Μέσα στο κλίμα μιας γενικότερης "νέας αρχής" είπαμε κι εμείς να αποφασίσουμε τι θα τακτοποιήσουμε μέσα στο Δεκέμβρη, έτσι ώστε ο καινούριος χρόνος να μας βρει ανέμελες, χωρίς άγχη και υποχρεώσεις. Η' αλλιώς, χρησιμοποιούμε τη νέα χρονιά που έρχεται ως μια πολύ καλή αφορμή να τακτοποιήσουμε ΤΩΡΑ όλες τις εκκρεμότητες που θα μπορούσαμε να αναβάλουμε μια ζωή.

Ποιες είναι αυτές;

1. Κανόνισε όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις σου. Όχι ότι δεν προλαβαίνεις να τακτοποιήσεις τις εκκρεμότητες σου μέσα στον Ιανουάριο, αλλά γιατί να σε βρει η νέα χρονιά με έννοιες και άγχη; Πλήρωσε το λογαριασμό του κινητού σου, δώσε στην κολλητή σου και στην ξαδέρφη σου όλα τα χρωστούμενα (ξέρεις εσύ), βάλε στον κουμπαρά - γουρουνάκι σου όλα όσα πήρες για να αγοράσεις εκείνο το πουλόβερ. Ναι μπορεί να ξεμείνεις από χρήματα, αλλά τουλάχιστον δε θα χρωστάς.

Αποτέλεσμα εικόνας για new year's resolution gif

2. Κλείσε τα καθιερωμένα ιατρικά ραντεβού. Εξετάσεις αίματος, γυναικολόγο, οφθαλμίατρο, δερματολόγο και η λίστα δυστυχώς δεν έχει τελειωμό. Δυο γιατρούς/εξετάσεις να κανονίζεις τη βδομάδα, θα έχεις κάνει μάλλον όλους τους απαραίτητους ελέγχους πριν μπει η νέα χρονιά - ένα τσεκάπ το χρόνο το χρειάζεσαι εξάλλου.

3. Ξεκαθάρισε τις ντουλάπες σου. Μη σε βρει η νέα χρονιά το ίδιο τεμπέλα αναβλητική με το καθάρισμα του δωματίου/συρταριών/ντουλάπας. Έχεις τόσα πράγματα που δε χρειάζεσαι και οι θείες σου θα σου αγοράσουν άλλα τόσα για τις γιορτές που δε θα ξέρεις που θα τα βάλεις. Ξεκαθάρισμα, λοιπόν!

Αποτέλεσμα εικόνας για new year's resolution gif

4. Βάλε τους στόχους της νέας χρονιάς. Ακόμη κι αν δεν κάνεις ούτε τους μισούς, τουλάχιστον μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς τι θέλεις και τι χρειάζεσαι από τη νέα χρονιά ή από όλες τις επόμενες και από τη ζωή σου γενικότερα. Πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωνε!

A και το μόνο ευχάριστο της υπόθεσης: 

5. Πέρνα χρόνο με τις φίλες σου. Τρέχεις με τη σχολή σου, τρέχουν με τις δουλειές τους, δεν προλαβαίνετε ΚΑΝ να πείτε τα νέα σας πλέον. Οργάνωσε μια βραδιά για φαγητό και κους κους στο σπίτι σου ή βγείτε για το τελευταίο ποτό/πάρτι της χρονιάς, να έχετε να θυμάστε αυτό από τη χρονιά που φεύγει και όχι το πόσο απασχολημένες ήσασταν.

xx