Ελάτε δεν είναι κακό. Ας το παραδεχτούμε. Όλοι μας λίγο πολύ είμαστε attention whores. Θέλουμε να τραβάμε την προσοχή και να γινόμαστε αρεστοί. Και αυτό μας είναι πιο εύκολο να το εκφράσουμε μέσα από το Facebook. Ειδικά εσείς τα κορίτσια έχετε μια μεγαλύτερη ανάγκη επιβεβαίωσης από εμάς τα αγόρια και γι΄αυτό πολλές φορές βλέπουμε φωτογραφίες σας που είστε καραφτιαγμενες και μετά από κοντά τρομάζουμε να σας αναγνωρίσουμε.

Μπορεί να μην είναι καθ΄ολοκληρία αυτή η αίσθηση να είστε στο φεισμπουκικό επίκεντρο, αλλά όταν πρόκειται για την φωτογραφία προφίλ θέλετε να αποσπάσει θετικά σχόλια. Δεν σας νοιάζει για τις υπόλοιπες. Αλλά η προφίλ γι΄αυτό είναι ρε φιλ – πολύ ωραίο το λογοπαιγνίο ε; 

Κι όμως σε κάθε σας προσπάθεια δεν έχετε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Η απορία σας μεγαλώνει όταν βλέπετε κάτι εκτρώματα να έχουν 200 και 300 like κάτω από 5-6 φωτογραφίες.

Για όλες εσάς που ψάχνετε τον τρόπο να γίνετε παλlikeς υπάρχουν μερικά μικρά tips που αν τα ακολουθήσετε θα δείτε χαρά στα… notifications σας.

1.Μέχρι τρεις είναι καλά, μετά γίνεται ποδοσφαιρική ομάδα. Δεν είναι απαραίτητο να είσαι μόνη στην προφίλ. Έχε και δύο ωραίες φίλες ή αγόρια δίπλα για να πάρεις like κι από τους μη κοινούς φίλους. Ναι, δεν θα είναι όλα για σένα, αλλά θα μπορέσεις να τραβήξεις κόσμο για τα επόμενα βήματα.

2. Βρες την ώρα αιχμής. Aν την βάλεις στις 10 το πρωί δεν πρόκειται να την δει άνθρωπος. Οι ενδειγμένες ώρες είναι 14:00-17:00 και μετά από τις 22:00-23:30. Οι ώρες ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή. Αν είναι καλοκαίρι το βραδινό μεγαλώνει.

3.Ρίχτε σχολιασμό με τους φίλους. Όσο περισσότερο σχολιάζεται μια φωτογραφία τόσο πιο πολύ θα εμφανίζεται στην αρχική των φίλων σου. Κάτι θα αρπάξει κι από αυτό.

4. Μετράει και η πόζα. Όχι άμα μου κάνεις duckface ο μόνος τρόπος να πάρεις like είναι αν κάτω από τα χείλη σου φαίνονται τα βυζιά σου. Βρες το καλό σου προφίλ, ρίξε κι ένα χαμόγελο και για να είμαστε ειλικρινείς μην είσαι με τίποτα κελεμπίες. Αν δεν λαδώσεις την μηχανή δεν παίρνει μπρος.

5. Μην την χρησιμοποιήσεις μια φορά. Αφού την βάλεις και μαζέψει το πρώτο κύμα και περάσουν 6-7 μέρες, την αλλάζεις και μετά από 10 μέρες την βάζεις ξανά.

6. Η προφίλ είναι σαν μια οικοδομή. Πρέπει να χτίσεις ένα σταθερό κοινό και να υπάρχει μια συχνότητα. Αν αλλάζεις μια φορά το 3μηνο τότε θα δυσκολευτείς. Ένας καλός αριθμός είναι οι 9-10 προφίλ το χρόνο. Περίπου κάθε 37 μέρες βγαίνει αυτό.

Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω θα σου φέρουν το κάθε ένα από ένα φασούλι για να γεμίσεις το σακούλι. Επίσης να ξέρεις ότι υπάρχει ταβάνι. Μην μας ζητάς μετά τα ρέστα!