Η έρευνα που αποδεικνύει ότι τα άτομα που κοιμούνται γυμνά είναι πιο ευτυχισμένα, υγιή και κάνουν περισσότερο σεξ από αυτά που κοιμούνται με πιτζαμάκια, σίγουρα δε με συμφέρει. Κυρίως γιατί κρυώνω με πάπλωμα, σεντόνι και δυο κουβέρτες, πόσο μάλλον να κοιμηθώ όπως με γέννησε η μαμά μου. Παρόλα αυτά, έχεις λόγο να το δοκιμάσεις, μιας και ωφελεί τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική σου υγεία.

Να υπενθυμίσω κάπου εδώ (κυρίως για να το πιστέψω εγώ) ότι 7 ώρες ύπνου είναι αρκετές για να είμαστε δραστήριοι και να τα πηγαίνουμε καλά με τον οργανισμό μας. Αν και 7 ώρες εμένα μου φαίνονται τρομακτικά λίγες, η επιστήμη μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρει. 

Σε αντίστοιχη έρευνα, λοιπόν, φάνηκε ότι το να κοιμάσαι σε χαμηλότερη θερμοκρασία βοηθάει πολύ το μεταβολισμό σου, χαμηλώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μέχρι που καταπολεμάει δυο είδη διαβήτη. Παράλληλα, τα άπειρα ρούχα που φοράμε μερικές στον ύπνο (όχι εγώ μια φίλη μου) έχουν κατηγορηθεί για την ανάπτυξη βακτηρίων σε περιοχές που κανονικά θα πρεπε να προσέχαμε σαν τα μάτια μας. Το αν θα κρυώσεις ενώ κοιμάσαι γυμνή φαίνεται να είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να μας απασχολεί.

Άσε που είσαι πιο χαρούμενη. Ο ύπνος χωρίς πιτζάμες λοιπόν βοηθάει όχι μόνο την υγεία, αλλά και την ψυχή. Ο λόγος; Οι άνθρωποι που κοιμούνται γυμνοί φαίνονται να έχουν λιγότερο άγχος, κοιμούνται καλύτερα και βρίσκονται σε μεγαλύτερη αρμονία τόσο με τους ίδιους όσο και με τους γύρω τους. Κι όλα αυτά, χάρη σε ουσίες που παράγει ο οργανισμός όταν κοιμάται γυμνός.

Όσο για τον παράγοντα σεξ, ε δε θέλει και μεγάλη φαντασία. Άτομα που κοιμούνται γυμνά, έχουν περισσότερες ευκαιρίες να κάνουν σεξ και όχι επειδή θα τύχει να κοιμάσαι γυμνή δίπλα στον καλό σου. Το βασικότερο όλων είναι ότι αποκτάς σιγουριά για τον εαυτό σου και αυτοπεποίθηση. 

Όνειρα γλυκά!