Αλήθεια, γιατί μας αρέσει να ψωνίζουμε online; Αυτό τείνει να γίνει το αγαπημένο μου παραστράτημα. Μπορώ να μαζεύω χρήματα ώστε να παραγγέλνω καλλυντικά μόνο και μόνο γι’ αυτή τη γλύκα που έχει η αναμονή του πακέτου.

Κοιτάς κάθε φορά τον ταχυδρόμο με καχυποψία, περιμένεις να βγάλει από τη μαγική του τσάντα ό,τι έχει και δεν έχει (γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία) και όταν σου δώσει το πακέτο σου στα μάτια σου γίνεται θεός. Προφανώς και πέφτεις στην παγίδα να αγοράσεις πράγματα που δε θα αγόραζες σ' ένα κατάστημα, σου γεννιούνται ανάγκες που στην πραγματικότητα δεν έχεις (μμ serum για βλεφαρίδες! ενδιαφέρον!).

To online shopping είναι σίγουρα μια διευκόλυνση, αντί να τρέχεις σ' εκείνο το πολυκατάστημα στην άλλη άκρη της πόλης, ξαφνικά τρέχει αυτό σε σένα. Η θα ταξίδευες μέχρι την Αμερική, για να πάρεις εκείνη την κρέμα προσώπου ή μέχρι την Ιταλία για τα αγαπημένα σου καλλυντικά ή και μέχρι την Κίνα για εκείνο το φτηνό μπλουζάκι που εδώ κοστίζει μια περιουσία; Αυτή είναι η μαγεία του online shopping, μ' ένα κλικ βρίσκεσαι παντού να κάνεις διεθνώς τις αγορές σου. Ώρα να χεις για να συγκρίνεις τιμές, να ελέγχεις ποιό site παραδίδει πιο γρήγορα στη χώρα σου με μικρότερο κόστος και να κάνεις έτσι τα ψώνια των γιορτών ή και του καλοκαιριού από τώρα (γιατί όχι;) πριν ανέβουν οι τιμές στα μαγιώ.

Όταν βέβαια φτάνεις σε σημείο να κάνεις μέχρι και τις αγορές του supermarket διαδικτυακά - επιλέγοντας 2-3 εικονικές πιπεριές και άλλες 3-4 ιντερνετικές ντομάτες - τότε μάλλον μιλάμε όντως για το τέλος μιας εποχής, αυτής των παραδοσιακών αγορών. Και γιατί όχι; Αφού μ' ένα κλικ (και μια ώρα ψάξιμο για να γεμίσω το διαδικτυακό καλάθι της υποθετικής νοικοκυράς), τα είχα όλα στην πόρτα μου. Λάθη γίνονταν, αλλά ούτε είχα πάει μέχρι το supermarket, ούτε τα είχα κουβαλήσει, ούτε περίμενα στην ουρά. Και όταν έκανα την παραγγελία μου στις 12 το βράδυ από το κρεβάτι μου, το επόμενο πρωί ήταν και πάλι στην πόρτα μου. 

Τι πρέπει να προσέξεις όταν ψωνίζεις online;

Αρχικά, από που ψωνίζεις. Να προτιμάς τα μεγάλα και γνωστά sites, το ίδιο είναι το ebay ας πούμε με την ιστοσελίδα από εκείνο το μαγαζάκι που βρίσκεται κάπου χωμένο στον Αμαζόνιο; Όχι. 

Να μετατρέπεις πάντα το νόμισμα της ιστοσελίδας, σε ευρώ. Να ξέρεις πόσο ακριβώς κοστίζει η αγορά σου. 

Μη βιαστείς να πατήσεις το κλικ, πριν τσεκάρεις πόσο κοστίζουν τα μεταφορικά. Πολλές φορές η μεταφορά κοστίζει όσο και το προϊόν, άλλοτε και παραπάνω.

Σε πολλές ιστοσελίδες υπάρχουν σχόλια, παρατηρήσεις, ακόμη και βαθμολογία για την εξυπηρέτηση. Μην τα αγνοείς!

Να κοιτάξεις αν επιστρέφεται το προϊόν σε περίπτωση που είναι λάθος νούμερο ή αν τελικά δε σου κάνει ή αν καταστράφηκε κατά τη μεταφορά.

Αν για κάποιο λόγο έχεις απορίες σχετικά με το προϊόν, υπάρχουν sites όπως το etsy, όπου μπορείς να συνομιλήσεις με τον προμηθευτή και να λύσεις κάθε απορία σου.

Σιγουρέψου ότι δεν αγοράζεις κάτι χρησιμοποιημένο, εκτός αν το θέλεις. Πάντως για δώρο, δε θα ήταν καλή ιδέα!

Μην πέσεις με τα μούτρα στο πρώτο site που θα βρεις, σύγκρινε τιμές από μερικά πριν καταλήξεις στην αγορά σου.

Σου προτείνω τις παρακάτω ιστοσελίδες για online αγορές:

www.melinamay.com Εδώ θα βρεις επώνυμα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές! ...για σένα, για το αγόρι σου, για τον γκατζετάκια μπαμπά σου, για το μωρό της ξαδέρφης σου, τις οικιακές συσκευές που ψάχνει η μαμά σου, το ισιωτικό που θέλει η αδερφή σου, διακοσμητικά για το σπίτι σου και όλα με πολλές προσφορές και σε πολύ μεγάλη έκπτωση σε σχέση με την αρχική τιμή. Βασικά, δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι που δε βρίσκεται σ' αυτό το site! Πέρα από τα ρούχα, αξίζει να κοιτάξεις τα επώνυμα καλλυντικά σε πακέτα δώρων, μιας και πλησιάζουν και τα γενέθλια μου. Μέχρι και αντηλιακά χάζεψα - σε συμφέρει να κάνεις και τέτοιες αγορές online κι ας πέφτουν τα χιόνια ακόμη! 

ΚΙΚΟ cosmetics Η αγαπημένη μου εταιρεία καλλυντικών! Σ’ αυτό το σημείο θα κάνω κατάθεση ψυχής. Τα καλλυντικά αυτά έχουν καταγωγή από την Ιταλία, αλλά υπάρχουν σε πολλές χώρες (πλην της δικιάς μας φυσικά). Σχετικά πρόσφατα δημιουργήθηκε το online shop και είναι το μόνο που προτιμώ για να παραγγέλνω τα καλλυντικά μου. Έχει πολύ καλά προϊόντα, τα κραγιόν δεεε φεύγουν εύκολα και τα make up αντέχουν στις κακουχίες. Α και καλές τιμές!

etsy.com  Καινούρια, μεταχειρισμένα, πρωτότυπα, vintage, για δώρα, για σένα, λεφτά να έχεις να ξοδεύεις. Θα μπορούσα να το χαζεύω για ώρες. Έχω ψωνίσει αρκετές φορές, οι προμηθευτές είναι πρόθυμοι να απαντήσουν και στα 100 μηνύματα σου συνήθως και υπάρχει μεγάλη ακρίβεια στο χρόνο παράδοσης. Πέρα από το site στο σύνολο του, το θέμα είναι να είσαι και τυχερή στα άτομα που στα στέλνουν.

Apothica Το συγκεκριμένο site είναι πραγματικά σαν μια αποθήκη καλλυντικών. Περιλαμβάνει διάφορες μάρκες, τα προϊόντα είναι βολικά κατηγοριοποιημένα, μόνο που μου φάνηκαν λίγο παραπάνω ακριβά.Τα καλλυντικά είναι ελεγμένα από δερματολόγους και ειδικούς , ώστε να αξίζουν το κόστος τους. 

ΑCW Χαριτωμένα προϊόντα, χαμηλές τιμές. Το ζητούμενο είναι να πουλήσουν καλλυντικά μακράς διάρκειας, προκειμένου να βολευτείς μαζί τους για καιρό. Υπάρχουν πολλά προϊόντα από τις καλές μάρκες (αυτές τις ακριβές, ξέρεις) σε προσφορά. Υπάρχουν σε κατηγορίες αλφαβητικά όλες αυτές οι καλές μάρκες, έτσι ώστε να βρεις τα προϊόντα που βρίσκονται σε έκπτωση. Δε μεταφέρονται διεθνώς τα αρώματα και μερικά βερνίκια. Αξίζει να το ψαχουλέψεις, έχει πολύ πράμα να κοιτάξεις και καλύπτει μεγάλο φάσμα τιμών.

boohoo.com Ρούχα, ρούχα, κι άλλα ρούχα! Καλές τιμές, ωραία ρούχα, ακόμη καλύτερες εκπτώσεις! Από ένα ποσό και πάνω έχει δωρεάν μεταφορικά και κάτι προσφορές - έκπληξη, αρκετά καλές για να σε δελεάσουν να ψωνίσεις ακόμη και όταν ορκίστηκες να απέχεις για λίγο.

public.gr Πολύ καλή εξυπηρέτηση, το βιβλίο ή οτιδήποτε άλλο παραγγείλεις πάντα φτάνει στην ώρα του (μπορεί και νωρίτερα), σε ειδοποιούν με mail, με κλήση, με sms και με περιστέρι αν χρειαστεί. Οι τιμές είναι ελαφρώς πιο χαμηλές όταν κάνεις online παραγγελία, ειδικά στην ξενόγλωσση λογοτεχνία. 

attrattivo.gr Μένεις μακριά από κάποιο κατάστημα; Σου τη βάρεσε και θες να σου χαρίσεις ένα μπλουζάκι μέσα στο βράδυ; Έχεις τη λύση!

allaboutshoes.gr  Πολλές μάρκες, πολλά είδη, για τον άντρα, τη γυναίκα και το παιδί... αν έχεις κανένα αδερφάκι! Πιστεύω ότι θα φέρει την καταστροφή στο πορτοφόλι σου!

ΖΑRA Αν θα πεινάσεις τον υπόλοιπο μήνα, καλύτερα μην μπεις. Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να πω λέξη παραπάνω!

 

Καλές και σοφές αγορές!