Και όταν λέω ότι μετακομίζει η κολλητή σου, δεν εννοώ από Γλυφάδα να πάει Βούλα ή από Ν. Σμύρνη να πάει Καλλιθέα, μιλάω για τις άλλες τις αποστάσεις, τις μεγάλες και τις ζόρικες. Άλλη πόλη, άλλη χώρα, άλλη ήπειρος. Από εκεί που συνηθίσατε να βρίσκεστε συνέχεια, να βγαίνετε, να κοιμάται η μία στο σπίτι της άλλης, να περνάτε άπειρο χρόνο μαζί, ξαφνικά έρχεται η αλλαγή (ριμάδα μετακόμιση) να σας τα χαλάσει όλα. Οι αληθινές φιλίες, όμως θα δεις, ότι δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο επειδή μεσολάβησε η απόσταση, ίσα ίσα μπορεί να γίνουν πιο δυνατές. Μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω:

1. Η επικοινωνία είναι το πιο βασικό στοιχείο, αν χαθεί αυτή, χάνεστε και εσείς. Γι' αυτό καλό θα ήταν να ενημερώνετε η μία την άλλη για τα διάφορα γεγονότα που σας συμβαίνουν και που θα μοιραζόσασταν το επόμενο λεπτό αν ήσασταν κοντά, πχ. αν τα έφτιαξες τελικά με τον τύπο που σου είχε γυαλίσει, αν τακτοποιήθηκε πλήρως στο καινούριο της σπίτι, τα νέα μέρη που επισκέπτεται, το ότι η αδερφή σου πήρε πτυχίο και τα σχετικά. Πέρα όμως από αυτό, το σημαντικό είναι να έχετε κοινές δραστηριότητες και νέα κοινά ενδιαφέροντα.

2. Μπορείτε να ξεκινήσετε μια σειρά μαζί ή ταινίες που δεν προλάβατε να δείτε ή ένα βιβλίο. Πέρα από τα νέα σας λοιπόν, θα έχετε κάτι κοινό που θα μοιράζεστε και θα σας φέρνει πιο κοντά. Τις ταινίες και τα επεισόδια μπορείτε να τα βλέπετε ταυτόχρονα ενώ με το βιβλίο μπορείτε να συμφωνείτε σε ποιο κεφάλαιο θα φτάνετε κάθε εβδομάδα ώστε να συζητάτε γι' αυτό.

3. Πακέτα, κάρτες, δωράκια, φωτογραφίες, γράμματα. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα σε μια σχέση από απόσταση, είτε πρόκειται για φίλο/φίλη ή το αγόρι σου ή ακόμη και τους γονείς σου, να βλέπεις ότι ο άλλος σε σκέφτεται και σου στέλνει κάτι - έστω και κάτι μικρό - για να σε χαροποιήσει. Μπορείτε να στέλνετε μια φορά το μήνα ή σε γενέθλια και γιορτές ή όποτε σας έρθει ώστε να είναι μεγαλύτερη η έκπληξη. Η στιγμή που βλέπεις ότι έχεις γράμμα και η στιγμή που ταχυδρομείς κάτι στον άλλο, θα σε κάνουν να έχεις κάτι όμορφο να περιμένεις.

4. Skype, skype, skype. H τεχνολογία μας αγαπάει κάποιες φορές και μας βοηθάει να επικοινωνούμε με αυτούς που βρίσκονται μακριά μας. Καθιερώστε ένα ιντερνετικό ραντεβού και επιστρέψτε στις αγαπημένες σας συνήθειες, πιείτε ταυτόχρονα καφέ, σχολιάστε πρόσωπα και καταστάσεις, βάψτε τα νύχια σας μαζί ενώ μιλάτε, ακούστε τα αγαπημένα σας τραγούδια και ουρλιάξτε τους στίχους σαν να μην υπάρχει αύριο.

5. Παίξτε επιτραπέζια με δυο παίκτες ή online παιχνίδια. Μετά από λίγη ώρα θα ξεχάσετε πόσα χιλιόμετρα σας χωρίζουν και θα νιώθετε σαν να είστε και πάλι 10 λεπτά μακριά. 

6. Κανονίστε να βρεθείτε, είτε να την επισκεφτείς είτε να βρεθείτε ''στα μισά του δρόμου'', αναλόγως με το που έχει μετακομίσει η φίλη σου. Το να κάνετε σχέδια μαζί και να μετράτε μέρες αντίστροφα θα σας κάνει να ξεχάσετε το πρόβλημα της απόστασης και θα επικεντρωθείτε στη χαρά του ταξιδιού. Ναι θα μαζέψεις χρήματα για να τη δεις, αν δεν το αξίζει η κολλητή σου, τότε ποιος άλλος;