Οσοι λένε πως οι σχέσεις βασίζονται στην απόλυτη ειλικρίνεια είτε ψεύδονται είτε θα δουν στην πράξη ότι αυτό δεν ισχύει. Οι σχέσεις βασίζονται στην ειλικρίνεια και τα ωραία ψέματα. Αυτά που ντύνονται τον μανδύα της αληθοφάνειας και προσφέρουν στον άλλον αυτό που έχει μεγάλη ανάγκη εκείνη τη στιγμή. Κάθε άνθρωπος πάνω σε αυτόν τον πλανήτη γουστάρει να ακούει συγκεκριμένα πράγματα, ακόμα κι αν πιστεύει ότι δεν ισχύουν. Του αρκεί αυτή η μικρή πιθανότητα ότι μπορεί να το πιστεύεις εσύ. Ο φίλος σου για παράδειγμα γνωρίζει ποιος είναι, αλλά όταν τον πίασουν οι μαύρες του ή έχει ανάγκη από τόνωση ηθικού καλό είναι να ξέρεις τις φράσεις που είναι πειστικές. Αν τις πιστεύεις όντως, ακόμα καλύτερα.

1. "Είσαι μανάρι/παίδαρος". Διάλεξε όποιο από τα δύο θες. Καλό είναι και το μανούλι. Το σκέτο ωραίος δεν φτάνει. Εννοείται όχι γλυκός και ευγενικός ή αστείος. Θέλουμε να μας δείξετε ότι έχουμε κάτι ακαταμάχητο και συγκεκριμένο. Ρίξτε μας ένα βλέμμα από πάνω ως κάτω πρώτα και μετά πείτε το. Όχι στα τυφλά.

2. "Με εντυπωσιάζεις που το ξέρεις αυτό". Εσένα αν στο έλεγαν αυτό θα το έπαιρνες στραβά ότι σε θεωρούμε χαζή. Σε εμάς όμως είναι αυτό που λες. Εντυπωσιάζεσαι από μια συγκεκριμένη γνώση μας. Και ψοφάμε γι΄αυτό.

3. "Γυμνάζεσαι;". Έπεται κι αυτό ενός προσεκτικού βλέμματος. Ξέρουμε ότι έχουμε ένα σωσίβιο αλλά χύνουμε ιδρώτα καθημερινά για να το σφίξουμε. Οπότε η αναγνώριση βοηθάει.

things men love hearing 3

4. "Μου αρέσεις με λίγη κοιλίτσα". Πάντοτε γκρινιάζουμε γι΄αυτές που μένουν με το στόμα ανοιχτό μπροστά σε ένα σώμα με κοιλιακούς. Θέλουμε να ξέρουμε ότι δεν τρελαίνεστε τόσο για τόσο επιφανειακά πράγματα. Ακόμα κι αν είναι ψέμα.

5. "Μου πηγαίνεις το μυαλό ένα επίπεδο πάνω". Όσο κι αν αυτό μπορεί να αποβεί δεσμευτικό, θέλουμε όταν χωρίσουμε να θυμόσαστε από εμάς ότι προσπαθούσαμε να εξελιχθούμε και να σας εξελίξουμε μαζί μας. Μετράει πολύ να ξέρουμε ότι σας κάναμε καλύτερες σε κάτι.

6. "Σε ευχαριστώ που με ηρεμείς όταν είμαι χάλια. Τώρα είναι η σειρά μου". Μπορεί να λέμε ότι στον έρωτα δεν κοιτάς να πάρεις, αλλά θες να δίνεις απλόχερα, αλλά η αλήθεια είναι ότι θέλουμε να υπάρχει ανταπόδοση once in a while.

things men love hearing 2