Οχι δε  θα μιλήσουμε για δίαιτες, θα ήταν ανήθικο από τη στιγμή που ούτε εμείς τις, εχμ, συμπαθούμε. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι το πόσο εύκολο είναι να χάσεις 3-4 κιλάκια που σε βασανίζουν μέσα σε μικρό διάστημα, χωρίς να χυπιέσαι σε γυμναστήρια και να ονειρεύεσαι νουγκατίνες. Μόνο μερικές μικροαλλαγές θα κάνεις. Τι λες, το 'χουμε;

 

 

http://media1.giphy.com/media/FjssngYSn3htu/giphy.gif

1. Τα ποτά και τα ξενύχτια

Έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια. Επίσης έχουν βαρύνει τις καλύτερες ζυγαριές. Δυστυχώς το αλκοόλ, όσο εύκολα το κατεβάζεις, τόσο δύσκολα το καις, αφού είναι φουλ στις θερμίδες – ειδικά τα cocktails. Γι’ αυτό λοιπόν ξέχνα τον Ορέστη Μακρή που κρύβεις μέσα σου και περιορίσου στα 2-3 ποτηράκια κρασί την εβδομάδα.

2. Λιγότερο κρέας

Δε λέμε να το κόψεις τελείως, διότι χρειάζεται για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού σου. Μπορείς όμως να το περιορίσεις, προκειμένου να γλιτώσεις από περιττές τοξίνες και λίπη. Προτίμησε να τρως κοτόπουλο και ψάρι, τα οποία σου δίνουν την πρωτείνη που χρειάζεσαι χωρίς επιπτώσεις στη ζυγαριά και την υγεία σου.

3. Πέσε για ύπνο

Είναι γνωστό, η έλλειψη ύπνου σε κάνει να τρως περισσότερο, ενώ ένα σωστό ωράριο βοηθά τον μεταβολισμό να λειτουργεί πιο σωστά και περιορίζει τις λιγούρες. Κόψε λοιπόν τα χαζά ξενύχτια μπροστά στο laptop και πέσε για ύπνο έστω και μία ώρα νωρίτερα. Είναι μέχρι να σου γίνει συνήθεια!

4. Δες τα φρούτα με άλλο μάτι

Και δεν εννοώ να τα κοιτάς πλαγίως και με απέχθεια. Εντάξει, μπορεί να ην αντέχεις να τρως 5 φρούτα την ημέρα όπως λένε οι ειδικοί (αν και σε μορφή smoothie, είναι παιχνιδάκι), μην τα παραλείπεις εντελώς όμως. Μπορείς ακόμα και σε σαλάτες να τα ενσωματώσεις, ώστε να μη σου φαίνονται βαρετά και άνοστα.

5. Κόψε το delivery

Αυτό έχει διπλό όφελος, αφού και θερμίδες γλιτώνεις και χρήματα. Βάλε ένα όριο και πες ότι για έναν μήνα δε θα παραγγέλνεις απ’ έξω, αλλά θα στραφείς στην αγαπημένη λύση του ταπερακίου.

6. Μπες στην κουζίνα

Σα συνέχεια του παραπάνω. Αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο για να ετοιμάσεις τα γεύματα της εβδομάδας. Άσε που η μαγειρική είναι εντελώς αγχολυτική λόγω του δημιουργικού της χαρακτήρα. Τώρα, αν είσαι άχρηστη στην κουζίνα, σα μερικές μερικές, η μανούλα να ‘ναι καλά. Ή η αδερφή/κολλητή/ γκόμενος που ξέρει να μαγειρεύει. Να κάτι σαν το παιδί από κάτω.

7. Ασκήσου όπως μπορείς

Όχι, μην πας με το ζόρι στο γυμναστήριο. Όμως, κινήσου! Περπάτα λίγο περισσότερο, πήγαινε για ένα 20λεπτο τρέξιμο, βγάλε τον σκύλο σου μία φορά παραπάνω την ημέρα... Γενικά, μη βαλτώνεις. Γυμνάσου με τον τρόπο που σου αρέσει, χωρίς να το βλέπεις σαν αγγαρεία (το να τρέχεις πίσω από τον δικό σου δεν πιάνεται).

8. Ξέχνα τη ζάχαρη

Ειλικρινά, δε σου χρειάζεται τόσο όσο νομίζεις. Αν δε μπορείς να ζήσεις χωρίς ζάχαρη στον καφέ, μπορείς να χρησιμοποιείς λίγη καστανή ή ζαχαρίνη, την υπόλοιπη μέρα όμως μείνε μακριά. Επίσης, εξαφάνισε από το σπίτι μπισκότα και σοκολάτες, προκειμένου να μη μπαίνεις στον πειρασμό. Ένα κομματάκι σοκολάτα υγείας θα ικανοποιήσει την ανάγκη σου, γι’ αυτό μη τη σνομπάρεις.

Κάνε λοιπόν αυτές τις μικρές αλλαγές και σου υπογράφω ότι σε ένα μήνα θα δεις μεγάλη διαφορά. Δεσμεύομαι!