Υπάρχουν εκείνα τα πρωινά που δεν έχεις καμία όρεξη, που έχεις ξυπνήσει στραβά και όλα σου φταίνε, που η παραμικρή ατυχία μοιάζει σαν το τέλος του κόσμου, που ο καφές θα χυθεί πάνω στην μπλούζα σου, που θα χάσεις το λεωφορείο, που θα αργήσεις στη δουλειά, που θα ξεχάσεις εκείνο το σημαντικό μίτινγκ. Ναι, όλα αυτά μπορεί να συμβούν μέσα σε μια μέρα. Ναι, αρκούν για να σου χαλάσουν τη διάθεση. Ναι, υπάρχει τρόπος να σώσεις την κατάσταση.

1. Να φορέσεις κόκκινα για να μαζέψεις περισσότερα κοπλιμέντα. To κόκκινο χρώμα (ή έστω οποιοδήποτε άλλο φωτεινό χρώμα ταιριάζει με το στιλ σου) θα δώσει λάμψη και θετική διάθεση στη μέρα σου ενώ παράλληλα θα προκαλέσει βλέμματα θαυμασμού. Εξάλλου, η ψυχολογία των χρωμάτων έχει αποδείξει ότι συγκεκριμένες αποχρώσεις έχουν τη δύναμη να επηρεάζουν ακόμη και τη διάθεση μας. Το κόκκινο, για παράδειγμα, σε κάνει ακόμη πιο ελκυστική στα μάτια των άλλων, πράγμα που θα τονώσει την αυτοπεποίθηση σου - και σε ποιον δε αρέσει να αρέσει άλλωστε;

2. Να φορέσεις μπλε όταν θέλεις να χαλαρώσεις. Ορίστε, αυτό το χρώμα καταπολεμάει το άγχος και την πίεση που νιώθεις. Η απόδειξη; Η χαλάρωση και η ανεμελιά που νιώθουμε όταν βλέπουμε τον καταγάλανο ουρανό ή το απέραντο μπλε της θάλασσας. Ξεκίνα από το πιο απλό, δηλαδή, βάφοντας μπλε τα νύχια σου.

3. Να αγοράσεις ένα κίτρινο αντικείμενο για να νιώσεις ακόμη πιο χαρούμενη. Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ ανακάλυψε ότι υπάρχει μια έντονη σύνδεση ανάμεσα στο κίτρινο χρώμα και στην ευτυχία - για να ξεκινήσεις θετικά τη μέρα σου ξέρεις τι χρειάζεσαι τώρα ε; Ε μια κίτρινη οδοντόβουρτσα!

4. Να φορέσεις ροζ όταν χρειάζεσαι ηρεμία. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το μπλε, το ροζ σου δίνει την ευκαιρία να ηρεμήσεις στο λεπτό, αρκεί να το κοιτάξεις για 2' ή έστω να το φορέσεις σε ρούχο ή αξεσουάρ. Μη βιάζεσαι να το απορρίψεις, δοκίμασέ το πρώτα ντε!

5. Να κοιτάξεις κάτι πράσινο για να γίνεις πιο δημιουργική. Το 2012, το Πανεπιστήμιο του Μονάχου πραγματοποίησε μια έρευνα όπου οι συμμετέχοντες πέρασαν από ένα τεστ δημιουργικότητας, αφού πρώτα είχαν κοιτάξει για συγκεκριμένο διάστημα ένα συγκεκριμένο χρώμα. Απ' ότι φαίνεται, τα άτομα που είχαν εκτεθεί στο πράσινο χρώμα, παρουσιάσαν πολύ μεγαλύτερη δημιουργικότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα.

xx