Δεν είναι παρά δύο εβδομάδες που είσαι in a relationship και μετά από μερικά στραπάτσα, είτε με υπεθυνότητα σου είτε όχι, αυτή τη φορά θες το πράγμα να πάει καλά κι όσο κρατήσει. Καλό παιδί, ωραίος αντικειμενικά, με ένα καλό πνευματικό επίπεδο, αλλά... Πριν από ένα 24ωρο κάνατε για πρώτη φορά σεξ και το γλυκό μάλλον δεν έδεσε. Τι μάλλον δηλαδή, που με το ζόρι το τελειώσατε. Οι κινήσεις ήταν κάπως ατσούμπαλες, κάποια ζητήματα δεν τα χειριστήκατε σώστα και το σεξ ήταν σα να μην έγινε έμοιαζε περισσότερο με ωριαία αποβολή που σε βάζουν να κάθεσαι έξω από το γραφείο του λυκειάρχη.

Κρύος ιδρώτας σε λούζει, σκέφτεσαι διαρκώς τι έφταιξε και ανησυχείς. Ανησυχείς ότι δεν θα υπάρξει χημεία στο κρεβάτι και για μια ακόμα φορά θα πέσουν πρόωρα τίτλοι τέλους. Χρειάζεσαι έναν καλό φίλο να σε συμβουλεύσει. Εγώ είμαι εδώ για σένα.

1. Αρχικά κούλαρε, μην ταράζεσαι και άνοιξε αυτιά και μάτια.

2. Βάλε το παρελθόν σου πίσω, εκεί που ανήκει. Μην έχεις στο μυαλό σου τις προηγούμενες σχέσεις σου ούτε ως μέτρο σύγκρισης ούτε ως ροή της αποτυχίας. Ξέρεις πόσοι υπάρχουν εκεί έξω και έχουν φάει τόσες σούπες; Πάμπολλοι. Κι όμως βγήκαν με φόρα στο ρινγκ. Εσύ γιατί δεν το κάνεις;

3. Βιάστηκες. Δεν στο λέω γιατί είμαι πουριτανός ή συντηρητικός, αλλά όταν κάτι θες να κρατήσει περισσότερο από ταινία μικρού μήκους αυτοσυγκρατείσαι. Στο μήνα πάνω έπρεπε να κάνετε την πρώτη απόπειρα. Οπότε κάνε σα να μη συνέβη όντως αυτή η φορά.

4. Γι΄αυτό υπάρχουν η πρώτη και η δεύτερη βάση. Για να μεταβείς ομαλά στην τρίτη. Άσε στην απ΄έξω το σεξ και μείνετε σε αυτά που δεν αποτυγχάνουν ποτέ. Εξασφαλίστε αυτό και μετά ο δρόμος για την τρίτη βάση θα γίνει ευκολότερος.

5. Ανάλυσε το πρόβλημα. Μπορεί να έφταιγε η στάση, μπορεί η διάθεση, μπορεί να είχαμε εκλογές. 

6. Με "πρέπει" δεν τέλειωσε ποτέ κανείς. Άμα είναι να πας με βαρίδια στο κεφάλι λες και σε έχουν για λαιμητόμο ή γκιλοτίνα παράτα το. Δεν είναι πανελλήνιες εδώ να έχεις από πάνω σου το σόι να έχει κρεμαστεί. Μιλάμε για σεξ και στο σεξ πας ανάλαφρη. Αυτό είναι το μόνο πρέπει.

7. Η πρώτη φορά είναι νομοτελειακά 5 στάδια κάτω από το ζενίθ της ένωσης σας. Είναι λογικό έτσι; Δες το σώμα του σαν μια έρημο που την περπατάς για πρώτη φορά. Δεν γνωρίζεις που έχει κινούμενη άμμο, που βρίσκεται η όαση. Και γι΄αυτόν το ίδιο ισχύει. Υπάρχουν ζευγάρια που πέρασαν 2 και 3 νερόβραστες φορές μέχρι να κουμπώσουν σωστά. 

8. Δεν πιέζουμε καταστάσεις. Ξέρεις κάτι; Μπορεί όντως να μην υπάρχει χημεία. Ορισμένα πράγματα είναι και θέμα timing. Μην το σκέφτεσαι ως άλλη μια αποτυχημένη σχέση. Δες το ως μια επένδυση για το μέλλον.