Μπορεί να είναι μικρά, είναι όμως θαυματουργά, με την κακή έννοια. Διάβασε παρακάτω μερικά λαθάκια ομορφιάς που όλες κάνουμε και σίγουρα θα αναγνωρίσεις τον εαυτό σου στα περισσότερα.

Δεν κάνεις καλό «σβήσιμο»

Ωραίο το eyeliner και ακόμα πιο ωραίο το εφέ που δημιουργεί στο βλέμμα σου. Αν όμως μένεις στο να περιγράφεις απλώς το μάτι, δημιουργώντας ένα σκληρό περίγραμμα χωρίς να κάνεις το απαραίτητο blending, το βλέμμα σου θα δείχνει άγριο, σκληρό και κουρασμένο.

Νύχια του γύπα

Ναι τα έκανε μόδα η Lana Del Rey, πάνε όμως και 3-4 χρόνια από τότε. Τα μακριά μυτερά νύχια όχι μόνο sexy δεν είναι αλλά είναι και κάπως... σκιαχτικά! Προτίμησε το all time classic οβάλ και πιο κοντό σχήμα, το οποίο δείχνει κομψό ακόμα και αν το μανικιούρ σου είναι εντελώς nude.

Bronzer παντού

Σκέψου το εξής: ο ήλιος όταν σε καίει, σε καίει παντού; Όχι. Τότε λοιπόν γιατί πρέπει το πρόσωπό σου να μοιάζει σα να βούτηξες μέσα στο bronzer; Δείξε λοιπόν λίγη ρέγουλα και μείνε στα σημεία-κλειδιά που βλέπει ο ήλιος όπως το μέτωπο, τα ζυγωματικά και το πηγούνι. Για εκεί είναι το bronzer, μόνο.

Φρύδια σα ζωγραφιά

Είπαμε να τα γεμίσεις με λίγο μολυβάκι, εσύ όμως νόμιζες ότι ζωγραφίζεις πίνακα! Το μυστικό για τέλεια φρύδια είναι ναι μεν να τα γεμίσεις με το ειδικό μολύβι ή πούδρα, μετά όμως πρέπει οπωσδήποτε να τα χτενίσεις με ένα κατάλληλο βουρτσάκι ώστε να μοιάζουν πιο ομοιόμορφα και φυσικά.

Ψεύτικες βλεφαρίδες συνέχεια

Δίνουν τέλειο αποτέλεσμα στο βλέμμα, μήπως όμως είναι λίγο υπερβολικό να τις φοράς στο γραφείο και τη σχολή; Αρκέσου στις φυσικές σου βλεφαρίδες για... καθημερινή χρήση, ενίσχυσέ τις με μια σούπερ ντούπερ μάσκαρα και άσε τις ψεύτικες για ειδικές περιστάσεις. Άσε που είναι κι ολόκληρη τέχνη για να τις εφαρμόσεις.

Σα χάρτινη!

Η πούδρα είναι τέλεια για να σετάρει το μακιγιάζ σου, δική μας συμβουλή όμως είναι ότι δε τη χρειάζεσαι κάθε μέρα, εκτός αν σε ταλαιπωρεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα που θες να καλύψεις. Το αλαβάστρινο πρόσωπο τίγκα στην πούδρα κάθε άλλο παρά φυσικό και φρέσκο δείχνει, γι’ αυτό με μέτρο. Επίλεξε μια διάφανη σύνθεση και εφάρμοσέ τη μόνο στα σημεία που παρουσιάζεις έξτρα λιπαρότητα.

Αδιάβροχο; Check

Το ίδιο ισχύει και για την αδιάβροχη μάσκαρα. Δεν έχει κανένα νόημα να τη φοράς καθημερινά, όταν πηγαίνεις στο super market πχ. Είναι πολύ πολύ δύσκολη στο να την αφαιρέσεις και κάνει και κακό στις βλεφαρίδες σου. Κράτα τη για τα ραντεβού ή τις επίσημες εκδηλώσεις που έχεις να πας και προτίμησε απλές φόρμουλες για κάθε μέρα.

Βάφεσαι στο λάθος φως

Πάω στοίχημα ότι συχνά πυκνά, όταν βάφεσαι στο φως του μπάνιου σου, τυχαίνει να βγαίνεις μετά στον ήλιο και να παθαίνεις σοκ με το πώς έχεις φορέσει ρουζ/foundation/σκιές κτλ. Μήπως να μετακινήσεις το bodoir σου δίπλα σε κάποιο παράθυρο με φυσικό φως;

Υπερβολική λάμψη

Ωραίες οι σκιές με λάμψη και οι γυαλάδες, το θέμα είναι όμως να λάμπεις διακριτικά, όχι σα λάμπα της ΔΕΗ. Αντί για μια σκιά όλο χρυσόσκονη, βάλε καλύτερα λίγη ποσότητα στο κέντρο του βλεφάρου και δημιούργησε γυαλάδες στα ζυγωματικά με ένα αντίστοιχο προϊόν. Άσε τις περλέ σκιές για όταν μεγαλώσεις.

Μύρισε κανείς;

Ξέρω ξέρω, όταν ψεκάζεσαι με το άρωμά σου, εσένα δε σου μυρίζει και πολύ έντονα γι’ αυτό και κάνεις μερικά παραπάνω φσιτ φσιτ. Έλα όμως που αυτό είναι ενοχλητικό για τους γύρω σου! Αρκέσου σε 2-3 ψεκάσματα και θα γοητεύσεις χωρίς να «πνίγεις» τους άλλους. By the way, θυμήσου μερικά tips για το άρωμά σου.