Oσες από εσάς έχετε την ατυχία να με διαβάζετε ήρθε η ώρα για την πρώτη μου κωλοτούμπα. Σας έχω πει πολλές φορές για την βασική διαφορά ανδρών και γυναικών. Οι μεν έχουν ένα και μόνο επίπεδο ανάγνωσης και οι δε λένε κάτι και μπορεί να εννοούν 4 διαφορετικά πράγματα. Και ακόμα το πιστεύω αυτό. Παρόλο που όσα θα ακολουθήσουν ίσως δείχνουν κάτι άλλο. Οι άντρες όταν λένε κάτι το εννοούν. Εκτός αν υπάρχει από πάνω τους η λαιμητόμος της κρεβατομουρμούρας, της γκρίνιας και εν γένει του σπάσιμου νεύρων από την κοπέλα-μάνα-αδερφή-γυναίκα του. 

Σε αντίθεση με εσάς τα θηλυκά που ο μόνος λόγος για να μην πείτε αυτό που νιώθετε είναι γιατί έχετε ένα καλοσχεδιασμένο πλάνο. Κάποια στιγμή στην πορεία αυτό που κρατήσατε μέσα σας θα το βγάλετε με διαφορετικό τρόπο. Αλλά ας μην ξεφεύγω. Ας μείνω στα καθ' ημάς. Κι επειδή τόση ώρα στο πάω από περιφερειακό δρόμο, θα γίνω πιο συγκεκριμένος με χαρακτηριστικές ατάκες που σου λέει εντελώς μηχανικά. Αντιδράσεις που πήρε αρκετά μαθήματα σε ειδική σχολή για να του βγαίνουν φυσικά.

1. "Ναι μωρό μου μου έλειψες". Όχι ότι δεν ισχύει, αλλά υπάρχει και άλλη πλευρά του νομίσματος. Αυτή λέει ότι αυτές τις τρεις μέρες που πήγες στη μάνα σου και έμεινε λίγο μόνος στο σπίτι εκτίμησε κάποια πράγματα, μπόρεσε λίγο να ανασάνει, φώναξε τους φίλους του. Δεν είναι δηλαδή ότι μπήκε σε πάγο και σε περίμενε.

2. "Θα σε πάρω πιο μετά να τα πούμε". Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν βρίσκει λόγo να συμβεί κάτι τέτοιο, εκτός κι αν είναι για να κανονίσετε που θα βρεθείτε. Κι αυτό γιατί στο πρωινό μισάωρο τηλεφώνημα καλύψατε όλα τα θέματα συζήτησης που μπορούν να ειπωθούν τηλεφωνικά. Άσε και κάτι για από κοντά.

3. "Τι; Θες να δοκιμάσεις από το πιάτο μου; Βέβαια. Ορίστε". Αυτό το ορίστε είναι αντίστοιχο με όταν σου ζητάνε δανεικά και από καλή καρδιά θες να τα δώσεις, αλλά όταν απλώνεις το χέρι τα λεφτά δεν ξεκολλάνε. Ας μην πω περισσότερα. Τα λέει ο κύριος δι΄εμέ.

4. "Α, ναι θυμάμαι. Έχεις δίκιο". Αυτή είναι μια ατάκα βγαλμένη από την κασέτα. Επειδή καλώς ή κακώς τα θέματα που μας αφορούν και τους δύο δεν είναι πολλά και τα δικά σας τα βρίσκουμε βαρετά, για να αποφευχθεί τσακωμός για αδιαφορά προτιμούμε αυτό. Παίζει και να ρίξουμε χασμουρητό.

 

5. "Πολύ ωραίο το νέο σου κούρεμα". Για να πούμε κάτι τέτοιο και να το εννοούμε πρέπει να έχεις κάνει ένα μαγικό κούρεμα που σε μετέτρεψε από Δέσποινα από τα Πατήσια σε Σκάρλετ Γιόχανσον από την Καλιφόρνια. Ειδάλλως δεν μας κάνει και τόσο διαφορά. Το αντίθετο μάλλον, επειδή είμαστε δύσκολοι στις αλλαγές.