Ανεξάρτητα από το γιατί είστε μακριά, πρόκειται για μια κατάσταση που έχει πολλά αρνητικά και μερικά θετικά. Εντάξει, το ξανασκέφτηκα, τα αρνητικά είναι σαφώς πολύ περισσότερα. Όπως και να χει, είτε είναι μόνιμη η απόσταση είτε για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα περάσετε από αρκετά ups and downs (αν υπερτερήσουν τα ups, τότε είστε σε καλό δρόμο). Με την απόσταση, δοκιμάζεται η σχέση και η αντοχή σας - δεν είναι εύκολο και δεν ταιριάζει σε όλους. Μερικές αλήθειες που θα καταλάβουν λίγο περισσότερο όσοι έχουν κάνει σχέση από απόσταση:

1. Δεν είναι εύκολο να χαιρετάς τον άλλο καμία από τις 467 φορές που φεύγει.

Μπορεί να έχεις γίνει και το πρώτο μαντήλι σε σταθμούς τρένων, λεωφορείων και τα σχετικά. Κάθε φορά όμως που χαιρετάς τον αγαπημένο σου, πονάει ακριβώς όσο η προηγούμενη και η επόμενη. Δεν συνηθίζεται ο αποχωρισμός, πώς να το κάνουμε τώρα! Μπορεί να κλαις, μπορεί να κολλάς το πρόσωπο σου στο τζάμι του τρένου μέχρι να φύγει, μπορεί απλά να ξεκινάς το countdown μέχρι την επόμενη συνάντηση.

2. Περιορισμένος διαθέσιμος χρόνος και άγχος να προλάβετε τα πάντα. 

Να περάσετε χρόνο μόνοι σας, να κάνετε πράγματα με φίλους, να είστε συνεπείς σε υποχρεώσεις και φυσικά ... οι μέρες περνούν πριν καν το καταλάβετε.

3.Οι καθημερινές σου βέβαια είναι πιο χαλαρές. 

Και να θες να τον δεις δεν μπορείς. Μετά την κουραστική μέρα στη δουλειά ή τη σχολή, δεν έχεις να στολιστείς και να βαφτείς για τον αγαπημένο σου - του αρκεί ν' ακούσει τη φωνή σου στο τηλέφωνο, ακόμη και αν είσαι πιο κουρασμένη και απεριποίητη από ποτέ.

4. Μηνύματα, μηνύματα, πολλά μηνύματα, κι άλλα μηνύματα.
Κάπως πρέπει να μοιραστείτε την καθημερινότητα σας εφόσον δεν την βιώνετε μαζί. Ναι θα είσαι η σπαστική στις παρέες που κάθεσαι με το κινητό στο χέρι, γράφεις όλη την ώρα και χαζογελάς.

5. Μαθαίνεις να εμπιστεύεσαι τον άλλο.

Ακόμη και αν η εμπιστοσύνη κλονίζεται κάπου στη διαδρομή, υπάρχει μέσα σου.

6. Το πιο ευχάριστο mail που λαμβάνεις είναι αυτό που ξεκινάει ‘’ Μόλις πραγματοποιήσατε την online κράτηση του εισιτηρίου σας για … ‘’.
Κάπως έτσι, περνάς το μήνα σου κρατώντας χρήματα για εισιτήρια, ετοιμάζοντας πράγματα, ταξιδεύοντας και όλο αυτό ξανά και ξανά.

7. Η καρδιά σου χοροπηδάει σαν τρελή κάθε φορά που βρίσκεστε, είτε έχετε κάνει 5 μέρες να βρεθείτε είτε 5 εβδομάδες. 

Το ιδανικό είναι να συμβαίνει όπως στις ταινίες, που παρατάει ο τύπος την βαλίτσα του αδιάφορα και αγκαλιάζει την κοπέλα του που τρέχει καταπάνω του.

8. Ζηλεύεις όλα τα υπόλοιπα ζευγάρια του σύμπαντος. Ειδικά αυτά που αγκαλιάζονται στις κυλιόμενες του supermarket, που φιλιούνται στις καφετέριες,  που είναι χέρι- χέρι στο cinema.