Μην βιαστείς να με κακολογήσεις και να πεις ότι θέλω να χρησιμοποιώ τους ανθρώπους. Αυτό που θέλω να πω δεν είναι ότι θα πρέπει να κυνηγήσεις μια φιλία με κάποιον λόγω του επαγγέλματός του. Απλώς αν είστε ούτως ή άλλως φίλοι και έχει ένα επάγγελμα να χαίρεσαι που αυτό αποδεικνύεται χρήσιμο σε εσένα. Αν πάλι κανένας από τους φίλους σου δεν ανήκει στα παρακάτω επαγγέλματα τότε σίγουρα αυτοί θα έχουν δικούς τους φίλους που θα σε έστελναν συστημένη, ανάλογα με το ποιον χρειάζεσαι. Επίσης μπορείς κάλλιστα να αρχίσεις το ψηστήρι να κάνουν στροφή στην καριέρα τους.

1.Κομμώτρια/αισθητικός. Είσαι μια κοπέλα που σου αρέσουν οι αλλαγές στο στυλ των μαλλιών και κυρίως στο χρώμα. Δεν μπορείς όμως να δίνεις μια φορά το δίμηνο στην καλύτερη, που θα χρειάζεσαι χοντρικά νέα βαφή από ένα 60αρι τουλάχιστον. Μια φίλη κομμώτρια θα σου το κάνει στο τσάμπα μια φορά. Παράλληλα πηγαίνεις σε πολλές ειδικές περιστάσεις και θες κάποιον να σου φτιάξει το μακιγιάζ που σου ταιριάζει. Θα σου έλεγα και μπαρμπέρη για να ξυρίσει τα μούσια του χιπστερά φίλου σου.

2. Υπεύθυνη σε γραφείο τύπου/δημοσίων σχέσεων. Επειδή από την τάση σου να τα δεις όλα χαλάς τον μισθό σου γρήγορα, δεν σου περισσεύει για πράγματα στο τέλος του μήνα. Θα είναι μια παράσταση, μια συναυλία, μια έκθεση, ένα ειδικό event σε εστιατόριο…; Κάτι τέλος πάντων από αυτά που σου έχω στην ατζέντα; Μια φίλη σε γραφείο τύπου θα σε βολέψει με μια διπλή πρόσκληση. Αν πάλι έχεις να πληρώσεις θα σου βρει καλές θέσεις ή θα σου κρατήσει δύο εισιτήρια πριν αρχίσει ο πανζουρλισμός με τους Black Keys λόγου χάρη.

3. Παθολόγος/Οδοντίατρος/Μικροβιολόγος. Είσαι που είσαι υπερβολική όταν αρρωσταίνεις, έχεις και αδύναμο οργανισμό, οπότε μια φίλη παθολόγος ή μικροβιολόγος που θα έρθει στο σπίτι σου τσάμπα και άμεσα βολεύει. Το ίδιο ισχύει και με τον/την οδοντίατρο, εφόσον θες για παράδειγμα να κάνεις καθαρισμό στα δόντια σου εν όψει του ραντεβού.

4. Ιδιοκτήτης εστιατορίου ή μπαρ. Για να έχεις ένα μέρος που θα το ξέρεις από τα θεμέλια ως την κορυφή και θα είναι το στέκι της παρέας. «Πάμε στου Πέτρου να φάμε» θα λέτε ή δεν θα χρειάζεται να το λέτε. Θα είναι το προσκύνημα σας στο τέλος της εβδομάδας. Θα σας κάνει και κανά κέρασμα ο Πέτρος.

5. Υδραυλικός/Ηλεκτρολόγος. Θα σου περιγράψω ένα υποθετικό σενάριο. Γίνεται βραχυκύκλωμα και είναι παραμονή Χριστουγέννων. Παίρνεις τον φίλο ηλεκτρολόγο και έρχεται εκείνη τη μέρα. Όχι στις 27 που θα έχουν τελειώσει οι αργίες.

6. Υπάλληλο σε δημόσια υπηρεσία. Για να αποφύγεις άσκοπη αναμονή στην ουρά. Μπορεί να θες μια απλή υπογραφή και να περιμένεις σε ουρά 10 ατόμων. Ή μπορεί να περιμένεις σε λάθος ουρά. Κάνεις ένα νόημα στον φίλο σου και γλυτώνεις ταλαιπωρία.

7. Λογιστή. Σε τέτοιες εποχές τα λάθη σε φορολογικές δηλώσεις και βιβλία εσόδων εξόδων δεν συγχωρόυνται. Γι΄αυτό καλύτερα να στο κάνει ένας φίλος που σε ξέρει και θα προσέξει διπλά.

8. Δημοσιογράφο. Για να έχεις inside ενημέρωση σε κάποια θέματα και να το παίζεις ιστορία σε φίλες και γνωστές, αλλά και για να σε παίρνει μαζί της σε glamour party.