Το ότι τα αγόρια σκέφτονται πιο απλά από εμας, είναι δεδομένο. Μη νομίζεις δηλαδή ότι θα μπει στον κόπο να σκεφτεί πολύ τι θα σου στείλει για να ''θολώσει τα νερά'', πάνω κάτω θα στείλει το πρώτο (άντε το δεύτερο) πράγμα που θα σκεφτεί. Αν νόμιζες ότι θα αναλύσει το μήνυμα λέξη λέξη με κάθε του φίλο (όπως θα κάναμε αντίστοιχα εμείς) δεν παίζει ούτε σαν ενδεχόμενο. Το θέμα είναι να ξέρεις πως να ερμηνεύσεις το κάθε μήνυμα γιατί μπορεί αυτός να ξέρει τι νιώθει για σένα αλλά είναι ώρα να καταλάβεις και εσύ. Έστω ότι σου στέλνει τα παρακάτω:

1. Γειά. Έτσι απλά ένα σκετό και ξερό γεια. Ούτε λέξη παραπάνω. Εμένα αυτό μου κάνει σαν θέλω-να-σου-πιάσω-κουβέντα.Λογικά αν στέλνει για κάποιο σκοπό, πχ. να μάθει κάτι για το αυριανό σας μάθημα, στο πρώτο ή έστω δεύτερο-τρίτο μήνυμα θα στο ρωτήσει. Διαφορετικά, απλά θέλει να μιλήσει μαζί σου. Και τι δείχνει αυτό; Σίγουρα, το ενδιαφέρον του. Αν γίνεται και συχνά, τότε κάαατι θέλει από σένα.

2. Δε θα μπορέσω τελικά. Αν συμβεί μια φορά, μη σε πάρει από κάτω. Αν συμβαίνει συνέχεια, τότε δικαιολογημένα θα σε πάρει. Μπορεί να έχεις πέσει στην περίπτωση που είναι τρομερά πολυάσχολος ή στην άλλη την πιο δυσάρεστη που δεν τον απασχολεί και ιδιαίτερα να προλάβει, ούτε καν να βρει και μια δικαιολογία της προκοπής που πάλι δε θα έρθει. Μπορεί να είσαι και η καβάτζα του σε περίπτωση που δε θα έβρισκε κάτι άλλο να κάνει, γι' αυτό να δέχεται αρχικά την πρόταση για έξοδο.

3. Ναι, Όχι, Ίσως, ΟΚ. Όπως καταλαβαίνεις, το θέμα μου εδώ δεν είναι η λέξη, αλλά το γεγονός ότι απαντάει μονολεκτικά. Πότε τον δικαιολογούμε; Αν έχει μάθημα/ δουλειά, αν οδηγεί, αν είναι για τρέξιμο/προπόνηση/γυμναστήριο, αν καθαρίζει ουρανοξύστες, αν μόλις ξύπνησε, αν τρώει με τους γονείς του, αν έχει πυρετό, αν πέθανε το καναρίνι του. Σε κάθε άλλη περίπτωση, απλά δεν είναι καθόλου πρόθυμος να τα πείτε.

4. Καλημέρα/ Καληνύχτα. Αν είσαι η έννοια του όταν ξυπνήσει και πριν πάει για ύπνο, σε θέλει.

5. Τι γίνεται; Λίγο κλισέ, αλλά μη βιαστείς να τον πεις αδιάφορο. Όπως και το Νο 1, μπορεί να γίνει μια καλή αρχή για συζήτηση. 

6. Δεν απαντάς ε; Ή κάτι λιγότερο καρφωτικό. Πες ότι μιλάτε, σου λέει κάτι αυτός, εσύ δε συνεχίζεις τη συζήτηση κι αυτός ξαναστέλνει - είτε για να βεβαιωθεί ότι δεν ήταν απότομος πριν είτε για να συνεχίσετε να μιλάτε. Μπορεί να σε τσεκάρει αν και καλά πήρες το μήνυμα του, ουσιαστικά θα ήθελε να πει ''και γιατί δεν απάντησες μωρή;''. Και πάλι σε θέλει τέλος πάντων.

Για περισσότερη βοήθεια στην κατανόηση των sms, τρέξε εδώ.