Κάποια πράγματα συνδέονται με τη γυναικεία φύση μας και δε χρειάζεται να απολογούμαστε γι' αυτά ή να τα αιτιολογούμε. Είναι οι άγραφοι κανόνες μας. Όπως ακριβώς θα φέρεις την καταστροφή όταν σου χαλάσει το νύχι μια ώρα - το πολύ- αφού το έβαψες ή θα σου αποτύχει η βαφή παρόλο που κίνησες γη και ουρανό για να βρεις την καλύτερη κομμώτρια, έτσι αβίαστα συμβαίνουν και τα παρακάτω:

1.  Junk food στις δύσκολες στιγμές

Μια πίτσα μετά από το χωρισμό, ένα παγωτό μετά τον καυγά, ένα λίτρο coca cola μετά την κουραστική μέρα. Οι διαιτολόγοι να χουν δουλειά μωρέ! Εξάλλου, τόσο junk food που κυκλοφορεί γύρω μας, να πάει χαμένο; Κρίμα δεν είναι;

2. Πόσο ενεργή (ή ανενεργή) είναι η σεξουαλική σου ζωή

Όλες είμαστε περίεργες και θέλουμε να μάθουμε πικάντικες λεπτομέρειες η μία για την άλλη, αλλά ταυτόχρονα όλες θέλουμε να κρύβουμε τα δικά μας κατορθώματα λες και πρέπει να ντρεπόμαστε γι΄αυτά. Γυναίκες!

3. Το φαγητό μια πονεμένη ιστορία

Προφανώς και τρώμε, προφανέστατα και τρώμε αρκετά. Αλήθεια, δεν ξέρω γιατί συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε τόσο συχνά φράσεις του τύπου '' Έχω να φάω από χτες'' ή '' Είμαι 3 μέρες νηστική'' και τα σχετικά. Ντρεπόμαστε για το πόσο τρώμε, το γιατί είναι άγνωστο.

4. Εσύ τι σχέση έχεις;

Αν είσαι μόνη σου, πιστεύεις ότι κάτι πάει εντελώς στραβά με σένα. Αν έχεις αγόρι, θεωρείς ότι έχεις γίνει βαρετή, πιο ώριμη από την ηλικία σου και λιγότερο ενδιαφέρουσα για την παρέα. Αλλά και πάλι χρειάζεται να απολογηθείς είτε επιλέξεις να είσαι με κάποιον είτε να είσαι μόνη σου; Δε νομίζω.

5. Λίγο συναίσθημα παραπάνω

Μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου για να πιστέψουμε ότι λίγο παραπάνω συναίσθημα και ευαισθησία μας κάνουν να φαινόμαστε τρελές και κλαψιάρες. Για κάποιο λόγο προσπαθούμε να αποφύγουμε τη συγκίνηση ή την έκφραση αρνητικών συναισθημάτων για να μη μας κακοχαρακτηρίσουν; Κορίτσια, φωνάξτε και κλάψτε άφοβα.

6. Το γούστο μας στ' αγόρια

Λες και αν δεν είναι ο πιο κούκλος του σύμπαντος είναι ντροπή να πεις ότι σ΄ αρέσει! Ναι το χουμε και αυτό, λες και οφείλουμε η μία στην άλλη καμιά εξήγηση γιατί βρίσκουμε τον Κωστάκη ωραίο, ενώ το Σωτηράκη όχι.

7. Πολιτική άποψη

Μάλλον φοβόμαστε ότι θα μας κολλήσουν στον τοίχο με τα επιχειρήματα τους οι τριγύρω μας γι΄αυτό και αποφεύγουμε να ανοίγουμε πολιτικά θέματα. Παρόλα αυτά, δε θα πρεπε να αφήνουμε κανένα να κρίνει τις απόψεις μας ή να τις βάζει στη σωστή ή τη λανθασμένη πλευρά. 

8. Το βάρος!

Αχ αυτό κι αν είναι θέμα ταμπού για τις γυναίκες! Ποιον αφορά εξάλλου το πόσα κιλά είσαι ή το πόσα κιλά πήρες; Αλλά αν αποφασίσεις να πεις την αλήθεια ας είναι η μία και μοναδική αλήθεια -  όχι δε δέχομαι να αφαιρέσεις 10 κιλά για να εντυπωσιάσεις. Καλύτερα κάνε την πάπια και μην απαντήσεις καν.