Και ποια δεν έχει κλάψει για χωρισμό παρέα με μια καλή ταινία και ένα βουνό χαρτομάντιλα; Πάντως όχι εγώ. Ένας λόγος που βλέπουμε μια αγαπησιάρικη ταινία - και κατά προτίμηση χωρίς καλό τέλος - αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι για να ξεχάσουμε τον πόνο μας και να μπούμε στη θέση της άλλης που χάνει τον έρωτα της ζωής της. Τι σημασία έχει αν τον χάσαμε κι εμείς; Τουλάχιστον έχουμε αρκετό παγωτό ή μια τεράστια τούρτα (αυτό δεν το έχω κάνει ποτέ αλλά μ' αρέσει που το βλέπω στις ταινίες) για να ξεχάσουμε μέχρι και το όνομα μας στο τέλος. Σου προτείνω:

1. Chasing Amy. Ο Ben Affleck (ω θεοί!) ερωτεύεται μια γυναίκα που έχει διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις. Τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα από αυτό, έχει διάφορες μπερδεμένες καταστάσεις και παρόλο που όλα πηγαίνουν σχετικά καλά, στο τέλος φαίνεται ότι δεν ήταν γραφτό. Τι θα σου μάθει η ταινία; Κάτι που θα σου δείξει και η ζωή ... δεν είναι σίγουρο πως θα καταλήξεις με το άτομο που θα ερωτευτείς!

2. Forgetting Sarah Marshal. Τον τύπο τον παρατάει το κορίτσι των ονείρων του και τι να κάνει και αυτός ο καημένος ... πάει μέχρι τη Χαβάη για να ξεσκάσει λίγο. Τι ατυχία όμως! Εκεί βρίσκεται κι αυτή και κάνει την προσπάθεια του για να την ξεπεράσει πολύ πολύ δύσκολη! Το τέλος όμως δεν είναι και τόσο άσχημο.

3. The Breakup. Όνομα και πράγμα αυτή η ταινία! Αιμοβόρος χωρισμός, ο ένας θέλει να βγάλει το μάτι του άλλου. Δεν είναι και η καλύτερη τους ταινία αλλά Aniston είναι αυτή, μπορείς να της αρνηθείς; Θα δεις ότι όταν πρόκειται για εκδίκηση, κανείς δε βγαίνει κερδισμένος τελικά. 

4. The Wedding Singer. Δυο άτομα αρραβωνιάζονται ... τα λάθος άτομα. Τι έχει να σου πει αυτή η ταινία; Ότι ακόμη κι αν βγαίνεις μήνες ή και χρόνια με τον άλλο, μπορεί τελικά να μην είναι ο ιδανικός, ο ένας και μοναδικός για σένα. Αυτός που είναι όμως, θα ψάξει και θα σε βρει!

5. 500 days of Summer. Από την αρχή κιόλας ξέρεις ότι κάτι δε θα πάει καλά, ότι δε θα δεις ρε παιδί μου το happy ending που νόμιζες, αν και 500 ημέρες είναι αυτές. Μπορεί να φαίνονται σαν το τέλειο ζευγάρι, αλλά δε σημαίνει ότι είναι κιόλας - ω ναι, κάποιες σχέσεις δεν είναι τελικά για να διαρκούν για πάντα. Η τελευταία σκηνή είναι αφιερωμένη σε σένα που μόλις χώρισες!

6. John Tucker must die. Ο λόγος που πρέπει να τη δεις; Ο προφανής! Τι εννοείς δεν καταλαβαίνεις; Ο John Tucker δεν είναι και το καλύτερο παιδί, απατάει τη μια πίσω από την άλλη και πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Γυναίκες ενωμένες και τα σχετικά.

7. Up! Last but not least ... η αγαπημένη μου! Αποχωρίζονται αλλά όχι επειδή σταμάτησαν να αγαπιούνται, ίσα ίσα η αγάπη τους δεν τελειώνει ποτέ! Δεν πρόκειται τόσο δηλαδή για μια σχέση που απέτυχε, όσο για ένα αναπόφευκτο γεγονός που έφερε το τέλος της. Πιστεύω θα νιώσεις κι εσύ ανακούφιση όταν δεις το σπίτι να πετάει κάπου ανάμεσα στα σύννεφα γιατί εκεί ''ανήκει''. Θα τη δεις και θα με καταλάβεις.