Πιστεύεις ότι η κολλητή σου που δεν έχει χρειαστεί ποτέ να μάθει από πρώτο χέρι τι σημαίνει να πέφτεις για ύπνο με το στομάχι σου να γουργουρίζει από την πείνα –ας όψεται η ριμάδα η δίαιτα- έχει απλώς καλό μεταβολισμό; Κι όμως! Αν παρατηρήσεις προσεχτικά τις διατροφικές της συνήθειες, πιθανότατα θα παρατηρήσεις ότι:

Δεν τρώει κάθε μέρα σαν να είναι ιδιαίτερη περίσταση

Οι άνθρωποι που μένουν πάντα αδύνατοι μπορεί να φάνε δύο κομμάτια τούρτα στα δικά τους γενέθλια, αλλά θα αρνηθούν ευγενικά κάθε κέρασμα στο γραφείο. Αν και είναι απαραίτητο πού και πού να απολαμβάνουμε κάτι που πραγματικά μας αρέσει, ακόμα κι αν είναι παχυντικό, είναι εξίσου σημαντικό να μην το κάνουμε αυτό κάθε μέρα!

Deuxième - Malted Milk Birthday Cake with vanilla Italian meringue buttercream

Όταν βγαίνετε για φαγητό, μιλάει συνέχεια

Όταν μια αδύνατη κοπέλα κάθεται στο τραπέζι δύσκολα θα πέσει με τα μούτρα στο φαγητό. Συνήθως, θα ξεκινήσει την κουβέντα και κάθε τόσο θα τσιμπάει μια μπουκιά από το πιάτο της. Έτσι, καταλήγει να τρώει λιγότερο ΚΑΙ γίνεται η σταρ της βραδιάς.

Δεν έχει «απαγορευμένες» τροφές

Κανένα φαγητό δεν είναι «κακό». Όσο δεν στερείς από τον εαυτό σου τις αγαπημένες του γεύσεις, δεν κινδυνεύεις να πάθεις μια μέρα τέτοια λιγούρα που να τρως ό,τι βρίσκεται μπροστά σου. Το παν είναι το μέτρο!

food animated GIF

Κοιμάται τουλάχιστον οχτώ ώρες το βράδυ

Με αυτό τον τρόπο, α) είναι αδύνατον να φάει επί οχτώ συνεχόμενες ώρες και β)την επόμενη μέρα είναι ξεκούραστη κι έτσι είναι λιγότερο πιθανό να νιώσει την ανάγκη να φάει κάτι πολύ λιπαρό για να αισθανθεί καλύτερα.

Δεν έχει ενοχές

Ακόμα κι αν έφαγε ολόκληρο το burger ΚΑΙ τις πατάτες με λιωμένο cheddar, το μόνο που της έχει μείνει είναι η απόλαυση ενός «αμαρτωλού» γεύματος και όχι θλίψη ή ενοχές. Το πολύ πολύ, να σκεφτεί ότι καλύτερα να προτιμήσει κατι ελαφρύ την επόμενη μέρα.