Ελα μην κατσουφιάζεις! Μπορεί να είναι οι μοναδικές γιορτές της ζωής σου που θα τις περάσεις μακριά από το σπίτι σου, γι' αυτό φρόντισε να τις κάνεις ξεχωριστές, ώστε να έχεις κάτι ακόμη να θυμάσαι στα γεράματα. Η μόνη χρονιά που πέρασα τις γιορτές μακριά από το σπίτι μου ήταν στη χρυσή εποχή του erasmus, όπου η πόλη μου ήταν κάπως άδεια, τα μαγαζιά έκλειναν νωρίς και οι δρόμοι αν και στολισμένοι ήταν μελαγχολικοί (ξενέρωτοι Γάλλοι, τι περιμένεις!). Μια εμπειρία όμως είναι και αυτό! Είτε είσαι στο εξωτερικό, είτε στο εσωτερικό αλλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου, προσπάθησε να κανονίσεις πράγματα που θα αναπληρώσουν κάπως το κενό. 

Ποιός είναι ο λόγος που περνάς τις γιορτές μακριά από το σπίτι σου; Δεν έχεις χρήματα για να ταξιδέψεις; Βρες τρόπο να έρθουν εκείνοι σε σένα και φιλοξένησε τους. Δουλεύεις; Άρα θα είσαι με κόσμο αναγκαστικά και θα ξεχαστείς. Όπου ξεχαστείς = θα έχεις τόση πολλή δουλειά που θα χάσεις τις μέρες. Εξεταστική; Όσο βάρβαρο κι αν ακούγεται, κάτσε διάβασε κατά την περίοδο των εορτών μιας και θα είναι κλειστή η σχολή σου, ώστε να εκμεταλλευτείς τη μοναξιά σου ... για να περάσεις κανένα μάθημα. Όποια κι αν είναι η αιτία, προσπάθησε να δεις τη θετική πλευρά - δεν μπορεί, κάπου θα είναι κρυμμένη!

Βρες ποιοί θα είναι στην ίδια φάση με σένα. Αν ξέμεινες στην πόλη που σπουδάζεις ή δουλεύεις, όλο και κάποιος από τους γνωστούς σου θα βιώνει κάτι παρόμοιο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, κάποιος τυχερός που θα περάσει τις γιορτές οικογενειακά, μπορεί να σε καλέσει σπίτι του. Αν μαζέψεις άτομα που θα είναι μόνα τους στις γιορτές, μαγειρέψτε μαζί ή κανονίστε να βγείτε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά ή τέλος πάντων φτιάξτε ένα κοινό πρόγραμμα για τις γιορτές. Μπορείς επίσης να προσκαλέσεις φίλους σου να σε επισκεφτούν κατά τη διάρκεια των εορτών ή έστω αμέσως μετά, ώστε να έχεις κάτι να περιμένεις.

Ακολούθησε τις γιορτινές συνήθειες που έχεις στο σπίτι σου. Αν σ' ευχαριστεί στόλισε δέντρο, στείλε ευχετήριες κάρτες στους δικούς σου και στείλε δώρα στους γόνεις και τ' αδέρφια σου. Ελπίζω να κάνουν και εκείνοι το ίδιο και να χρειαστείς φορτηγό για να μεταφέρεις τα δώρα που θα λάβεις από το ταχυδρομείο.

Μίλα συχνά με τους δικούς σου, παρακάλεσε τους να ξεχάσουν εντελώς συμπτωματικά το skype ανοιχτό όταν θα τρώνε όλοι μαζί. Εντελώς τυχαία επίσης, ζήτα τους να μιλάνε δυνατά και καθαρά ώστε να μπορείς να συμμετέχεις στην κουβέντα. Μαγείρεψε και φάε μαζί τους ... από απόσταση. Τεχνολογία σου λέει μετά!

Έχεις το ελεύθερο να κάνεις ένα ωραίο δώρο στον εαυτό σου, για καλύτερα αποτελέσματα άστο κλειστό στο γιορτινό του περιτύλιγμα μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων. Επιπλέον, μπορείς να αγοράσεις τα επίμαχα γλυκά των εορτών - πρόσεξε μόνο μη σου κοστίσει τελικά 2-3 κιλά το ότι περνάς τις γιορτές μακριά από το σπίτι σου.

Άλλες ιδέες; Βάλε στόχο να δεις πολλές ταινίες, τις περισσότερες που μπορείς ή τις καλύτερες της χρονιάς ή τις αγαπημένες σου. Μπορείς να ξεκινήσεις κάποια σειρά. Ενδέχεται βέβαια να σε βρει η νέα χρονιά στο κρεβάτι, φορώντας πυτζάμες, να βλέπεις επεισόδια, αλλά λίγο .. πολύ λίγο ... ελάχιστα ας πούμε ... σε ζηλεύω! 

Υ.Γ. Αν ξεμείνεις από τα παραπάνω, το yolo είναι εδώ ε!