Η περίοδος που θα φοράς το μαγιώ σου περισσότερο από τα αγαπημένα σου ρούχα, πλησιάζει απειλητικά. Για εσένα που πρόσεχες όλο το χειμώνα, απλά έχω να πω ότι πρέπει να ανατρέξεις σε άλλο θέμα - δε χωράς στην παρέα μας. Για εσένα που έτρωγες ό,τι ήθελες, δε στερήθηκες ούτε γλυκά, ούτε αλμυρά, ούτε το παραμικρό που τραβούσε η όρεξη σου, απλά τέντωσε τα αυτιά σου και άκου με. Υπάρχει λύση! 

Στόχος της δίαιτας είναι να κρατήσεις τα επίπεδα ζακχάρων του αίματος σταθερά καθώς και να τρέφεσαι σωστά, με τρία κανονικά γεύματα τη μέρα, άααντε και 2 σνακ. Δε θα πεινάσεις, στο υπόσχομαι! Θα τρως κάθε 3 ώρες, προκειμένου κιόλας να έχεις ενέργεια και να μη σέρνεσαι για 3 εβδομάδες. Αν συνδυάσεις τη δίαιτα με άσκηση, θα γίνεις το πρώτο μπικίνι της παραλίας.

Χρυσοί μπικινοκανόνες

1. Να τρως πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και τα ενδιάμεσα γεύματα.

2. Nα βάλεις στη διατροφή σου από 5 έως 7 είδη λαχανικών και φρούτων. 

3. Να πίνεις από 6 έως 8 μεγάλα ποτήρια νερό κάθε μέρα. Μα κάθε μέρα όμως.

4. Βάλε στο πρόγραμμα και λίγο πράσινο τσάι, καλό θα σου κάνει.

5. Άσε το Junk food για λίγο στην άκρη.

Εβδομάδα Yoloδίαιτας x3

Δευτέρα Ξεκίνα την ημέρα σου με smoothie φρούτων (σπιτικό!) και μία μπανάνα, άντε και μια φρυγανιά με cottage cheese. Για σνακ πάρε μερικά (ας πούμε 10) αμύγδαλα και για μεσημεριανό ετοίμασε μια σαλάτα με αυγό (και με πολλή πρασινάδα, μην την λυπηθείς) και μπαλσάμικο. Για σνακ τι σου χω; Ένα φρουτάκι, πχ. άλλη μια μπανάνα. Το βραδινό σου για σήμερα είναι κοτόπουλο με σπανάκι (αν είναι πάνω από τις δυνάμεις σου να το φας, αντικατάστησε το σπανάκι με σαλάτα).

Τρίτη Το smoothie και σήμερα, με ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και μπανάνα θα είναι ό,τι πρέπει για πρωινό. Φάε μερικές φράουλες για σνακ (χωρίς ζάχαρη!) και ετοίμασε σαλάτα με πιπεριές, σολωμό και αρκετή πρασινάδα. Το σνακ σου 3 ώρες μετά είναι ένα μεγάλο ποτήρι χυμός (επιλέγεις εσύ το είδος αρκεί να είναι φρέσκος) και για βράδυ (κρατήσου) το μενού έχει ψάρι (χωρίς πατάτες και τα σχετικά!).

Τετάρτη Για πρωινό θα φας γάλα καρύδας με δημητριακά ολικής άλεσης (τυχερούλα) και για σνακ 10 φράουλες. Το μεσημέρι, το μενού έχει χούμους (κάνε μια παρασπονδία και αγόρασε το, δε χρειάζεται να το φτιάξεις, θα μείνει μεταξύ μας) και σέρβιρε το με καρότα και κόκκινες πιπεριές. Το σνακ σου 3 ώρες μετά θα είναι 10 αμύγδαλα και το βραδινό σου ταραν ταν ταν ... φαλάφελ! Βρες τη συνταγή, όχι άλλη παρασπονδία σε μία μέρα. Ντροπή δηλαδή!

Πέμπτη Μπανάνα και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών για πρωινό, μερικά αμύγδαλα για σνακ (μη φας κανένα κιλό) και σαλάτα με τόνο ή σολωμό, αβοκάντο και ντοματίνια για μεσημεριανό. Οι φράουλες θα είναι το σνακ σου για σήμερα (επαναλαμβάνω χωρίς σαντιγύ και ζάχαρη) και για βραδινό σαλάτα με λίιιγο φρέσκο κρεμμύδι και την κλασική μας πρασινάδα. - Κράτα γερά!

Παρασκευή Γιαούρτι με φρούτα (ρόδι, φράουλες και μήλο) και μέλι για πρωινό, φράουλες για σνακ (τι εννοείς τις βαρέθηκες;), κοτόπουλο σε τορτίγια με ντομάτα, κόκκινη πιπεριά, πρασινάδα (όση χωρέσει) και λίιιγη σως. Το σνακ θα είναι συγκρατημένο, δηλαδή φυσικός χυμός. Όσο για το βραδινό σου, σολωμός με σαλάτα.

SOS, αν θέλεις να φας κάτι γλυκό, μπορείς να το κάνεις αλλά πρόσεχε! Σε μικρή, πολύ μικρή ποσότητα.

Σάββατο To κλασικό smoothie σου για πρωινό, 5 αμύγδαλα και άλλα 5 φιστίκια για σνακ και για μεσημεριανό ταραααν ταααν ταααν ... χωριάτικη σαλάτα. Τι να περιέχει; κρεμμύδι, αγγούρι, ντομάτα, ελιές και cottage cheese. To σνακ σου για σήμερα θα είναι χυμός (και πάλι) και το βραδινό σου λαζάνια επειδή είναι Σάββατο και πρέπει να το ρίξεις έξω.

Κυριακή Oμελέτα (τ' αφεντικό τρελάθηκε) χωρίς μπέικον και υπερβολές όμως, φράουλες για σνακ (εκτός αν προτιμάς αμύγδαλα) και σαλάτα της επιλογής σου για μεσημεριανό. Σημείωση: σαλάτα με burger ή pizza είναι ζαβολιά να ξέρεις. Το σνακ σου θα είναι και αυτό φρούτο της επιλογής σου και όσο για το βραδινό, μη χαίρεσαι ... κοτόπουλο έχει το μενού. Συνόδευσε το ιδανικά με χωριάτικη σαλάτα (χωρίς ντομάτα, κάτι φήμες λένε ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο για βράδυ).

 

Κράτα γερά!!! Είμαστε μαζί σου yolobikini body!

 

Άκουσε με και φτιάξε το σώμα σου μέχρι να πεις καλοκαίρι!