Μιας και πλησιάζουν οι εκλογές σκέφτηκα και σένα που βαριέσαι αυτές τις πολιτικοσυζητήσεις, είτε γιατί δεν αντέχεις τις φωνές και το χαμό είτε γιατί δεν έχεις και τίποτα να πεις. Αυτό που λένε η σιωπή είναι χρυσός, εδώ ταιριάζει πιο γάντι δε γίνεται!

Προτίμησε να διατηρήσεις ένα χαμηλό προφίλ και να μην κάνεις δηλώσεις σαν και αυτές που βλέπεις να γράφει ο Γιαννάκης από τη σχολή και ο Μάκης από τη γειτονιά στο facebook (βλέπε μακρόσυρτα status για να δείξουμε πόσο πολύ σκεφτόμαστε). Καλύτερα να μη μιλάς, καλύτερα να ασχοληθείς με κάτι άλλο, το προτιμούν και όλοι οι υπόλοιποι που θέλουν να ξεμαλλιαστούν ανθρώπινα και σωστά. Τι να μην κάνεις (κυρίως για το καλό σου):

1. Μην παίρνεις θέση για θέματα που δεν κατέχεις. Μη βιαστείς να κατηγορήσεις άτομα, κόμματα, ενέργειες, κλπ. Το να ξέρεις τον ένα κρίκο δε σημαίνει κιόλας ότι ξέρεις ολόκληρη την αλυσίδα.

2. Άσε ακραίες και βαρύγδουπες δηλώσεις, αν δεν έχεις επιχείρηματα για να υποστηρίξεις ακραίες θέσεις, κάτσε καλύτερα στην comfort zone σου.

3. Μη φωνάζεις/ουρλιάζεις/μαλώνεις, απλά για να καλύψεις το ότι δεν ξέρεις και πολλά. Προφανώς και η εύκολη λύση είναι να βγάλεις όλους τους πολιτικούς ανίκανους - κλισέ. Τι μπορείς να κάνεις; Άκου τι λένε οι γύρω σου και βγάλε συμπεράσματα από τις απόψεις τους.

4. Ξέρω ποιός είναι ο άσσος στο μανίκι σου! Θα ξεσηκώσεις το λόγο που έβγαλε ο μπαμπάς σου πριν το γιορτινό τραπέζι. Επίσης, θα ξέρεις φαντάζομαι ότι αν στην πουν οι υπόλοιποι δεν έχεις κάτι να απαντήσεις μετά ε;

5. Μη ρωτάς τι να ψηφίσεις όποιον τύχει να μιλάει για πολιτικά. Η ψήφος είναι ατομική και άμα λάχει μυστική, δεν προκύπτει από γκάλοπ.

6. Ημερομηνίες, πολλά ονόματα, θέσεις, υπουργεία, σκάνδαλα. Μην αναφερθείς σε τίποτα που δεν ξέρεις στα σίγουρα, οποιοδήποτε λάθος σε αυτά σε κάνει δακτυλοδεικτούμενη όπως και τα λάθη στην προπαίδεια ή την ιστορία.

7. Άσε στην άκρη τα πολιτικά παραδείγματα από το εξωτερικό, μπορεί κάπου να μπάζει το παζλ σου αν τα κομμάτια στα ένωσε βιαστικά ένας εκνευρισμένος ταξιτζής πχ. όσο ήσασταν κολλημένοι στην κίνηση. Καλύτερα να διαβάσεις δυο πράγματα και να ξέρεις αυτά, παρά να πετάς τις απόψεις των άλλων για δικές σου.