Μην περιμένεις να σου ζητήσει δώρα, γλυκά και ιστορίες, μια σου κουβέντα της αρκεί μέρα που είναι. Νομίζω ότι αυτή τη μέρα ένα φιλί ή ένα τριαντάφυλλο τις αγγίζει πολύ περισσότερο από τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, υπάρχει ένα κλίμα μαμά-πόσο-σε-αγαπώ και ξαφνικά όλοι γίνονται ευσυγκίνητοι. Αν ήθελες να της κάνεις κάποιο δώρο αλλά δεν πρόλαβες, υπάρχει λύση. Το δώρο για τη μαμά σου δεν είναι απαραίτητα κάτι υλικό ή κάτι ακριβό, το δώρο είσαι εσύ ... σε συνδυασμό με άλλα 2-3 μικρά πραγματάκια. Να τι μπορείς να (της) κάνεις:

1. Πέρνα τη μέρα μαζί της. Μπορείτε να πάτε για βόλτα, για παγωτό ή για φαγητό. Προσπάθησε να κλείσεις στο αγαπημένο της μαγαζί ή σπάσε τον κουμπαρά σου για να της κάνεις το τραπέζι.

2. Μαγείρεψε της ή ετοίμασε της πρωινό πριν ξυπνήσει και αιφνιδίασε την. Συνδύασε το και με μια κάρτα και είσαι υπόδειγμα κόρης!

3. Αγόρασε της κάτι online ή κλείσε εισιτήρια για θέατρο/σινεμά, είναι τα μόνα ψώνια που μπορώ να σκεφτώ για μια Κυριακή που τα μαγαζιά είναι κλειστά.

4. Φτιάξε ένα κολάζ από φωτογραφίες, τις καλύτερες σας, από σημαντικές στιγμές, από διακοπές, από εκδρομές, με εσας μόνο ή με όλη την οικογένεια. 

5. Καθάρισε το σπίτι ή το δωμάτιο σου, σιδέρωσε ή ανάλαβε το πλύσιμο των πιάτων για ένα μήνα. Λίγο βαρύ αυτό το τελευταίο αλλά μαμά σου είναι, το αξίζει.

6. Μήπως είναι η ιδανικότερη μέρα για πικ νικ; Πριν βιαστείς να της πεις τι να ετοιμάσει, θυμήσου τι μέρα είναι και ανάλαβε όλη την προετοιμασία εσύ! Σήμερα η μαμά σου δεν πρέπει να κάνει καμία δουλειά στο σπίτι.

7. Να της γράψεις ένα γράμμα. Πάρε το χρόνο σου και εκφράσου, γράψε ό,τι νιώθεις και ό,τι σου βγει, σίγουρα θα την συγκινήσεις.

8. Φτιάξε μια κάρτα, για ιδέες εδώ.