Υπάρχουν κι αυτοί που το έχουν τρομερά με το φλερτ, υπάρχουν κι αυτοί που χάνουν τα λόγια τους, δεν ξέρουν πως να κινηθούν, πως να το παίξουν κουλ και τελικά, πως να γίνουν πιο ελκυστικοί. Το μυστικό στο φλερτ (όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις) κρύβεται στην απλότητα. Δε χρειάζεται να οργανώσεις σχέδια δράσης, αρκεί να εφαρμόσεις αυτά τα πολύ απλά πραγματάκια που ακολουθούν:

(και καλή επιτυχία!)

1. Πλησίασέ τον. Τι εννοώ μ' αυτό; Φρόντισε από το πουθενά να βρεθείς μπροστά του, έτσι ώστε να έχετε και μια πρώτη οπτική επαφή, το γνωστό κι αγαπημένο σε όλους μας, eye contact. Με μέτρο όμως, μην το παρακάνεις και ξεκινήσεις να τον καρφώνεις με το βλέμμα σου. Θα νιώσει άβολα, όχι τίποτα άλλο.

Αποτέλεσμα εικόνας για flirting gif

2. Χαμογέλασε του. Το πιο απλό (και ταυτόχρονα το πιο τέλειο πράγμα) που μπορείς να κάνεις σε κάποιον και να τον κάνεις να νιώσει άνεση, ηρεμία και χαλάρωση. Με ένα σου χαμόγελο το κλίμα γίνεται πιο θερμό, ανοίγεται κι αυτός περισσότερο κι έτσι, βρίσκεσαι πιο κοντά στο στόχο σου.

3. Πες του καμιά καλή κουβέντα. Ποιος είπε ότι μόνο τα αρσενικά έχουν χρέος να κάνουν κοπλιμέντα; Σειρά σου να του πεις κάτι καλό για το κούρεμα του, το βιβλίο που μόλις διάβασε, τα μάτια σου, την προαγωγή που πήρε στη δουλειά, το χαμόγελό του, το γάτο του. Οτιδήποτε που θα τον κάνει να νιώσει άνετα και θα του δώσει ένα παραπάνω τσακ αυτοπεποίθησης, εδώ είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο.

4. Ακούμπησε τον. Έτσι ξαφνικά, την ώρα που μιλάς, εντελώς τυχαία πάντα το χέρι σου πέφτει πάνω στον ώμο του. Μια κίνηση με μηδενικό ρίσκο, που θα τον κάνει όμως να νιώσει "περίεργα". Ωραία περίεργα.

Αποτέλεσμα εικόνας για flirting gif

5. Απάντα στα μηνύματά του. Όσο δελεαστικό κι αν φαίνεται το να αφήνεις τον άλλο να βράζει στο ζουμί του από τη στιγμή που μπαίνει στη διαδικασία να σου στείλει ένα μήνυμα και μετά, ΜΗΝ το κάνεις. Κάπως έτσι, του στέλνεις mixed signals, που στ' αλήθεια δυσκολεύουν το έργο μας. Ναι, μπορείς να αργήσεις μερικά λεπτά να ανοίξεις το μήνυμα του. Ναι, μπορείς να αργήσεις κιόλας να του απαντήσεις. Μην τον αφήσεις για ώρες χωρίς απάντηση όμως. Μην τον γράψεις ανεπανόρθωτα. Μην απαντήσεις μονολεκτικά.

6. Πείραξε τον - ευγενικά πάντα. Δε χρειάζεται να το παρακάνεις ή να τον αναγκάσεις να νιώσει άσχημα για κάτι - όλα χαριτωμένα και διακριτικά σε παρακαλώ. Όσο κάνεις πλάκα για κάτι, σπάει ο πάγος, έρχεστε πιο κοντά και ίσως να αποκτήσετε κι ένα "inside joke", πράγμα που γενικώς θα διευκολύνει αρκετά την επικοινωνία σας.

7. Γύρε λίγο προς το μέρος του. Έτσι, ελαφρά. Τα έχουμε πει και ξαναπεί αυτά: η γλώσσα του σώματος, παιδιά, είναι πραγματικά το Α και το Ω στο φλερτ και στη σωστή επικοινωνία ανάμεσα σε δυο ή και παραπάνω άτομα. Αυτό θα σε κάνει πιο άμεση και φιλική, ενώ παράλληλα περνάει διακριτικά το μήνυμα "ναι, χρυσέ μου, ενδιαφέρομαι".

Αποτέλεσμα εικόνας για flirting gif

8. Υιοθέτησε το βλέμμα που σκοτώνει. Αυτό το "πάνω από τον ώμο". Ξέρεις ποιο λέω μωρέ, αυτό που είσαι έτοιμη να φύγεις και ίιιισα που γυρνάς για να τον κοιτάξεις. Κάτι τέτοιο δείχνει ξεκάθαρα ότι ενδιαφέρεσαι κι ότι θέλεις το κάτι παραπάνω απ' αυτόν. Μετά, όμως, είναι αποκλειστικά στο χέρι του να κάνει την επόμενη κίνηση!

xx