Ας μιλήσουμε για ένα υποθετικό σενάριο που ουδεμία σχέση έχει με πρόσωπα και καταστάσεις και εννοείται με τις παρουσίες (=εσάς τις λίγες που με διαβάζετε). Τρίτη απόγευμα και ο φίλος σου γυρίζει στο σπίτι. Τον βλέπεις μπαίνει φουριόζος. "Ωχ, έχει ορέξεις πάλι" σκέφτεσαι. Δεν θες όμως να το κάνετε ξανά. Νιώθεις κουρασμένη από εχθές. Ψάχνεις μια καλή δικαιολογία για να την γλυτώσεις. Και πετάς την μεγαλύτερη κλισεδιά που ακόμα και να ίσχυε, λόγω του ντόρου δεν θα σε πίστευε. "Έχω πονοκέφαλο" λες. Ας δεχτούμε ότι είναι μπουμπούνας ο φίλος σου και σε αφήνει στην ησυχία σου. Δεν είναι όμως. Τουλάχιστον δεν θα είναι μόλις με διαβάσει. Οπότε αν δεν θες να την πατήσεις απομάκρυνε τον πριν δει την προειδοποίηση μου.

Το σεξ που λες έχει εκτός από την ηδονή και το ξαλάφρωμα και άλλες παράπλευρες ωφέλειες. Είναι μια συνιστώσα της υγείας σου μέχρι κάποιο σημείο. Θες να μάθεις; 

1.Πονοκέφαλος. Η αποκαθήλωση έρχεται άμεσα. Εσύ λοιπόν που έχεις κάνει πιπίλα αυτή την ατάκα και θα νομίζει ο άνθρωπος ότι έχεις πρόβλημα με ημικρανίες, τόσο συχνά που το παθαίνεις, μάθε ότι το σεξ όχι απλώς δεν επιδεινώνει τον πονοκέφαλο, αλλά τον διαλύει. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε στο παρελθόν η Daily Mail, κατά την διάρκεια της πράξης ο οργανισμός απελευθερώνει ενδορφίνες που λειτουργούν σαν παυσίπονα και καταπραΰνουν τον πόνο με επίδραση στο νευρικό σύστημα.

2. Όταν τα πόδια ανοίγουν, τότε τα μάτια κλείνουν. Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα αϋπνίας, τότε το σεξ είναι το ηρεμιστικό σου, το υπνωτικό σου. Η δρ. Λόρα Μπέργκμαν την οποία δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να αμφισβητήσω, εξηγεί ότι εκτός από την σωματική κούραση που έρχεται μετά το σεξ, ο οργανισμός απελευθερώνει οξυτοκίνη, την ορμόνη του έρωτα, η οποία βοηθάει στην ανόρθωση, αλλά σε οδηγεί πιο εύκολα για νάνι. Αλλά τι λέω...Αυτό θα το ξέρεις ήδη, αφού μετά το σεξ ο φίλος σου πέφτει ξερός και ροχαλίζει.

3. Καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα. Σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου Wilkes όσο περισσότερο σεξ κάνεις τόσο περισσότερο θωρακίζεται ο οργανισμός σου με ανοσοσφαιρίνη, αντίσωμα που καταπολεμά ιούς και μικρόβια. Με προσοχή όμως. Δεν λέμε για καθημερινό. Οι 5 φορές την εβδομάδα είναι το τέλειο και οι 4 το πολύ καλό.

4. Λόξιγγας. Ναι, καλά βλέπεις. Οι γιαγιάδες μας μας είπαν για ψωμί με ζάχαρη, 9 γουλιές νερό χωρίς αναπνοή, κάτι να σε τρομάξει, αλλά το σεξ είναι κι αυτό μια λύση. Κι αυτό γιατί η σεξουαλική διέγερση βοηθάει στον έλεγχο του πνευμονογαστρικού νεύρου, από όπου ξεκινάει ο λόξιγγας.

5. Καλύτερη λειτουργία της κύστης. Το σεξ που καταλήγει σε οργασμό δημιουργεί σύσπαση μυών στην πυελική περιοχή και σε χαλυβδώνει για να μπορείς να κρατιέσαι περισσότερο όταν θες να πας στην τουαλέτα. Ειδικά στο κλαμπ που η ουρά είναι μακριά θα ήταν χρήσιμο.