Μάθημα Κοινωνιολογίας Νο32: Οι άντρες πάνω σε αυτόν τον πλανήτη χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Από τη μία έχουμε τους Κωλικούς και από την άλλη τους Βυζικούς. Σου φαίνονται χυδαίες ως λέξεις και σε σοκάρουν, αλλά σε μια συζήτηση μεταξύ ανδρών αυτές θα χρησιμοποιηθούν. «Εσύ τι είσαι; Βυζικός ή Κωλικός». Για τους πρώτους το πάθος των δεύτερων είναι κατανοητό. Για τους δεύτερους δεν ισχύει το ίδιο. Δεν μπορούν να καταλάβουν για ποιο λόγο μπορεί να κολλήσει τόσο πολύ ένας άντρας με το γυναικείο στήθος όταν υπάρχει ένας ωραίος ποπός. Ούτε εσείς μπορείτε να το καταλάβετε για να πούμε την αλήθεια.

 

Αν και θα μπορούσα να σου μιλήσω για Φρόυντ και την επιθυμία του ανθρώπου να επιστρέψει σε εμβρυακή φάση για να κάνει η ζωή του τον κύκλο της, θα στο πάω πιο πρακτικά και απτά το γιατί.

1.Γιατί μας γεμίζει. Δεν αναφέρομαι στο ψυχολογικό κομμάτι. Μας γεμίζει κυριολεκτικά. Το μικρότερο στήθος μπορεί να γεμίσει την παλάμη μας. Αν υπάρχει και κάτι μεγαλύτερο, τότε όχι απλά γεμίζει, αλλά υπερχειλίζει.

2. Το χούφτωμα του στήθους μέσα από τη μπλούζα επιτρέπεται στο πρώτο φάσωμα. Ενόσω θα αναρωτιέσαι πως ένας άνθρωπος σαν και μένα μπορεί να μιλάει από τη μία για Φρόυντ κι από την άλλη να λέει τη λέξη φάσωμα, θα σου πω αυτό που έχει συμβεί πολλάκις. Όταν το χέρι του πάει να περάσει μέσα από την μπλούζα δεν θα του το χτυπήσεις. Όταν το κάνει στο παντελόνι θα φύγει μια γερή.

3. Μπορούμε να δεχτούμε ένα πεσμένο στήθος. Έναν πεσμένο πισινό ποτέ. Ένα στήθος που έχει κατέβει – όχι να έχει κρεμάσει – το θεωρούμε ωραίο γιατί μπορεί να είναι και από το μέγεθος του. Επίσης είναι ένδειξη ότι είναι φυσικό. Στην πίσω πλευρά δεν συμβαίνει το ίδιο.

4. Χοροπηδούν και κουνιούνται. Το ξέρω ότι με αυτό θα γελάσεις, αλλά πήγαινε στον φίλο σου με ένα στενό μπλουζάκι και κάνε επιτόπια άλματα. Και μετά έλα να μου πεις πόσο γέλασε.

5. Είναι το πρώτο στάδιο του ερεθισμού σου. Πολλές κοπέλες αποκτούν σεξουαλική διάθεση μόλις παίξεις με το στήθος τους. Δεν έχω δει να συμβαίνει κάτι τέτοιο με την πίσω κίνηση.

6. Η μαγεία του τόπλες. Καλοκαίρι. Αμμουδιά. Παραλία. Ήλιος. Σε καίει και έχεις πάρει χρωματάκι. Όμως συμβαίνει αυτό που λέει ο Δεληβοριάς στο Κάθε Σεπτέμβρη. Σε αναγνωρίζουν από τα άσπρα μέρη κάτω απ΄το μαγιό σου. Έτσι το πάνω μέρος του μπικίνι μπορείς άνετα να το βγάλεις. Το κάτω όχι. Θα σου θυμίσω και το περίφημο κίνημα στη Νέα Υόρκη, το FreeTheNipple.

7. Το μεγάλο στήθος. Όλα τα παραπάνω ισχύουν για όλα τα στήθη. Όμως όταν πρόκειται για ένα στήθος με ειδικό βάρος τότε αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη ουσία. Γενικότερα, ποικίλει σε μεγέθη και σχήματα. Είναι κι εκείνη η στάση του σεξ. Ναι, το ισπανικό.

8. Είναι το πρώτο πράγμα που αντικρύζουμε όταν γεννιόμαστε. Όλα τα μωρά δηλαδή, αλλά στα αγόρια γίνεται εμμονή. Πρώτη μέρα στον κόσμο και η μαμά μάς δίνει το στήθος της να θηλάσουμε. End of story.

9. Κέιτ Άπτον, Κέιτι Πέρι, Μόνικα Μπελούτσι, Πάμελα Άντερσον, Ελένη Μενεγάκη, Ελεονώρα Μελέτη. Θες κι άλλες;