινό. Δεν σου λέω ότι είναι νορμάλ και ότι το επικροτώ, αλλά επειδή τελευταία ακούω από κοπέλες πολύ χειρότερα πράγματα και πολύ πιο πυροβολημένους τύπους, αυτό να ξέρεις είναι το λιγότερο παράλογο. Αλλά από πότε η ζήλεια έχει λογική; Σχεδόν ποτέ λέω εγώ. Κι όμως κάθε φορά ο άντρας θα κάνει στάνταρ πράγματα για να μην σου επιτρέψει να γυρίσεις το βλέμμα. Είτε σε φλερτάρουν όντως είτε ο ίδιος από μόνος του νιώθει να απειλείται.

1. Ανττιγράφει τις κινήσεις του αντιπάλου, αλλά στον υπερθετικό βαθμό. Αν για παράδειγμα γελάσεις με κάτι που είπε ο άλλος, τότε κι ο φίλος σου θα προσπαθήσει να σκεφτεί μια ξεκαρδιστική ιστορία που θα την έχει μπουχτίσει με σάλτσες και θα προσποιείται κι ο ίδιος ότι γελάει. Σαν τον Τσάντλερ ένα πράγμα.

 
2. Απλώνει χέρια και σε κλειδώνει κοντά του. Θέλει να καταστήσει σαφές ότι έχει κυριαρχικά δικαιώματα σε σένα και δεν επιτρέπεται κανείς άλλος. Θέλει να καταλάβουν όλοι ότι είστε μαζί. Σε αγκαλιάζει, επιδιώκει φιλιά διαρκείας, θα σου φωνάζει και σε ικανοποιητικό τόνο "μωρό μου".
 
3. Προτιμάει να μην βγαίνετε έξω και συνεχώς προτείνει indoor πράγματα. "Ρε μωρό μου δεν θες να κάτσουμε να δούμε καμιά ταινία και να κάνουμε παιχνίδι;" σου λέει όλο παράπονο. Είναι Σάββατο βράδυ και ξαφνικά θέλει να κάτσετε μέσα. Αν συμβεί πάνω από 3 φορές είναι δεδομένο ότι θέλει να περιορίσει κινδύνους.
 
4. Κάνει απότομες επισκέψεις στην δουλειά σου. Δεν το νοιάζει που πνίγεσαι, αρκεί να είναι εκεί να κάνει τον έλεγχο του στα αρσενικά που υπάρχουν τριγύρω. 
 

 

5. Επιδίδεται σε μικρές στιχομυθίες με τους άντρες του περιβάλλοντος σου. Οι ατάκες του είναι του στυλ "φέρεστε καλά στην κοπέλα μου;" ή "ελπίζω η κοπέλα μου να μην σας βάζει σε μπελάδες". Και όλο αυτό ολοκληρώνεται με μία χειραψία που αντικαθιστά τη μπουνιά!

6. Ξεκινάει τυχαίες συζητήσεις με τις φίλες σου. Κατά μία διαβολική σύμπτωση όλες καταλήγουν στο εξής: "Έχεις ιδέα αν μιλάει με κάποιον;". Ναι και θα στο έλεγε στα μούτρα ρε φίλος.

7. Υπάρχει και το Facebook. Σχόλια σε αρκετές φωτογραφίες προφίλ με καρδούλες και "μωρό μου τι όμορφη που είσαι...;", φωτογραφίες σας μαζί που σε ταγκάρει για να φαίνονται στα επίδοξα λιγούρια. Κάνει και διερευνητικές βόλτες στο προφίλ σου.