Η κολλητή σου είναι η ιδανική παρέα για να δεις όλες εκείνες τις ταινίες που μιλούν για φιλία - το ήξερες ότι είναι σημαντική για τη ζωή μας, ευκαιρία να το εμπεδώσεις και από μερικές ταινίες. Μιας και σας αρέσει να βλέπετε ταινίες μαζί λοιπόν, έχω να σας προτείνω μερικές για να αυξήσετε τη λίστα σας και να περάσετε όμορφα το χρόνο σας. Αν τις δεις μόνη σου, να ξέρεις πως δε θα είναι καθόλου το ίδιο. Ορίστε οι προτάσεις μου:

1. Bring it on. Πέρα από το γεγονός ότι η ''φιλία νικάει στο τέλος'' αξίζει για την ωραία μουσική που θα ακούσεις, για τις αστείες ατάκες αλλά και για την ιστορία αγάπης που δημιουργείται. Είπαμε να δεις ταινία για τη φιλία, να μη χάσουμε όμως και το φόρτε μας, δηλαδή τις ιστορίες αγάπης.

2. Bend it like Beckham. Ακόμη δεν το πιστεύω ότι είδα αυτή την ταινία ξανά και ξανά στα νιάτα μου για δυο λόγους, πρώτον λόγω τίτλου, δεύτερον γιατί κάπου στο τέλος δείχνει τον Beckham να αχνοφαίνεται στο βάθος. Στη συγκεκριμένη ιστορία, η φίλη στάθηκε στην αδερφή ψυχή της περισσότερο απ' ότι της στάθηκε η ίδια της η οικογένεια. 

3. Clueless. Ταιριάζει γάντι αν πίστεψες αρχικά ότι η κολλητή σου θα ήταν το τελευταίο άτομο που θα μπορούσες να κάνεις παρέα. Στην πορεία φαίνεται όμως ότι τα άτομα που δε σου κάνουν από την αρχή το κλικ, μπορεί να γίνουν οι πιο κοντινοί σου άνθρωποι.

4. Crossroads. Ηθικό δίδαγμα της ταινίας: Πες στους φίλους σου τα όνειρα σου και άστους να σε βοηθήσουν να τα πραγματοποιήσεις! Α και θα ακούσεις αρκετή Britney Spears. Αξίζει πάντως!

5. John Tucker must die. Το δημοφιλές αγόρι του σχολείου που κοροϊδεύει τα κορίτσια και τα απατάει είναι ένας καλός λόγος για να γίνεις φίλη με την εχθρό σου ... ώστε να τον εκδικηθείς. Η ταινία αυτή θα μπορούσε αλλιώς να λέγεται κορίτσια ενωμένα ποτέ νικημένα.

6. Legally Blonde. Να την προτιμήσεις αν μόλις χώρισες και η φίλη σου είναι δίπλα σου και ακούει για χιλιοστή φορά την ίδια ιστορία, ξανά και ξανά και ξανά, δείτε τη μαζί και θα νιώσετε και οι δυο καλύτερα στο λεπτό!

7. Mean Girls. Η κλασική ιστορία όπου το καλό κορίτσι καλείται να τα βγάλει πέρα με τις δημοφιλείς μανταμίτσες του σχολείου. Φυσικά καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα, με μερικούς καλούς φίλους ... όλα γίνονται.

8. Monte Carlo. Μια μεγάλη αλήθεια δείχνει αυτή η ταινία, πόσο πολύ μπορείς να δεθείς με κάποια άτομα όταν ταξιδεύεις ή σπουδάζεις στο εξωτερικό. Ισχύει πάντως και μπορώ να μετρήσω τουλάχιστον 3 τέτοιες πολύ καλές φίλες.

9. The Sisterhood of the Traveling Pants. Μια επίκαιρη ταινία μιας και το τέλος της σχολικής χρονιάς και η είσοδος στο πανεπιστήμιο μπορεί να ταράξει τις παιδικές σου φιλίες, αλλά αυτές που αξίζουν θα αντέξουν. 

10. The Help. Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, η φιλία  -απ' ότι φαίνεται σ' αυτή την ταινία- είναι ικανή να καταφέρει ένα γενικό καλό, να ξεκινήσει μια ''επανάσταση'', να ενώσει για ένα καλό σκοπό.

Καλή προβολή λοιπόν!