Εμείς οι άντρες από μικροί έχουμε την τάση να κομπάζουμε και να επαιρόμαστε. Για το οτιδήποτε. Από το γκολ που βάλαμε στο δίτερμα διαλείμματος στην πέμπτη δημοτικού μέχρι το πόσα σουβλάκια μπορούμε να φάμε στην καθισιά μας. Και σε όλα αυτά ο ακροατής μπορεί να γελάσει και να μην θιχτεί αν υπάρχουν κάποιες υπερβολές. Όμως όταν πρόκειται για τις γυναίκες, ο άντρας θέλει να καμαρώνει περισσότερο απ΄ότι θέλει τη νίκη σε ντέρμπι στο Pro. Ναι, τόσο βαρύ.

Ιδίως για την κοπέλα που έχουμε δίπλα μας και την οποία γουστάρουμε, θα κάναμε το οτιδήποτε για να δείξουμε πόσο περήφανοι είμαστε. Περήφανοι που την έχουμε δίπλα μας, αλλά και γιατί είχαμε την μαγκιά να την καταφέρουμε. Ποια είναι τα σημάδια που θα αναγνωρίσεις;

1.Θέλει να βγείτε παρέα με τους φίλους του πολύ σύντομα. Δεν είστε ούτε μήνα μαζί και κάνει σαν τρελός για να σε γνωρίσουν. Το ίδιο κάνει εν γένει με τον κύκλο του. Τους συναδέλφους, την οικογένεια, συγγενείς.

2.Όταν έρθει η στιγμή για να τους γνωρίσεις, περπατάει λες και έχει πάθει σύγκαμα. Ξέρω δεν ακούστηκε ωραία, αλλά έτσι είναι. Θα ανοίξει όμως, θα προτάξει στήθος και θα περπατάει με εσένα αγκαζέ και τα πόδια σε διάσταση. Είναι ο ανδρισμός που βρίσκεται εκεί και μεγαλώνει.

3.Απολαμβάνει όταν σε κοιτούν πονηρά άλλοι άντρες στο μπαρ. Ναι όπως το ακούς. Δεν ετοιμάζεται για μανούρες και μαγκιές. Χαίρεται που εκείνη τη στιγμή θα ακούγεται σε κάποιο σημείο του μπαρ «κοίτα με ένα μ@λ@κ@ που είναι». Και το ξέρει. Και σκέφτεται μέσα του με χαρά «εγώ είμαι αυτός ο μ@λ@κας».

4. Βάζει profile pic στο Facebook την selfie σας. Έχεις δει ποτέ άντρα να το κάνει αυτό με ευκολία; Και δεν μένει μόνο εκεί. Βάζει και το In A Relationship, ενώ το Instagram του γεμίζει από φωτογραφίες σου. Ακόμα κι αν ποζάρεις μόνη σου. Αυτό να ξέρεις είναι τεράστιο βήμα. Είναι το αντίστοιχο του γυναικείου μυαλού για τον γάμο.

5. Δεν γίνεται κάφρος μπροστά σου. Δεν πέρδεται, δεν ρεύεται, μειώνει στον ελάχιστο βαθμό τους παλιμπαιδισμούς με τους φίλους του.

6. Σε φιλάει δημόσια και σου αποδίδει χαρακτηρισμούς. Όταν λέω δημόσια εννοώ στην δουλειά του. Εκεί είναι το μόνο σημείο που διστάζει. Και σε λέει μωρό του χωρίς να ψιθυρίζει. Πολύ.

7. Κυκλοφορεί στο πλάι σου. Εννοώ στο περπάτημα. Δεν στέκεται ούτε πίσω σου, ούτε μπροστά σου. Και σε κρατάει από το χέρι. Μια φίλη λέει ότι τον άντρα που θα περπατάει στο πλάι σου να μην τον αφήσεις.

8. Ανεβαίνει στη σκηνή της απονομής των Χρυσών Σφαιρών και διαδηλώνει την αγάπη του για σένα. Και λέει «να τη κάθεται εκεί και με βλέπει».