Τα περισσότερα πράγματα που παγιώνουμε στο μυαλό μας ως αντιλήψεις ξεκινούν πάντα ως μια μπαρούφα που πέταξε κάποτε κάποιος, το πήραν μετά άλλοι και το έχτισαν και το παρέδωσαν σε εμάς ως θέσφατο. Μπούρδες. Όπως το ακούς φίλτατη ακροάτρια αναγνώστρια. Μπούρδες γεμιστές. Οι εποχές που το κόμμα στο Πίστευε και μη ερεύνα απουσίαζε έχουν προ πολλού τελειώσει. Τώρα μετά το μη υπάρχει ένα ακόμα που σου ζητάει να εξετάζεις εξονυχιστικά ορισμένα πράγματα. Σαφώς δεν είναι όλα λάθος. Απλώς υπάρχουν κάποια πράγματα που διαφέρουν από τόπο σε τόπο κι από περιοχή σε περιοχή. 

Οι λεγόμενοι μύθοι=μούφες που λέμε εμείς οι νεολαίοι είναι αιτία για να γίνουν πολλές καταστάσεις ή ακόμα και σχέσεις ανάκατες. Πολλά ψέμματα θα ακούσεις για το σεξ. Για την ακρίβεια όχι ψέμματα, αλλά πράγματα που σήμερα μπορεί να ισχύσουν και αύριο μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

1. "Πρέπει να είστε και οι δύο σε διάθεση για να γίνει". Νομίζω ότι είναι το πιο εξοργιστικό από όσα θα ακολουθήσουν. Σαφώς και το ιδανικό στο σεξ είναι να είστε και οι δύο στο mood για να το κάνετε. Όμως πολλές φορές δεν συμπίπτουν οι διαθέσεις. Ιδίως σε ζευγάρια με αρκετό καιρό σύμπλευσης. Αν λοιπόν ο φίλος σου σού πει ότι θέλει ή τον δεις να το πηγαίνει προς τα εκεί, δεν θα γίνει κάτι να τον αφήσεις να ολοκληρώσει τις προθέσεις του κι ας μην γουστάρεις ιδιαίτερα.

2. "Το καλύτερο σεξ είναι το αυθόρμητο". Εν προκειμένω δεν μιλάμε για ένα μύθο, αλλά για μια ατάκα που λειτουργεί ως κάλυμμα στα άλλα. Δηλαδή αν δεν είναι μαύρο είναι άσπρο. Λάθος. Αν δεν είναι μαύρο μπορεί να είναι 800  επιλογές ακόμα. Προφανώς και το σεξ που βγαίνει στο λεγόμενο heat of the moment έχει όλα τα φόντα να πάει ιδανικά, αλλά και αυτό που το προγραμματίζεις έχει το γούστο του. Ο πρόδηλος λόγος είναι ότι η αναμονή μεγαλώνει την ένταση και την διάθεση. 

3. "Αν δεν το κάνετε 4 φορές την εβδομάδα υπάρχει πρόβλημα". Ένα καταραμμένο πρέπει, μια γκιλοτίνα στο κεφάλι σου. Τα ακούς αυτά και πιέζεσαι για να πιάσεις τον μαγικό αριθμό. Κακώς. Στο σεξ αυτό που μετράει, τουλάχιστον στην ποσότητα, είναι η χημεία, η ταύτιση και οι αμοιβαίες απόψεις. Αν εσείς την βρίσκετε με 2 φορές την εβδομάδα δικαίωμα σας. Επίσης μπορεί ένας μήνας να είναι περίεργος και να το έχετε κάνει 3-4 φορές και ο επόμενος να κάτσει καλά και να πάτε στις 14.

4."Το καλό πράγμα αργεί να γίνει". Καλά τα λες κι εσύ, αλλά καλά τα λέει και η άλλη πλευρά. Σαφώς δεν μιλάμε για χρόνους Γιουσέιν Μπολτ στα 200 μέτρα ούτε όμως και για Γκεμπρεσελασιέ σε κλασικό Μαραθώνιο. Θα σου τύχει να ευχαριστηθείς σεξ του δεκαλέπτου και να σιχαθείς του μισάωρου. Και το ανάποδο.