Δε θα τις θάψω άλλο τις γιορτές, φτάνει - του χρόνου πάλι! Δώρα, ευχές, βόλτες, τραπέζια και πολύ φαί! Να ορίστε, έχεις μερικούς λόγους να χαρείς τις γιορτές ακόμη κι αν είσαι single. Εξάλλου, ποιός είπε ότι μόνο όσες έχουν αγόρι θα περάσουν καλά φέτος;

Φρόντισε να κάνεις τη "μοναξιά'' σου προσόν και να μοιράσεις σοφά το χρόνο σου ανάμεσα στην οικογένεια και τους φίλους σου. Θα δεις ότι τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα απ΄ όσα μπορείς να φανταστείς! Είναι στο χέρι σου για το πως θα πλασάρεις την "κατάσταση" σου ακόμη και στον ίδιο σου τον εαυτό... θα είσαι η μοναχική κοπέλα ή η ψυχή του πάρτι

Θα έχεις ελευθερία κινήσεων, μπορείς να διαλέξεις εσύ το που θα βγεις, με ποιούς, πότε και τα σχετικά. Μπορεί να θελήσεις τελευταία στιγμή να καθήσεις σπίτι ή να πας σε 15 πάρτι. Μπορείς να το κάνεις, κανείς δε θα σου πει το παραμικρό. Να δέχεσαι κάθε πρόταση (ή έστω τις περισσότερες) για έξοδο, για βόλτα ή για πάρτι, απόλαυσε το οικογενειακό τραπέζι και τη βραδιά με τις φίλες σου. 

Μη νιώθεις άσχημα όταν συζητάς για την προσωπική σου ζωή, το ότι είσαι μόνη σου δε σημαίνει ότι κάνεις κανένα έγκλημα. Κακώς αγχώνεσαι όταν μυρίζεσαι πως η κλασική συζήτηση κοντοζυγώνει - στην ανάγκη ξεκίνα εσύ την επίμαχη κουβέντα. Να μην το έχεις στο μυαλό σου κιόλας. Χωρίς να πιαστείτε τούφα με τούφα, πες χαριτολογώντας στις φίλες σου ότι τουλάχιστον δε χρειάστηκε να γίνεις χίλια κομμάτια ανάμεσα στην οικογένεια τη δική σου και του "καλού'' σου. Κάπως έτσι, πιστεύω ότι θα τελειώσει η κουβεντούλα.

Κακόμαθε τον εαυτό σου, έτσι όπως θα περίμενες να σε κακομάθει το αγόρι σου. Μήπως είναι η κατάλληλη εποχή να σου κάνεις ένα δώρο (ή και 2); Δούλεψες σκληρά, τελείωσες τη σχολή σου, πέρασες εκείνες τις δύσκολες εξετάσεις, έβγαλες δίπλωμα οδήγησης, άμα θες να βρεις λόγους για δώρα προς τον εαυτό σου ... δε σε φοβάμαι, μπορείς να σκεφτείς άπειρα!

Δες την περίοδο των εορτών ως μια ευκαιρία να ξεκουράσεις το μυαλό σου και να σκεφείς καθαρά τι χαρακτηριστικά χρειάζεται να συγκεντρώνει το αγόρι που ψάχνεις. Πρέπει πρώτα απ' όλα να ξέρεις τι ζητάς, για να καταλάβεις τι σου ταιριάζει και τι όχι. Αν είσαι ανοιχτή σε κοινωνικές γιορτινές συγκεντρώσεις, θα κρίνεις καλύτερα με βάση των συμπεριφορών που θα συναντήσεις. Γίνε μια "social butterfly'' και δε θα χάσεις!

Είναι η κατάλληλη εποχή ώστε να εκτιμήσεις τα άτομα που έχεις ήδη στη ζωή σου. Κάπως έτσι, τα αγαπημένα σου πρόσωπα είναι σε θέση να καλύψουν και με το παραπάνω το κενό που μπορεί -έστω και για λίγο- να νιώσεις. Αντί να σκέφτεσαι τι δεν έχεις, προσπάθησε να χαρείς όσο περισσότερο μπορείς αυτά που έχεις. Και έχεις πολλά!