Δεν πιστεύω να φεύγεις από το σπίτι χωρίς άρωμα; Προσωπικά, πρώτα θυμάμαι αυτό και έπειτα ότι πρέπει να πάρω κλειδιά. Διότι, όπως έχει πει η μεγάλη Coco Chanel, μια γυναίκα χωρίς άρωμα δεν έχει μέλλον. Επίσης έχει πει και το παρακάτω, το οποίο βρίσκω εξίσου αληθινό:

1) Άπλωσε λίγη βαζελίνη ή κρέμα σώματος χωρίς άρωμα, στα σημεία που πρόκειται να ψεκάσεις. Θα απορροφήσουν καλύτερα το άρωμά σου και θα κλειδώσουν τη μυρωδιά του για περισσότερη ώρα. Genious!

2) Για να διατηρούνται καλύτερα τα αρώματά σου και να διαρκούν και περισσότερο, φρόντισε να τα έχεις σε μέρος με σκιά και μακριά από υγρασία. Όχι κοντά σε παράθυρα δηλαδή, ούτε δίπλα στο ντους σου. Νο no.

3) Ψεκάσου μόλις βγεις από το μπάνιο και πριν ντυθείς. Έτσι α) το άρωμα θα απορροφηθεί καλύτερα χάρη στην υγρασία του σώματός σου και β) θα αποφύγεις λεκέδες και στάμπες σε ρούχα και κοσμήματα.

4) Μην τρίβεις τους καρπούς σου μεταξύ τους. Νομίζεις ότι έτσι απλώνεις καλύτερα το άρωμα, στην ουσία όμως «σπας» τη σύνθεσή του και δεν παίρνεις το αποτέλεσμα που πρέπει.

5) Είναι ωραίο τα μαλλιά σου να μυρίζουν το αγαπημένο σου άρωμα, αν το ψεκάζεις όμως κατευθείαν πάνω τους θα προκαλέσεις ξηρότητα, καθώς περιέχουν οινόπνευμα. Προτίμησε να ψεκάσεις τη βούρτσα σου και μετά να χτενιστείς.

6) Αν δοκίμασες πολλά testers και μπερδεύτηκες/ζαλίστηκες, σκούπισε την περιοχή με ένα υγρό μαντηλάκι ντεμακιγιάζ.

7) Μην κρίνεις από αυτό που μυρίζεις μόλις ψεκάσεις το άρωμα, αφού πρόκειται για τις νότες κορυφής που μετά από λίγο εξαφανίζονται. Η πραγματική μυρωδιά του φαίνεται όταν έχει στεγνώσει. Be patient, my girl.

8) Αν ψάχνεις τρόπο να ανανεώνεις το άρωμά σου όταν είσαι έξω, δε θέλεις όμως να κουβαλάς ολόκληρο το μπουκάλι, μπορείς να ψεκάσεις δυο μπατονέτες και να τις βάλεις μέσα σε ένα σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς. Όποτε θελήσεις, τις βγάζεις και τσουπ! Φρεσκάρεσαι χωρίς κόπο.