Λίγο να μου μοιάζεις (και να ανήκεις κι εσύ στη δακτυλοδεικτούμενη μειονότητα αυτού του κόσμου) η Πρωτοχρονιά, ο καταναγκασμός του να περάσεις καλά ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΤΕ και η γενικότερη κατάνυξη πίεση των ημερών δεν είναι ό,τι καλύτερο για σένα και τη διάθεση σου. Okay, κατανοητό. Βασικά, αν εξαιρέσεις τους κουραμπιέδες, τα δώρα και τους φίλους που επιστρέφουν από τα εξωτερικά στις βάσεις και στις οικογένειες τους, δε βρίσκω άλλο λόγο που πεθαίνουμε γι' αυτές τις γιορτές πια. Είτε είσαι ο καλικάντζαρος των εορτών είτε ζεις γι΄αυτό το περιβόητο πάρτι της Πρωτοχρονιάς, προτείνω να θυμάσαι τα παρακάτω (για να περάσεις όσο το δυνατόν πιο τέλεια/ανώδυνα):

1. Μη βάλεις πολύ ψηλά τακούνια, αν δεν είσαι σίγουρη ότι θα την παλέψεις με το χορό και με το περπάτημα που απαιτεί η εναλλαγή των μπαρ και των κλαμπ. Η' έστω, πάρε μαζί ένα ακόμη ζευγάρι με φλατ, ξέρεις, το plan B μια τέτοια βραδιά είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο.

2. Ωραίο το μικροσκοπικό σου φόρεμα, αλλά με ΤΕΤΟΙΟ κρύο που αποφάσισε να χτυπήσει τη χώρα αυτές τις τελευταίες ημέρες του χρόνου, φρόντισε να ντυθείς καλά. Που θα πει, πάνω από το μίνι μαύρο φόρεμα, βάλε ό,τι πασμίνα και κασκόλ υπάρχει στο συρτάρι σου. Δε θες να σε βρουν οι πρώτες μέρες της καινούριας χρονιάς με κρύωμα. Η' μήπως θέλεις;

3. Μήπως να κλείσεις τραπέζι ή να προτιμήσεις μαγαζιά που έχουν open bar (μιας και θα έχετε ήδη καταθέσει τον οβολό σας ανά άτομο); Θα έχει τόση κίνηση που αναγκαστικά θα αργήσεις να φτάσεις στα κεντρικά κλαμπ και μπαρ της πόλης. Θέλεις να σπαταλήσεις τις πρώτες ώρες της χρονιάς, πηγαίνοντας από μαγαζί σε μαγαζί για να βρεις αυτό το ένα που θα έχει 5 εκατοστά ελεύθερα για να τρυπώσεις εσύ και η παρέα σου; Ούτε αυτό το θέλεις. 

4. Κανόνισε ακριβώς τι θέλεις να κάνεις. Αρχικά, μη βγεις με παρέα που δε σε ανεβάζει/εμπνέει/ευχαριστεί - όπως θέλεις πες το. Ούτε χρειάζεται να κανονίσεις με όποιον ξέρεις και δεν ξέρεις, με αποτέλεσμα να περάσεις το μεγαλύτερο μέρος της βραδιάς σε συνεννοήσεις και τηλεφωνήματα του στυλ "εε που είσαι; δε σ'ακούω, περίμενε βγαίνω λίγο έξω. Τώρα μ' ακούς;".

5. Αν θέλεις να παρτάρεις, μην πέσεις για ύπνο πριν την αλλαγή. Μπορεί να σηκωθείς με διάθεση να μείνεις με τις πυτζάμες γύρω από το τζάκι με τη μαμά σου να διηγειται ιστορίες από τα νιάτα της. Ε ρε τι μπορεί να σου κάνει λίγος ύπνος.

6. Κι αν δε στείλεις μηνύματα για ευχές σε ΟΛΟΥΣ, δεν πειράζει. Γι' αυτό υπάρχει και η πρώτη μέρα του χρόνου άλλωστε. Και η δεύτερη. Και η τρίτη. Α και μη σπαταλήσεις την πρώτη έξοδο της χρονιάς ποστάροντας στο instagram, στο facebook και σε κάθε δυνατό μέσο που-δεν-μπορώ-να-σκεφτώ-αυτή-τη- στιγμή. Άλλωστε, τα #throwbacks τι τα έχουμε;

7. Και κυρίως, μην έχεις μεγάλες προσδοκίες. Την υπόλοιπη χρονιά θα επανορθώσεις για όλη τη διασκέδαση, τα πάρτι και τις εκδρομές που δεν έκανες όλες τις προηγούμενες. Μη βιαστείς να κάνεις τα πάντα από την αλλαγή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Ιανουαρίου, έχεις μια γεμάτη χρονιά για να πραγματοποιήσεις όλα όσα θέλεις.

xx