Λίγο μετά τις γιορτές, μετά από όλα αυτά τα χρήματα που ξόδεψες για ρούχα και πάρτι, αλλά και μετά τις απανωτές ξέφρενες εξόδους, έρχεται αυτή η άχαρη περίοδος που δεν έχεις πια όρεξη να βγεις και να διασκεδάσεις (ω ναι, συμβαίνει) αλλά που, αντιθέτως, προτιμάς να λιώσεις στο σπίτι και να ηρεμήσεις. Να πω ότι δε σε καταλαβαίνω; Ε ψέματα θα πω. Που λες, οι δραστηριότητες που ακολουθούν είναι μερικές yoloπροτάσεις που μπορείς να εφαρμόσεις έτσι ώστε να εκμεταλλευτείς στο φουλ ακόμη και το χρόνο που κάθεσαι στο σπίτι!

 

1. Δες ταινίες ή ξεκίνα σειρές που σου έχουν προτείνει οι φίλοι σου.

Παρέα με λίγα αρκετά ποπκόρν ή πατατάκια και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, δε θα θες να ξαναβγείς από το σπίτι σου (έλα μην ταράζεσαι, τρόπος του λέγειν). Η αλήθεια είναι ότι όταν ξαναβγεις θα έχεις αρκετά θέματα συζήτησης!

 

2. Ασχολήσου με δραστηριότητες "ομορφιάς" που αποφεύγεις (όπως ο διάολος το λιβάνι).

Αντί να δώσεις μια περιουσία για να κάνεις μάσκα επανόρθωσης στο κομμωτήριο ή να φτιάξεις νύχια ή να κάνεις αποτρίχωση με τη βοήθεια κάποιου ειδικού, μπορείς να τα κάνεις μόνη σου όλα αυτά και να κερδίσεις χρήματα για εξόδους ή ταξίδια. Κι αν πάλι δε θέλεις να κάνεις κάτι από αυτά, ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο είναι πάντα μια καλή λύση.

 

3. Μίλα στο skype με τις κολλητές σου.

Η μια έφυγε για Αμερική, η άλλη για Ελβετία κι άλλες δυο για Αγγλία. Πριν πάθεις πανικό που μετά τις γιορτές όλες επέστρεψαν στις βάσεις τους, προτείνω να τις καλέσεις στο skype και να μοιραστείτε τα νέα και τα σχέδια σας για τις επόμενες μέρα. Η κουβέντα θα σε χαλαρώσει και θα σου δώσει την ψευδαίσθηση ότι έχετε βγει έξω ποτό ή καφέ και τα λέτε, όπως τότε.

 

4. Κάνε κάτι για τον εαυτό σου.

Τι μπορεί να είναι αυτό; Να μάθεις (ναι, μόνη σου) μια ξένη γλώσσα ή να κάνεις online (δωρεάν) μαθήματα πάνω σε κάποιο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει. Αν βρεις αυτό το πράγμα που θα σε τραβήξει σαν μαγνήτης, δε θα νιώθεις πλέον ότι ο χρόνος που περνάς στο σπίτι είναι χαμένος.

 

5. Διάβασε ένα βιβλίο.

Μια βόλτα από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου θα σε πείσει ότι υπάρχουν αρκετά καλά βιβλία που αξίζει να διαβάσεις, εκτός κι αν θες να αποφύγεις την παραδοσιακή οδό και προτιμάς να διαβάσεις online κάποιο μυθιστόρημα.

xx