Ειδικά αυτές τις μουντές μέρες που δεν έχεις τίποτα να φορέσεις, κρυώνεις και νυστάζεις, δε στρώνουν τα μαλλιά σου και χάνεις και το λεωφορείο για τη δουλειά, πώς μπορείς να είσαι χαρούμενη; Κι αν μπορείς, απλά πες μας το μυστικό σου! Το πιο πιθανό που συμβαίνει όταν είσαι κακόκεφη είναι να επιθυμείς μια αλλαγή στη διάθεση σου, αλλά χωρίς να έχεις ουσιαστικά την όρεξη για να κάνεις κάτι. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που κάνεις, προκειμένου για να γίνεις λιγουλάκι ευδιάθετη, αλλά να ξέρεις ότι δε βοηθάνε! Τι να αποφύγεις;

1. Το ψεύτικο χαμόγελο. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα ψεύτικο χαμόγελο δε σε κάνει να νιώσεις καλύτερα,αντιθέτως σε κάνει να νιώσεις πολύ πολύ μα πολύ χειρότερα. Δε μας κάνει έκπληξη! Όταν είσαι κακόκεφη δεν έχεις καν την όρεξη να δεις κόσμο κι αν αναγκαστικά βρίσκεσαι με άλλους, τότε σε ρίχνει περισσότερο το να πρέπει να προσποιηθείς κάτι άλλο από αυτό που είσαι. Γιατί να το παίξεις καλά, ενώ δεν είσαι;

2.  Junk food. Καλά δε λέω, πολύ μας βόλεψε να πιστεύουμε ότι με 2-3 burgerάκια ξεχνάς και χωρισμούς και τον γκόμενο που έχασες και όλα. Εμ δεν είναι έτσι, ειδικά αν έχεις ανασφάλειες με το σώμα σου! Το να φας του σκασμού προκειμένου να διώξεις στιγμιαία δυσάρεστα συναισθήματα, δε δεις ότι στην ουσία δε βοηθάει καθόλου.

3. Nα μην ανοίγεσαι στους άλλους. Γιατί να μη μοιραστείς αυτό που σε ενοχλεί τουλάχιστον με τα άτομα που ξέρεις ότι θα σε καταλάβουν; Θα δεις ότι ενώ μπορεί να νιώθεις άσχημα όταν χρειάζεται να μιλήσεις γι' αυτό που σε ρίχνει ψυχολογικά, στην πορεία μπορεί να σε ανακουφίσει. Τι άλλο μπορείς να κάνεις; Να το γράψεις σ' ένα χαρτί - μας αρκεί να βγει από μέσα σου.

4. Να μπεις στο facebook. Μερικές ακόμη έρευνες έδειξαν ότι η κακή σου διάθεση μπορεί να επηρεαστεί από το facebook και λέγοντας facebook εννοώ ότι ανόητο status της μιας και της άλλης. Άσε που μπορεί να δεις φωτογραφίες ή σχόλια που να σε ταράξουν, τι εννοείς ο πρώην σου βρήκε άλλη;

5. Μη σκέφτεσαι αυτό που σε ρίχνει. Αν κάνεις σαν να μην τρέχει τίποτα, δε βγάζει πουθενά.Το θέμα είναι ότι έτσι δεν ξεπερνάς αυτά που σε ρίχνουν, απλά τα βγάζεις πρόχειρα από την επιφάνεια.

6. Ανοίγεις το παράθυρο για να μπει φως. Κοίτα που και γω πίστευα ότι το φως βοηθάει, τελικά προκαλεί το αντίθετο καθώς το φως κάνει αυτό που νιώθεις ... απλά πιο έντονο.

7. Κάθεσαι στο κρεβάτι χωρίς να κάνεις κάτι. Αν και είναι το αγαπημένο μου για αυτές τις μουντές μέρες με την εντελώς χάλια διάθεση, σίγουρα δε θα σου προσφέρει τίποτα. Μπορείς να ξαπλώσεις για λίγο αν σε βοηθάει, αλλά απόφυγε να περάσεις μια μέρα ή και μέρες στο κρεβάτι. Απλά αφήνεσαι στις σκέψεις σου και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξεχαστείς. Σήκω και πήγαινε για περπάτημα, νααα μια καλή ιδέα!