Μιας και οι '' 50 αποχρώσεις του γκρι'' επιτέλους εμφανίστηκαν στη μεγάλη οθόνη, αξίζει να θυμηθούμε και μερικές ακόμη ταινίες που είναι πιο σέξι. Μπορεί να μην περιλαμβάνουν ξύλο, βασανιστήρια, χειροπέδες και 20 ολόκληρα λεπτά σεξ μέσα στα 100' της ταινίας, αλλά δεν παύουν να συναγωνίζονται τον αγαπητό κύριο Γκρέυ σε πάθος και γοητεία.

1. Basic Instinct. H  ερωτική σκηνή εδώ ξεπερνάει κατά πολύ σε αισθησιασμό την περιβόητη σκηνή με το σταυροπόδι της Stone. 

2. Out of Africa. Μπορεί να μη βλέπουμε μια τυπική ερωτική σκηνή αλλά βλέπουμε τους δύο πρωταγωνιστές να γδύνει ο ένας τον άλλον αργά, βασανιστικά, αισθησιακά και ... χορευτικά. 

3. Unfaithful. Δεν ξέρουμε γιατί να απατήσει κάποια τον άντρα της όταν αυτός είναι ο Richard Gere, αλλά βλέπουμε την τύπισα να "ξεφαντώνει" στην τουαλέτα ενός εστιατορίου μαζί με το νεαρό που της έκλεψε την καρδιά. 

4. From here to Eternity. Αυτή η ταινία μπορεί να χρονολογείται κάπου βαθιά στους αιώνες, αλλά η σκηνή με το παθιασμένο φιλί στην παραλία που το ξεπλένει κιόλας και το κύμα δε θα ξεχαστεί έτσι απλά.

5. 9 1/2 Weeks. Ιδανική για όσους αγαπούν το φαί και τον έρωτα μαζί! Από τις πρώτες ταινίες που χρησιμοποιούν το φαγητό -ή οτιδήποτε μπορεί να βρεθεί σ' ένα ψυγείο- προκειμένου να σαγηνεύσουν. Όσο για τους Mickey Rourke και την Kim Basinger, έχουν απλά απίστευτη χημεία.

 

6. The Graduate. Coo, coo, ca-choo, Mrs Robinson και τα σχετικά. Αυτή, ο νεαρός ''πρωτάρης'' και η κόρη της ... μια άβολη κατάσταση που ευχαρίστησε και με το παραπάνω το κοινό. 

7. The English patient. Ένας γοητευτικός ''Γκρέυ'' χωρίς την αγριάδα και τις απαιτήσεις, με διπλάσιο ερωτισμό και σεξουαλικότητα. Ίσως η πιο ξεχωριστή από τις παραπάνω.