Μπορεί να νομίζεις πως μόνο εσύ έχεις μείνει παρθένα στο Πανεπιστήμιο, πως είσαι η τελευταία των Μοϊκανών- δεν ισχύει όμως! Στο Πανεπιστήμιο υπάρχουν ένα σωρό κοπέλες που είτε για τον ένα λόγο, είτε για τον άλλο δεν έχουν κάνει σεξ και μπορεί να τους είναι δύσκολο να μιλήσουν γι'αυτό.

Όταν είσαι παρθένα η ανασφάλεια είναι μεγάλη, και προέρχεται κυρίως από την ανησυχία σου για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι γι'αυτό, και περισσότερο απ'όλους φυσικά τ'αγόρια- ή μάλλον το αγόρι, αυτό που σ'ενδιαφέρει και ενδεχομένως έχετε και σχέση.

Θ'αλλάξει η συμπεριφορά του απέναντί σου αν μάθει ότι είσαι παρθένα; Πρέπει να του το πεις απ'την αρχή ή να τον αφήσεις να το ανακαλύψει μόνος του; Είναι σημαντικό γι'αυτόν όπως και για εσένα; Μπορείς να πάψεις ν'αναρωτιέσαι. Ρωτήσαμε εμείς και σου αποκαλύπτουμε πώς βλέπουν 15 διαφορετκά αγόρια τις παρθένες.

Αν έχετε σχέση:

Αν μιλάμε για κανονική σχέση και μάλιστα με κάποια διάρκεια, στα αγόρια αρέσει η κοπέλα να είναι παρθένα. "Σημαίνει ότι σέβεται το σώμα της και παίρνει το σεξ στα σοβαρά" λέει ο Μ. "Όταν ξέρεις απ'την αρχή ότι η κοπέλα σου είναι παρθένα, δεν την σκέφτεσαι μόνο σεξουαλικά γιατί ξέρεις ότι δεν θα καταλήξει εκεί το πράμα, τουλάχιστον όχι σύντομα. Για εμένα μάλιστα, το να μην έχει ξανακάνει σεξ και να είμαι ο πρώτος της την κάνει πιο επιθυμητή".

Αν και μερικά αγόρια μπορεί να εκπλαγούν αν μάθουν ότι είσαι ακόμα παρθένα, σε γενικές γραμμές το σέβονται πολύ. "Δείχνει ότι περιμένει το κατάλληλο άτομο", σχολιάζει ο Γ.

Αν πρόκειται για ξεπέτα:

Από την άλλη, τα αγόρια σε γενικές γραμμές ξενερώνουν αν πάτε για ξεπέτα και ανακαλύψουν πως είσαι παρθένα. Σ'αυτή την περίπτωση, θέλουν απλώς να περάσουν καλά και να αποφύγουν τις αμήχανες στιγμές στο κρεβάτι. Δεν έχουν, δυστυχώς, την όρεξη να σου δείξουν πώς γίνονται τα πράγματα, αν δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο μαζί σου. Μάλιστα, κάποιοι μπορεί να φρικάρουν και να νομίζουν ότι είσαι πιο μικρή απ'ο,τι τους είπες, ή ακόμα και πολύ θρήσκα! "Γενικά προσέχω τα λόγια μου όταν η άλλη είναι παρθένα, για να μην πω κάτι που ίσως την προσβάλλει", λέει ο Γ.

Έχει να κάνει και με την ηλικία σου

Πολλοί από τους ερωτηθέντες τόνισαν (αναμενόμενα, κατά την γνώμη μας) ότι και η ηλικία της κοπέλας παίζει ρόλο. "Από μια ηλικία και μετά δεν μπορείς παρά να θεωρήσεις λίγο περίεργο το ότι μια κοπέλα δεν είχε ποτέ της καμιά σεξουαλική επαφή, και προβληματίζεσαι για τον λόγο για τον οποίο έχει έτσι η κατάσταση", σχολίασε ο Σ. 

Πότε πρέπει να μάθει ότι είσαι παρθένα;

Αν το πάτε για σεξ, τότε το 40% των ερωτηθέντων θα ήθελε να ξέρει από πριν ότι είσαι παρθένα. Ένα 20% θα ήθελε να το μάθει αμέσως σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν εμπλέκεστε (σχέση, one-night stand κτλ.), 10% θα ήθελε να το γνωρίζει απ'το ξεκίνημα μιας σχέσης και 15% όποτε εσύ αισθάνεσαι έτοιμη να τους το πεις. Όσο για τους υπόλοιπους, 10% δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το πότε θα το μάθουν και ένα 5% δήλωσε συγκεκριμένα ότι θα ήθελε να γνωρίζει μετά το τρίτο ραντεβού. 

Πώς θα νιώσει αν είναι ο πρώτος σου;

Όλα σχεδόν τα αγόρια συμφώνησαν στο ότι δεν θα ήθελαν να είναι οι πρώτοι μιας κοπέλας σ'ένα one-night stand, αλλά και ότι κάτι τέτοιο θα τους ενθουσίαζε στην περίπτωση μιας κανονικής σχέσης. 

"Δεν θα με πείραζε καθόλου, αν τα'χαμε. Θα με πείραζε, αν είχαμε συναντηθεί σ'ένα μπαρ και δεν θυμόμουν καν το όνομά της το επόμενο πρωί" λέει ο Φ. Ο Μ. επισημαίνει: "Αν σε μια ξεπέτα ανακάλυπτα ότι η κοπέλα είναι παρθένα, θα αισθανόμουν άσχημα που δεν το χειρίστηκα σωστά. Αν είχαμε μακρόχρονη σχέση, απ'την άλλη, θα ένιωθα ικανοποίηση να είμαι ο πρώτος της επειδή θα σήμαινε ότι με διάλεξε μετά από αρκετή σκέψη".

Ορίστε μερικές ακόμα απόψεις των αγοριών πάνω σε αυτό το ζήτημα:

"Θα ένιωθα άρχοντας! Αν κάποια το κρατούσε για τόσο πολύ καιρό, το να'μαι ο πρώτος της θα με έκανε να αισθάνομαι ξεχωριστός".

"Αν αισθάνεται αυτή έτοιμη, δεν υπάρχει κανένα θέμα απ'την πλευρά μου".

"Θα ένιωθα λίγο νευρικός, αλλά βασικά χαρούμενος που διάλεξε εμένα".

"Εξαρτάται από το πόσο καλά την ξέρω".

"Δεν θα το'κανα μαζί της. Είναι κανόνας για μένα".

"Θα αισθανόμουν λίγο παράξενα, γιατί έτσι δένεσαι διαφορετικά με την κοπέλα".

"Αυτό θα σήμαινε ότι μόλις έκανα σεξ, άρα θα ένιωθα φανταστικά".

Συμπέρασμα: Σταμάτα να ανησυχείς τόσο γιατί τελικά το να είσαι παρθένα δεν είναι τόσο μεγάλο ζήτημα. Μπορεί τα αγόρια να νιώθουν άβολα με τις παρθένες αν πρόκειται απλά για μια ξεπέτα, αλλά αν αρέσεις σε κάποιον πραγματικά, θα δώσει μια ευκαιρία στην σχέση σας είτε είσαι παρθένα είτε όχι. Προχώρα με αυτοπεποίθηση και κάνε ο,τι νομίζεις, όταν νιώσεις έτοιμη!