Κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και την αφηρημάδα του φροντίζει να χάνει συχνά πυκνά συγκεκριμένα αντικείμενα. Αν δεν το παθαίνει με μια τουλάχιστον μέτρια συχνότητα κάποια από εσάς, αποβάλλεται από το ανθρώπινο γένος γιατί προκαλεί αναταραχές στην ισορροπία και την τάξη. Επιπλέον, αφαιρεί από κάποιους ανθρώπους τους ρόλους τους. (Μάνα, πού είναι τα κλειδιά μου;;;;) 

 

Ο μάγος Σανκάρα; Τον σκέφτηκες καθόλου αυτόν τον άνθρωπο; Σκέφτηκες ότι ζει για να βρίσκει και να εξαφανίζει πράγματα και εσύ του στερείς μια λειτουργία; Εμείς πάλι οι υπόλοιποι που τα χάνουμε διαρκώς θα χρειαζόμασταν μια μικρή βοήθεια ρε Σανκάρα.

1.Κλειδιά. Το παλιό ανέκδοτο με αυτούς που χάνουν τα κλειδιά τους, τους χασικλήδες το ξέρετε; Ε, κάπως έτσι νιώθουμε κάθε που τα χάνουμε. Δεν μπορεί με θυμάμαι να τα βάζω στην τσέπη μου σήμερα το πρωί. Για ποιον λόγο να τα έβγαλα;

Ο Σανκάρα τα βρήκε: Τα έβαλες στην τσέπη του παντελονιού, αλλά τα έβγαλες και τα τοποθέτησες στην τσέπη του μπουφάν. Επίσης,  θα τα έχει βάλει η μαμά σε κάποιο κουτάκι ή θήκη στην κουζίνα.

2. Γυαλιά. Η συχνότητα με την οποία  χάνεις τα γυαλιά σου είναι τόσο… συχνή που τα έχεις χάσει περισσότερες από όσες τα έχεις βάλει.

Ο Σανκάρα τα βρήκε: Πάνω στο γραφείο σου στην δουλειά, κάτω από τα συμβόλαια και τους φακέλους, ή στον πάγκο του φαρμακείου που πήγες για να πάρεις καραμέλες για τον λαιμό. Τα βγάζεις -για να κάνεις τα γλυκά μάτια- και μετά τα ξεχνάς.

3. Κάλτσες. Στο δεξί μια ροζ κάλτσα με ένα ελαφάκι και στο αριστερό μια κόκκινη με ένα αρκουδάκι. Πού πήγαν τα ζευγάρια; «Α, ρε μάνα που με άφησες να βάζω πλυντήριο» λες μέσα σου.

Ο Σανκάρα τα βρήκε: Μπλέχτηκαν μέσα σε ρούχα ή κατά την μεταφορά από το πλυντήριο στην απλώστρα έπεσαν, τα κλώτσησες και πήγαν κάτω από το κρεβάτι. Κοίταξε πάντως μήπως έπεσαν στον ακάλυπτο.

4.Κοκκαλάκια/τσιμπιδάκια/λασιχάκια. Οκ, είναι φθηνά και αναλώσιμα, αλλά άμα είναι να παίρνεις 10 φορές το μήνα από ένα, πάει πολύ.

Ο Σανκάρα τα βρήκε: Πάντα τα δανείζεις σε φίλες ή συναδέλφους και μετά κυκλοφορείς ξεμαλλιασμένη. Ρώτα πρώτα τις κοπέλες κι αν δεν, ψάξε τα συρτάρια σου, την τσάντα σου, στο λεβιέ των ταχυτήτων, στη μολυβοθήκη .

5. Κινητό. Πώς γίνεται κάτι που είναι προέκταση του χεριού σου να το χάνεις δεν το καταλαβαίνω. Το πετάς όταν βλέπεις που δεν σου απάντησε στο μήνυμα και από τα νεύρα κάνεις delete την σκηνή και βάζεις τους δίπλα σου να σου τηλεφωνούν.

Ο Σανκάρα το βρήκε: Χωμένο σε κάποιον καναπέ, στον πάτο της τσάντας, χωμένο ανάμεσα στα παπλώματα, πάνω στο καπώ του αυτοκινήτου ή μέσα στο πορτμπαγκάζ, κάτω από καλλυντικά, σερβιέτες, πορτοφόλι, καθρέφτη, χάπια, ένα λαμπατέρ, έναν μονόκερο και τη Νάρνια.

Υ.Γ. Θα βάζαμε και λεφτά, αλλά αυτά καλύτερα που τα χάνουμε για να μην έχουμε να μας τα πάρουν.

Υ.Γ.1: Θα γράφαμε και τα μυαλά, αλλά είναι επίσης καλό να τα χάνουμε.

Υ.Γ.2: Μόνο το ενάμιση τελευταίο κιλό που θες να χάσεις δεν πρόκειται να χαθεί τόσο εύκολα. Άτιμη ζωή.