Η σχέση γενικότερα είναι ένα μάθημα για σένα, μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου, τα θέλω και τις ανάγκες σου, ενώ γίνεσαι πιο σκληρή και πιο δυνατή κάθε φορά που αναγκάζεσαι να πεις αντίο (και να το κρατήσεις κιόλας). Πολλές σχέσεις ξεκινούν καλά και καταλήγουν άσχημα ή κάποιες άλλες στραβώνουν από την αρχή κιόλας. Πολλές φορές βέβαια, ενώ όλα είναι φαινομενικά καλά (ξέρεις, καθόλου τσακωμοί και πλήρης ηρεμία) το άτομο που είσαι μαζί απλά δε σου κάνει. Δεν είναι ο κατάλληλος, πως να το κάνουμε; Μπορεί να μη θέλεις ούτε καν να το παραδεχτείς στον εαυτό σου, μέτρα τα σημάδια όμως για να πειστείς.

anigif_enhanced-buzz-28751-1387738602-7

1. Έχεις διαρκώς την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά; Δε μιλάω ούτε για τον καιρό που σε ρίχνει, ούτε για το μεσημεριανό που έφαγες και δε σ' άρεσε, αλλά για τη σχέση σου και το άτομο που είσαι μαζί. Αν νιώθεις έτσι, αυτό είναι και το πιο τρανταχτό σημάδι. Νιώθεις ότι κάτι πάει στραβά, που σημαίνει ότι η σχέση σου δε σε γεμίζει και αντιθέτως σου δημιουργεί ανασφάλεια. Και λέω εγώ τώρα, μήπως δε θες να είσαι πια σ' αυτή τη σχέση;

2. Έχεις υπάρξει και σε καλύτερες σχέσεις. Όχι ότι δεν περνάς καλά, αλλά η σχέση με τον Γιάννη και μετά με τον Μήτσο και μετά με τον Ορέστη και μετά με τον Αλέξανδρο, ήταν απλά πολύ καλύτερες. Αν το τώρα σου δεν είναι καλύτερο από κάθε τότε σου, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Nail-Salon-Safety

3. Φίλοι και συγγενείς αποφεύγουν το αγόρι σου. Δε θέλουν ούτε να τον βλέπουν στα μάτια τους σαν να λέμε. Φυσικά, η γνώμη που μετράει σ' αυτή την περίπτωση είναι η δική σου και μόνο, άλλωστε εσύ τα έχεις μαζί του, όχι αυτοί. Και πάλι όμως, μήπως θέλουν κάτι να σου πούν; Μπορεί να θέλουν να σου ανοίξουν τα μάτια και να μην τους αφήνεις.

4. Τι εννοείς σου είπε ότι δε σ αγαπάει; Και τότε τι κάνεις μαζί του; Αν το νιώθει και το λέει κιόλας μέσα στη μούρη σου προφανώς και δεν τον νοιάζει άμα θα σε χάσει (και καλά να πάθει, ας σε χάσει).

Sorry

5. Δεν μπορείς καν να σχεδιάσεις το μέλλον σου μαζί του. Δεν μπορείς να τον φανταστείς μετά από καιρό να είναι ακόμη το αγόρι σου, η ιδέα και μόνο σε πνίγει, θέλεις άλλα πράγματα εσύ κι άλλα αυτός. Το ότι δε θα σου κάνει σε 5 χρόνια από τώρα, δεν είναι κριτήριο ώστε να μη βγαίνεις μαζί του, αλλά προτείνω να σκεφτείς τους λόγους για τους οποίους είναι εκτός πλάνων.

6. Ξέρεις ότι υπάρχει κάποιος άλλος που να είναι ο ένας και μοναδικός, ο ιδανικός. Δεν έχει σημασία που δεν είσαι μαζί του επειδή έχει κοπέλα ή επειδή ζει μακριά ή επειδή ντρέπεσαι να του πεις πως νιώθεις, το θέμα είναι ότι ήδη το μυαλό σου είναι αλλού, εντελώς αλλού. 

oprah-shakes-head

7. Δεν ξέρεις ούτε γιατί μένεις μ' αυτό το άτομο ούτε γιατί δε φεύγεις. Σε ρωτάνε γιατί είσαι μαζί του και απλά κουνάς το κεφάλι, αν ήθελες στ' αλήθεια να βρίσκεσαι σ΄αυτή τη σχέση θα είχες το λιγότερο 10 λόγους να αναφέρεις.

8. Σε κάνει να κλαις, παρά να γελάς. Η σχέση σου υπάρχει για να σε κάνει να νιώθεις καλά κατά βάση και όχι να σε ρίχνει στα πατώματα, αν όμως το κλάμα έχει γίνει το αγαπημένο σου hobby, φύγε για σένα να νιώσεις καλά - που λέει και το άσμα.