Ξέρω τώρα θα μου πεις «τι να τις κάνω τις ψεύτικες βλεφαρίδες; Στα Όσκαρ θα πάω;». Κι όμως, αν μάθεις να τις εφαρμόζεις σωστά, θα εκπλαγείς με το πόσο θα ενισχύσουν το βλέμμα σου. Φυσικά δεν είναι για κάθε μέρα, αλλά για εκείνες τις μέρες και νύχτες που θέλεις να κάνεις τη διαφορά.

Σωστή επιλογή: Μπορείς να διαλέξεις είτε ολόκληρες σειρές, είτε τουφάκια. Οι πρώτες είναι για πιο grande εμφανίσεις, οι δεύτερες για πιο καθημερινό και natural αποτέλεσμα. Μέσα στη συσκευασία συνήθως υπάρχει και η απαραίτητη κόλλα, διαφορετικά θα πρέπει να την αγοράσεις ξεχωριστά. Ακόμη, θα τις βρεις και σε διάφορα μεγέθη. Προτείνω να επιλέξεις κάτι νορμάλ για να μην καταλήξεις να μοιάζεις με ηθοποιό Β’ διαλογής.

http://lalamer.com/wp-content/uploads/2014/04/tumblr_lqlhb1SP9P1ql5yr7o1_400.gif

Πριν την εφαρμογή: Θα λερωθείς, ας το ξεκαθαρίσουμε απ’ την αρχή. Γι’ αυτό ξεκίνα από τις βλεφαρίδες και πέρνα στο υπόλοιπο μακιγιάζ αφού τις έχεις βάλει. Τράβηξε μια γραμμή με μαύρο eyeliner κατά μήκος του άνω βλεφάρου και βάλε μάσκαρα στις φυσικές σου βλεφαρίδες. Extra tip: χρησιμοποίησε το ειδικό ψαλιδάκι για να τις γυρίσεις προς τα έξω. Θα κάνει τη μεγάλη διαφορά τόσο στην εφαρμογή όσο και στο αποτέλεσμα. Τέλος, πάρε τη σειρά με τις βλεφαρίδες και δοκίμασέ τη για να δεις αν είναι εντάξει το μέγεθος. Ίσως χρειαστεί κόψιμο για να μην περισσεύει.

Η εφαρμογή: Μη σε πιάνει τρόμος. Πιάσε τις βλεφαρίδες με το τσιμπιδάκι φρυδιών και παράλληλα άπλωσε μια λεπτή γραμμή από την κόλλα κατά μήκος του βλεφάρου (πατώντας στο eyeliner δηαλδή). Μη φοβάσαι που είναι άσπρη, μόλις στεγνώσει δε θα φαίνεται καν. Πριν στεγνώσει λοιπόν, εφαρμόζεις τις βλεφαρίδες και πιέζεις απαλά με το τσιμπιδάκι προκειμένου να σταθεροποιηθούν. Πίεσε για ένα λεπτό και βεβαιώσου ότι δεν έχεις βάλει υπερβολική κόλλα, γιατί και δε θα κολλήσουν και θα γίνεις χάλια. Επίσης σημαντικό, φρόντισε να τις εφαρμόσεις όσο πιο κοντά γίνεται στη γραμμή των φυσικών σου βλεφαρίδων, ώστε να μη ξεχωρίζουν.

The after party: Όλα καλά, αλλά πώς τις βγάζουμε; Πολύ απλό, απλά τραβάς και αφαιρείς την κόλλα που έχει μείνει επάνω τους (όπως και στο βλέφαρό σου). Αν τις καθαρίσεις σωστά, λογικά θα μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις 2-3 φορές ακόμα. Τώρα που έμαθες, γιατί όχι;