Δεν έχει σημασία ποιος είσαι. Το σεξ της πρώτης φοράς είναι μεγάλη υπόθεση για τον καθένα. Είτε ετοιμάζεσαι να χάσεις την παρθενιά σου είτε να κάνεις σεξ για πρώτη φορά με τον καινούριο σου σύντροφο, το άγχος και η πίεση είναι πάντα ίδια. Στο κάτω κάτω όλοι είναι διαφορετικοί και το σεξ είναι μία συνεχής διαδικασία μάθησης . Το σημαντικό όμως είναι να μειώσεις, έστω και λίγο, τον πόνο της πρώτης φοράς. Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό;

Αυτές είναι 7 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να απαλύνεις τον πόνο και να έχεις μία πιο απολαυστική εμπειρία:

1. Χαμήλωσε τις προσδοκίες σου

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες μπορούν να έχουν ιδιαίτερα αρνητική επίδραση στην πρώτη σου εμπειρία. Θα δεις ότι το «καλό σεξ» για να επιτευχθεί, χρειάζεται συνεχή προσπάθεια, πρακτική και υπομονή. Την πρώτη φορά είναι όλα τόσα πρωτόγνωρα και άγνωστα που λίγοι λένε ότι η πρώτη τους φορά ήταν μία καλή εμπειρία. Βεβαιώσου λοιπόν, καταρχάς ότι είσαι συναισθηματικά έτοιμος/η. Δεν πρέπει να πιεστείς ούτε από τον σύντροφό σου, ούτε από τους φίλους σου, αλλά ούτε κι από την κοινωνία για το πότε θα κάνεις σεξ.

2. Βρες ένα ήρεμο μέρος

Αλίμονο αν η πρώτη φορά γινόταν κάτω από δύσκολες συνθήκες με θόρυβο και κόσμο. Είναι αναγκαίο να νιώθεις άνετα τόσο σωματικά όσο και πνευματικά και συναισθηματικά για να μεγιστοποιήσεις την απόλαυση. Δημιούργησε ένα περιβάλλον όπου εσύ κι ο σύντροφός σου να νιώσετε άνεση και ασφάλεια και να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν θα σας ενοχλήσει ή θα σας διακόψει.

3. Μίλα ανοιχτά για το σεξ με τον σύντροφό σου

Γενικά πάντα να συζητάς ανοιχτά με τον σύντροφό σου, αλλά ειδικά σ' αυτήν την περίπτωση επιβάλλεται ασυζητητί. Καθίστε κάπου αναπαυτικά και κάνετε μία ειλικρινή αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστική συζήτηση. Ξεκίνα με φράσεις του τύπου: «Μου αρέσει όταν κάνεις (το τάδε)...» ή «Αυτό με πονάει, οπότε προσπάθησε να το αποφεύγεις». Μάθετε ο ένας τις ζώνες απολαύσεως του άλλου. Μάθετε τόσο τι σας αρέσει όσο και ποια είναι τα όρια του καθενός.

4. Ξεκινήστε με τα προκαταρκτικά

Για να είναι απολαυστικό το σεξ, θα πρέπει να είσαι αναμμένος/η. Αν δεν έχεις υγρανθεί, θα πονέσεις. Βέβαια τα προκαταρκτικά διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Πάντως πάνω κάτω οι γυναίκες ανάβουν με τα φιλιά και τα χάδια κατά βάση. Άλλες πάλι επιθυμούν στοματικό ή να παίξεις με το στήθος τους.

5. Πηγαίνετε το αργά

Πρέπει να υπάρχει υπομονή κι επιμονή γενικά μεταξύ των συντρόφων. Πρώτα συζητήστε λίγο, μετά χαλαρώστε πχ. ακούγοντας μουσική ή βλέποντας μία ταινία και γελώντας. Να έχεις στο μυαλό σου ότι ανά πάσα στιγμή πονέσεις, έχεις το δικαίωμα να του ζητήσεις να σταματήσει. Μην σκεφτείς ποτέ ότι είσαι αναγκασμένη να υπομείνεις τον πόνο και να κάνεις σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Το σεξ πρέπει να είναι το ίδιο απολαυστικό και για τους δύο.

6. Πειραματίσου με πολλές και διαφορετικές στάσεις

Γενικά οι βασικές στάσεις για την πρώτη φορά είναι οι εξής τρεις: ιεραποστολικό, η γυναίκα από πάνω και στα τέσσερα. Ωστόσο, εσύ μπορείς να αλλάξεις τα δεδομένα. Δεν υπάρχει σωστή και λανθασμένη στάση για την πρώτη φορά. Κάντε ό,τι σας βγει εκείνη την στιγμή. Το ιεραποστολικό είναι μία καλή επιλογή για την πρώτη φορά μεν, αλλά αν σε πονάει δε, μη διστάσεις να πειραματιστείς με μία άλλη στάση.

7. Αν δεν σου βγει, δοκίμασε αργότερα πάλι

Απόλυτα φυσιολογικό. Αν πασχίζεις να υγρανθείς κι αυτό δεν συμβεί, μη σε πάρει από κάτω. Δοκιμάστε αργότερα πάλι! Το σημαντικό είναι να μην πάρεις την κατάσταση στα σοβαρά και να μαθαίνεις μέσα από την όποια εμπειρία σου. Πραγματικά, σε ό,τι αφορά το σεξ η εξάσκηση είναι η μόνη σωτηρία.

Πηγή: neopolis.gr